سخنگوی کمیسیون نظارت بر تبلیغات تشریح کرد

پشت ‌پرده پخش‌نشدن برنامه رادیویی قالیباف

«سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی» سخنگوی کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:برای فیلم آقای قالیباف تقریبا دو جمله بود که حدود ۱۰ ثانیه می‌شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از شرق،  «سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی» سخنگوی کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در گفتگو با شرق گفت:برای فیلم آقای قالیباف تقریبا دو جمله بود که حدود ۱۰ ثانیه می‌شد

پنجشنبه گذشته یکی از این افراد مدعی شد که از آنها خواسته شده بیایند برنامه تلویزیونی ایشان را سانسور کنند. یکشنبه‌شب هم ستاد قالیباف مدعی شد برنامه رادیویی به‌دلیل سانسور زیاد و عدم امکان اصلاح حذف شد. موضوع چه بوده؟
اصلاحیه برای برخی نامزدها هم بوده و من قصد اسم‌بردن ندارم. ممکن است اصلاحیه‌هایی برای نامزدها باشد که اگر زمانش خیلی زیاد باشد، در نهایت یک یا دو دقیقه می‌شود. بعضی اوقات به ۱۰، ۱۵ ثانیه می‌رسد و حتی یک کلمه یا یک جمله؛ این موضوع روندی عادی دارد که درباره بیشتر نامزدها این موضوع را داشتیم که به این دوستان هم اعلام شد؛ اصلاحیه‌ها را هم تدوینگر آن مجموعه انجام می‌دهد. درباره برنامه رادیویی هم وقتی به آنها اعلام شد، دوستان گفتند خودمان می‌خواهیم همان صدای برنامه تلویزیونی، پخش شود. درباره فیلم آقای قالیباف هم اصلاحیه وجود داشت و فقط مربوط به برنامه رادیویی نبود.
 اصلاحیه فیلم چند دقیقه بود؟
برای فیلم آقای قالیباف تقریبا دو جمله بود که حدود ۱۰ ثانیه می‌شد.
چون برخی رسانه‌ها فضاسازی سنگینی می‌کنند و طوری جلوه می‌دهند که مخاطب فکر می‌کند نصف فیلم حذف شده است.
نمی‌خواهم اسم ببرم؛ اما اصلاحیه‌ها برای بیشتر نامزدها اتفاق افتاده است و عزیزان دیگر چنین بحث‌هایی را مطرح نکردند. نکته دیگر اینکه ستاد آقای قالیباف دو روز پیش (روز شنبه) نامه مکتوب فرستادند که خودمان خواهان این موضوع هستیم. چون ما گفتیم اصلاحیه (برنامه رادیویی) در حد دو، سه جمله است. به نظر من این کار را بیشتر می‌توان کار رسانه‌ای تفسیر کرد.
 یعنی برای پخش صوت برنامه تلویزیونی به‌جای برنامه رادیویی، ستاد آقای قالیباف نامه داده بود؟!
بله؛ خودشان خواهان این بودند که این جابه‌جایی انجام شود. ما نظری نمی‌دهیم که جابه‌جا کنند یا نکنند.
 خب این موضوع در افکار عمومی این‌طور القا می‌شود که انگار کمیته بی‌طرف نیست. کمیته بنای پاسخ‌گویی دارد؟
اگر بخواهیم به این موارد جواب بدهیم، باید صبح تا شب جواب بدهیم. کمیته کمال بی‌طرفی را دارد. اینجا هیچ‌کدام از علایق و دیدگاه‌هایمان را دخالت نمی‌دهیم. ما هر روز با نامزدها و ستادهایشان در تماس هستیم. شب‌ها قبل از گفت‌وگوی ویژه خبری، نامزدها را می‌بینیم و مفاد قانونی و الزامات قانونی را توضیح می‌دهیم که البته خودشان کامل در جریان هستند. قبل از مناظره اعضای کمیسیون با کل نامزدها جلسه برگزار می‌کنند و مواد ۶۲ تا ۶۵ قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را بیان می‌کنیم؛ یعنی کاملا ضابطه‌مند و در چارچوب قانون است و برای ما این شش نامزد علی‌السویه هستند. ما درباره ثانیه صحبت‌های این نامزدها هم حساس هستیم؛ برای نمونه سیستمی که ما تأکید می‌کردیم، حساسیت در حد میکروثانیه است. از طرفی برای مثال برنامه صحبت با دوربین ۴۵ دقیقه است و نامزد محترم ۵۵ دقیقه صحبت کرده که ما به ستادشان می‌گوییم خودتان از این ۵۵ دقیقه، ۴۵ دقیقه به ما بدهید چون همه باید یک زمان داشته باشند وگرنه اعتراض بقیه را در پی دارد؛ از طرفی نامزدها روی یکدیگر حساس هستند و خیلی موضوعات بقیه را همین عزیزان به ما می‌گویند که فلان نامزد فلان کار را کرده. ما براساس اصول و ضوابط خودمان پیش می‌رویم. نمی‌شود به نامزدی که ۵۵ دقیقه نوار آورده بگوییم کمیسیون این را گفته که کم کنند، چون برنامه ۴۵ دقیقه‌ای است.
 منظورم پاسخ‌گویی به پروپاگانداست.
بنا نداریم بگوییم جملات اصلاحی عزیزان چه بوده؛ اما واقعیت این است که وارد حاشیه هم نمی‌شویم. ما کار خودمان را بر مبنای قانون پیش می‌بریم. امیدواریم اخلاق و قانون‌مداری را رعایت کنند.
درباره برنامه رادیویی آقای قالیباف گفته شده به‌دلیل نام‌بردن از سردار سلیمانی بوده است، شما این را تأیید می‌کنید؟
خیر؛ ارتباطی به اسم‌بردن از ایشان نداشته است.
 از برنامه پنجشنبه‌شب آقای قالیباف، شکایتی از سمت ستاد آقای روحانی رسیده است؟
آنچه از آقای روحانی رسیده، فقط مربوط به مناظره بوده است.
 غیر از شکایات از مناظره، شکایتی دیگری مطرح شده است؟
خیر؛ موضوع دیگری نبوده است. چهار شکایت مربوط به مناظره بوده که البته آقای میرسلیم دو شکایت مطرح کردند.
 هر دو مربوط به مناظره بود؟

یکی مربوط به عدم پوشش زنده ورود ایشان به صداوسیما بوده و دیگری هم مربوط به مباحث مناظره. آنچه ما می‌بینیم درباره ویدئوی ضبط‌شده و فیلم مستند است، ما طبق معیار قانونی خودمان ارزیابی می‌کنیم و اعضای کمیسیون مقام تشخیص را دارند. ما گاهی یک فیلم را چهار یا پنج بار می‌بینیم. درباره بعد از پخش یعنی درمورد جبران، پاسخ، عدم عدالت یا بی‌طرفی باید شکایت برسد تا بررسی کنیم.

Share