لاهوتی و قربانی در مخالفت و موافقت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور؛

لاهوتی:مخالفت بنده به معنای رأی ندادن نیست،تداوم شرایط رکودی رشد اقتصادی را منفی خواهد کرد/قربانی:لایحه بودجه ۹۵ مبتنی بر واقعیات و براساس حفظ سیاست های کلی نظام بوده

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروزمجلس شورای اسلامی،در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور در مخالفت با آن گفت: مخالفت بنده با این لایحه به معنای رأی ندادن نیست اما ضعف هایی در بودجه وجود دارد که باید در خلال رسیدگی به بودجه برطرف شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا،به نقل از خانه ملت ،عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر ضرورت هدایت سرمایه گذاری در کشور به سمت پروژه های محرک توسعه گفت: خصوصی سازی باید با هدف دیده شدن آثار آن در بودجه پررنگ تر شود.

notgh lahooti 2مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۲ فروردین) مجلس شورای اسلامی،در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور در مخالفت با آن گفت: مخالفت بنده با این لایحه به معنای رأی ندادن نیست اما ضعف هایی در بودجه وجود دارد که باید در خلال رسیدگی به بودجه برطرف شود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درآمدهای مالیاتی دولت در سال گذشته ۸۸ هزار میلیارد تومان بوده افزود: در سال ۹۵ این رقم به ۱۰۱ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و روند رسیدگی ها طبق آنچه که مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرده نشان می دهد که ما رقمی در حدود ۹۱ هزار میلیارد تومان تحقق خواهد یافت که عدم تحقق رقم مذکور در مالیات کسری بودجه دولت را منجر می شود.

وی افزود: بخشی از ۱۰۱ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات ارزش افزوده بوده که این نوع مالیات ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است در مقایسه با عملکرد ۸ ماهه ما رقمی در حدود ۱۳ میلیارد تومان نشان می دهد یعنی ما ۵۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده سال گذشته را به نسبت عملکرد افزایش داده ایم در صورتی که نرخ تورم ما سال آینده ۱۱.۵ درصد پیش بینی شده است.

بائوج لاهوتی گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از وصول درآمد نفت مالیات بوده اما پایگاه های اطلاعاتی ما به شفاف سازی بالایی دست نیافته اند که این فشار مضاعفی را برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: نکته دیگر هزینه های جاری دولت است ما در قانون بودجه سال گذشته ۱۷۴ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بودیم که همین عدد در بودجه امسال ۱۹۷ هزار میلیارد تومان پیش بینی شد در مقایسه با عملکرد ۹ ماهه ما ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده که اگر برای امسال این موضوع در نظر گرفته شود ۱۳۲ هزار میلیارد تومان می شود یعنی بالای ۸۰ درصد افزایش داشته در صورتی که نرخ تورم ما ۱۱.۵ درصد اما نرخ افزایش هزینه های جاری ۱۲.۸ درصد است که این مسئله حاکی از انبساطی بودن بودجه در سال ۹۵ است.

بائوج لاهوتی با اشاره به ضرورت کوچک سازی دولت تصریح کرد: ما در بودجه در حدود ۶۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد منابع درآمد نفتی با عددی در حدود ۴۰ دلار پیش بینی کردیم از آنجایی که متوسط فروش ما در سال گذشته ۳۰ دلار بوده است واقعیت های پیش رو نیز نشان می دهد که ۳ میلیون بیش از ظرفیت اپک نفت صادر می شود از این رو عدم وابستگی به نفت و درآمدهای آن ضروری است.

این نماینده مردم در مجلس نهم گفت: ۴۳ درصد از سهم تملک دارایی های ما در ردیف های متفرقه پیش بینی شده یعنی بدون اختصاص به دستگاه های اجرایی معین و بدون محل مصرف در اختیاردولت بوده و نظارت قوه مقننه را در این زمینه مخدوش کرده است.

بائوج لاهوتی با اشاره به تداوم شرایط رکودی در کشور گفت:‌ در طی سالیان گذشته شوک های بسیاری به کشور وارد شده از جمله افزایش قیمت نفت که دکتر توکلی همیشه از آن به عنوان بیماری هلندی اقتصاد نام بردند.

وی با یادآوری بحث تحریم های اقتصادی و کاهش قیمت نفت تا سقف ۷۰ درصد افزود: همه این موارد آ‌سیب هایی بوده که به بنیان تولید در کشور وارد شده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد:‌ به رغم رشد اقتصادی ۳ درصد در کشور پیش بینی ما این است که آهنگ رشد اقتصادی در سال آینده به سمت کاهش تمایل داشته و رشد منفی را شاهد باشیم.

وی با اشاره به کسری عملیاتی دولت نسبت به قانون بودجه سال گذشته تصریح کرد: رشد بیش از ۴۰ درصد در کسر عملیاتی دولت نسبت به قانون بودجه سال گذشته می تواند زیان های بسیاری را برای کشور و اقتصاد آن در سال جاری به همراه داشته باشد.

بائوج لاهوتی با انتقاد از روند خصوصی سازی در کشور گفت: یکی از آثار خصوصی سازی آن است که بتوانیم نتایج واگذاری شرکت های دولتی را در بودجه ببینیم که این موضوع هیچ گاه دیده نشده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امسال دولت رقمی در حدود ۱۱.۵ میلیارد تومان برای واگذاری ها پیش بینی کرده اما این ها واگذاری های صورت گرفته از سال های قبل بوده از این رو باید خصوصی سازی پررنگ تر شود.

لایحه بودجه ۹۵ مبتنی بر واقعیات است/ افزایش سرمایه بانک ها از مزایای لایحه بودجه

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس معتقد است افزایش سرمایه بانک ها از مزایای لایحه بودجه ۹۵ است که باعث می شود بانک ها بتوانند به حوزه صنعت و تولید اعطای تسهیلات داشته باشند.

ghorbani2_origمحمدحسین قربانی در درنشست علنی امروز (یکشنبه ۲۲ فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه ۹۵ در موافقت با آن، شفافیت بودجه را یکی از مزایای آن دانست و گفت: بودجه ۹۵ فارغ از هرگونه زد و بند و مبتنی بر واقعیات نگارش شد که در سال های گذشته کمتر چنین وضعیت را داشتیم.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدم تعارض با قوانین از دیگر ویژگی های لایحه بودجه ۹۵ است، چنانچه در سنوات گذشته بودجه با قوانین و اسناد بالادستی تعارض داشت که مشکلاتی را به وجود آورد که گزارش های دیوان محاسبات گواه آن است.

وی افزود: بودجه ۹۵ براساس حفظ سیاست های کلی نظام بوده و حوزه های دفاعی کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته است. همچنین در این بودجه حدود ۵۰ میلیارد دلار فاینانس برای اتمام طرح های زیربنیای اختصاص داده شده که مورد انتظارم مردم بود.

قربانی افزایش سرمایه بانک ها را از دیگر مزایای لایحه بودجه ۹۵ عنوان کرد و گفت: بانک ها به بهانه کمبود بودجه تسهیلاتی به حوزه تولید نمی دادند که با افزایش سرمایه آنها قصد رفع این ادعا و حتمی شدن کمک بانک ها به حوزه صنعت و تولید را داشتیم.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: مقام معظم رهبری بحران صنعت را حدود ۶۰ درصد عنوان کردند و موضوع اشتغال نیز از دغدغه های ایشان بود که با افزایش سرمایه بانک ها برطرف می شود.

وی افزایش بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی طرح های نوین به ۲۰۰ میلیون دلار را از دیگر مزیت های بودجه ۹۵ برشمرد و اظهار کرد: توسعه این صندوق می تواند تحقیقات در کشور را عملیاتی کند همچنین اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای آبیاری تحت فشار می تواند شروعی برای خودکفایی در حوزه کشاورزی و پرداخت وام رایگان به کشاورزان باشد.

قربانی ادامه داد: تامین اعتبار جذب نیروی فرهنگی و درمانی به تعداد ۳۰ هزار نفر از دیگر توجهاتی است که دولت در لایحه بودجه ۹۵ به آن مبذول داشته است. همچنین با افزایش بودجه بیمه سلامت قصد رفع کسری آن را داشته ایم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان ساماندهی اعتبارات متفرقه بودجه سال های گذشته و افزایش حقوق بازنشستگان را از نکات مثبت لایحه بودجه ۹۵ برشمرد و خاطرنشان کرد: تقویت اعتبار لازم برای اعطای جایزه صادراتی نیز از مواردی است که دولت در بودجه ۹۵ برای تشویق تولیدکننده و صادرکننده در نظر گرفته است.

tel final1

Share