نماینده لنگرود در مجلس

زمین های زیرپوشش چای,برنج و ابریشم در حال تغییر کاربری هستند

نماینده لنگرود در مجلس با اشاره به اظهارات امروز نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در صحن مجلس، گفت: اظهارات وزیر در خصوص پرداخت نشدن یارانه نقدی به بخش تولید نگران کننده است و رئیس جمهور باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از خانه ملت، مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس  امروز ۳۱ فروردین ماه در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح مصرف حامل‌های انرژی افزود: نمی‌توان صرفاً از مردم انتظار داشت که مصرف خود را کاهش دهند، بلکه دولت نیز باید گام‌هایی در این زمینه بردارد از جمله اینکه به عنوان مثال ما مصوب کرده‌ایم که هدر رفت برق به ۴ درصد کاهش یابد و این چیزی نیست که بخواهد از جیب مردم هزینه شود.

lahooti-lanمتن کامل نطق این نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی  به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

با سلام و درود بر ارواح پاک طیبه شهدا و سلام و درود به روح بلند بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرزوی سلامتی و طول عمر مقام معظم رهبری

در ابتدای عرایضم  میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها همزمانی این میلاد خجسته را با روز زن و روز تکریم از مقام مادر گرامی می‌داریم و به همکاران گرامی و ملت بزرگ ایران تبریک عرض می‌نمایم.

همکاران گرامی، فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با اجازه مجلس شروع گردید هر چند اعتقاد کلی مجلس در قانون هدفمندی یارانه‌ها در این فاز برطرف کردن نواقص فاز اول و وصولی آن تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان بود که در نهایت ۴۸ هزار میلیارد تومان به تصویب رسید.

 الحمدالله دولت هم در اجرا با شیب ملایمی فاز دوم را شروع نموده است. انشاالله همگی کمک کنیم که در اجرای فاز دوم در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور گام موثری برداشته شود، خصوصاً در جهت حل مشکلات تولید، اشتغال و درمان چرا که  تنها بالا بودن منابع درآمدی دولت در بودجه کافی نیست بلکه باید هزینه‌ها را کاهش داد.

کوچک کردن دولت و خارج شدن دولت از تصدی‌گری‌هایی که بخش خصوصی توان انجام آن را دارد باید مورد توجه قرار گرفته و  سهم سرمایه‌ های دولتی  در اقتصاد کاهش یابد.

همکاران می‌بایست همگی جهت تکمیل پروژه‌های عمرانی در کشور چاره‌اندیشی نماییم. هر میزان از پروژه‌هایی که امکان انجام از طریق بخش خصوصی وجود دارد واگذار گردد البته با مراقبت نظارت‌های قانونی، در غیر این‌صورت اگر منتظر این منابع محدود بودجه باشیم به فرض اینکه برآورد ریالی پروژه‌ها تغییر نکند، که امکان ندارد، ۲۰ سال طول خواهد کشید این ۳ هزار پروژه عمرانی نیمه‌کاره در کشور تکمیل شود.

مسکن یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی ایران است که سهم عمده‌ای در تولید ناخالص داخلی سرمایه‌گذاری اشتغال داشته ، این حوزه به لحاظ دارا بودن ارتباط قوی با سایر بخش‌های اقتصادی به عنوان محرک بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی عمل می‌نماید.

علاوه بر نقش انکارناپذیر مسکن در اقتصاد کلان، مسکن  نقش حیاتی در اقتصاد خانوار نیز ایفا کرده  و گران‌ترین کالایی است که خانوار در دوران زندگی خریداری می‌کند.

سال ۱۳۹۰ سهم مسکن از هزینه خانوار شهری ۳۳.۴ درصد بوده است که این سهم در سال ۱۳۹۱ در تهران و برخی از کلانشهرها تا مرز ۵۰ درصد افزایش داشته است.

نسبت وام خرید مسکن به قیمت آن برای یک آپارتمان ۱۰۰ متری در تهران و کلانشهرها کمتر از ۵ درصد در سال ۹۲ بوده است در صورتی که در بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته به ویژه در کشورهای اروپایی این نسبت بیش از ۸۰ درصد است.

برنامه‌ریزی این دولت هم هر چند کارهای مطالعاتی خود را آغاز شده  ولی با توجه به اینکه سالیانه یک تا یک‌ونیم میلیون مسکن،  نیاز است نسبت به عملیاتی کردن سیاست‌های خود را در بخش مسکن عملیاتی نماید.

این بخش از عرایضم مربوط می‌شود به جناب آقای دکتر حجتی وزیرجهاد کشاورزی. جناب آقای وزیر، ما در کشور حدود ۳۶ میلیون هکتار زمین مستعد کشاورزی داریم که این عدد در حال حاضر بین ۱۴ تا ۱۸ میلیون هکتار از آن زیرپوشش کشاورزی می‌باشد.

قرار بود سالیانه ۲ میلیون هکتار به زمین‌های زیرپوشش کشاورزی در کشور اضافه گردد.

متاسفانه سه محصول عمده برنج، چای، ابریشم هر روز از زمین‌های زیر پوشش آن کاسته و در حال تغییر کاربری است.  از ۳۵ هزار هکتار باغات چای تنها ۲۰ هزار هکتار آن برداشت بخش عمده آن تغییر کاربری، بخش زیادی از باغات متروکه است که همین‌جا بنده از شما دولت و وزیر محترم درخصوص برطرف کردن این مشکل استدعا دارم با اخذ تصمیمات مناسب ضمن احیای زمین‌های کشاورزی در رونق و توسعه آن با پرداخت مطالبات به موقع خصوصاً اعتبارات مربوط به بهسازی باغات چای کوشا باشید.

جای سوال است چرا نسبت به تامین ۴۰۰ هزار تن نیاز باقی‌مانده برنج اقدام نمی‌گردد این عدد کوچک بهانه‌ای شده است برای یک عده صاحبان منافع که هر سال چند برابر نیاز کشور برنج وارد می‌کنند. انشاالله امیدوارم با یک حرکت ملی نیاز کشور تامین و جلوی صادرات گرفته شود.

متاسفانه ۳ هزار هکتار از باغات توت تغییر کاربری یافته و تولید ابریشم از هزار تن به یکصد تن رسیده است در صورتی که این توان تولید در کشور وجود دارد، متاسفانه تعرفه واردات نخ ابریشم همچنان بسیار پایین است واردات مانع افزایش تولید پیله ابریشم می‌باشد.

در پایان جناب آقای وزیر نیرو همانطور که مستحضرید قرن ۲۱ قرن کمبود آب نام گرفته است.

کشورهایی مانند ایران که با کمبود منابع آبی مواجه می‌باشند توجه به کلیه منابع آبی از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر در قالب مدیریت یکپارچه منابع آبی قابل اجرا خواهد بود.

در همین ارتباط استان گیلان با داشتن متوسط بارندگی نزدیک به هزار میلیمتر نباید شاهد کم‌آبی باشد.

متاسفانه ۲ سد شفارود و پل‌رود علی‌رغم اینکه بیش از سال‌ها شروع شده است دارای پیشرفت فیزیکی کمتر از ۳۰ درصد می‌باشد.

۱۱ صد لاستیکی که مطالعه و فقط ۴ سد از ۱۱ سد اجرایی شده است.

همانطور که در ملاقات حضوری خدمتتان عرض کردم اعتبار مورد نیاز هر سد هم بسیار پایین می‌باشد. این ۱۱ سد لاستیکی می‌تواند تا تکمیل دو سد شفارود و پل‌رود کمبود منابع آب استان را تامین نماید.

از وزارت ژ راه و شهرسازی خواهشمندم دستور فرمایید در ساخت کنارگذر شهرستان و بندر چمخاله تسریع گردد.

از وزیر ژ رفاه انتظار دارم ساخت بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان با توجه به مصوبات هیات امنا عملیاتی گردد.

خدایا چنان کم سرانجام کار

تو خشنود باشی و ما رستگار

ایرج ندیمی، محمد مهدی رهبری املشی،غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی،محمدحسین قربانی ،حسن تامینی،جابرکوچکی نژاد،مهردادلاهوتی،ناصرعاشوری،حمیدرضاخصوصی،حسن خسته بند،محمود شکری،صفرنعیمی رز،عطالله حکیمی،

Share