رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان:

بدن ما برای نشستن روی صندلی طراحی نشده است/حمایت از نظام ارجاع در پزشک خانواده باید مد نظر قرار گیرد/بیش از ۷۳ درصد مرگ و میرها ناشی از بروز بیماری‌های غیرواگیر است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیا اینکه مساله اصلی مبحث شناسایی بیماری‌ها مساله ارجاع و درمان است گفت: حمایت از نظام ارجاع در پزشک خانواده باید به‌صورت ویژه مدنظر قرار گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، شاهرخ یوسف‌زاده چابک صبح امروز در نخستین همایش ملی سبک زندگی سالم  در مجتمع فرهنگی دهکده ساحلی بندر انزلی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با توجه به رسالتی که در جامعه دارد پیشرو در برگزاری این همایش در کشور بوده و پررنگ تر از گذشته به مبحث سبک زندگی سالم توجه دارد.photo_2016-11-24_18-57-47

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: در گذشته سلامت فقط در درمان تعریف می‌شد اما امروز نقش های آموزشی، پژوهشی و بهداشت از محورهای حرکت  در دانشگاه های علوم پزشکی است.

وی با اشاره به سند ملی بیماری‌های غیرواگیر که در سال ۹۴ توسط ریاست جمهوری تاکید کرد: این سند آغاز راهی است که تاکنون در کشور مورد غفلت واقع شده بود.

یوسف‌زاده چابک بیش از ۷۳ درصد مرگ و میرها را ناشی از بروز بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان اعلام کرد و با بیان اینکه عامل مرگ و میر مربوط به جوانان اعتیاد و وضعیت روحی و روانی در جامعه است افزود: عمر متوسط مردم کشور در ۲۰ سال گذشته از ۵۴ سال به ۷۴ سال رسیده است و فرصت بروز بیماری‌ها بیشتر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه در گذشته غربالگری و شناسایی بیماری‌ها صورت می‌گرفت اما این غربالگری فقط در همان سطح اول باقی می‌ماند و منجر به اقدامات درمانی نمی‌شد بیان کرد: اقدامات تشخیصی درمانی با میزان GDP که امروز تخصیص داده می‌شود در استان هماهنگ نیست.

وی مساله اصلی مبحث شناسایی بیماری ها را مساله ارجاع و درمان نام برد گفت: حمایت از نظام ارجاع در پزشک خانواده باید به‌صورت ویژه مد نظر قرار گیرد.

یوسف‌زاده چابک با بیان اینکه فرهنگ‌سازی و بالابردن سطح سواد سلامت جامعه جز مقوله‌هایی است که مورد غفلت واقع شده است افزود: دانشگاه علوم پزشکی گیلان به امر خود مراقبتی و فرهنگ سلامت نگاه ویژه‌ای دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه برنامه مدون و نظام‌مندی تحت یک هدایت خاص با شناسایی تک تک افراد جامعه صورت نگرفته است گفت: نیاز به تلاش بیشتر رسانه ها در حوزه افزایش  آگاهی مردم است.

وی با بیان اینکه نوع غذا و سبک زندگی سالم در گسترش بیماری‌های غیرواگیر و تامین سلامت جامعه بسیار تاثیرگذار است افزود: سبک زندگی سالم  باید در دستور کار متولیان سلامت قرار گیرد.

یوسف‌زاده چابک با اشاره به اینکه با تغییر شرایط  اجتماعی و اقتصادی جامعه عوامل تهدیدکننده سلامت روز به روز افزایش می‌یابد خاطرنشان کرد: ذائقه مردم به سمت مصرف غذاهای چرب و شیرین و فست فودها گرایش یافته که این امر به عنوان یک عامل خطر برای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: الگوسازی و برندسازی یکی از مسئولیت‌های سازمان‌های مرتبط است تا رفتارهای مناسب و افزایش فعالیت فیزیکی در برنامه زندگی مردم قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بدن ما برای نشستن روی صندلی طراحی نشده است گفت: آموزش سبک زندگی سالم باید از کودکی و نوجوانی آغاز شود.

یوسف‌زاده چابک با اشاره به اینکه خانواده‌ها برای تحصیلات کودکان سرمایه‌گذاری می‌کنند گفت: اما فردی که در دوران نوجوانی ورزش نکرده و از تفریحات سالم و گردش در طبیعت محروم بوده در دوران میانسالی نمی‌تواند از سلامت کامل برخوردار باشد و این امر نیاز به آموزش دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: همایش سبک زندگی سالم گام اول در امر توجه به ایجاد رفتارهای مناسب و تشویق و ترغیب مردم به سمت سبک زندگی سالم است و جای کسانی که فعالان عرصه ورزش و سیاست گذار هستند در این هم اندیشی علمی خالی است.

Share