رئیس کل دادگستری گیلان مطرح کرد

سیاست‌های متناقض دولت‌ها در اجرای پروژه‌های ملی عامل اصلی تخریب جنگل‌ها/درختان را مانند فرزندان خود دوست بداریم/حجم تعرضات به محیط زیست در گیلان کمتر از دو استان شمالی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس کل دادگستری گیلان دست‌درازی دولت‌ها به دلیل داشتن سیاست‌های متناقض آنها در اجرای پروژه‌های ملی را عامل اصلی تخریب جنگل‌ها عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال برای کشیدن یک خط لوله گاز از عسلویه تا خراسان جنوبی چند هزار هکتار منابع ملی جنگل، باغ‌های کشاورزی و … از بین رفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از فارس, احمد سیاوش‌پور ظهر امروز در مراسم افتتاح پایگاه یکم اطفای حریق در دهستان لاکان این شهر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی را یکی از موضوعات مهم دانست.IMG_7877siavashpoor

وی با بیان اینکه گام‌گذاشتن در عرصه حفاظت از منابع ملی جهاد است، افزود: مردم و مسئولان باید به این باور برسند که حفظ جنگل و منابع طبیعی و ملی برای زندگی حاضران و آیندگان منفعت دارد و همه باید برای صیانت از آن بکوشند.

رئیس کل دادگستری گیلان درباره مسئله حفاظت از منابع ملی گفت: این مسئله امروز به دغدغه اصلی مسئولان تبدیل شده و بر این اساس تمام مسئولان ذی‌ربط باید در این حوزه برای حفاظت از منابع طبیعی وحدت رویه داشته باشند.

وی ادامه داد: افرادی که در منابع طبیعی فعالیت می‌کنند باید به دور از هرگونه نگاه به پست، درجه و رتبه و حقوق برای حفاظت از منابع ملی به عنوان یک نیاز ضروری تلاش کنند.

سیاوش‌پور با اشاره به اینکه توسعه زمانی تحقق می‌یابد که زیرساخت‌های ملی و محیط زیست عاری از مشکلات عدیده باشد، تصریح کرد: اگر منابع ملی برای آیندگان حفظ نشود توسعه پایدار نیز محقق نمی‌شود.

وی با بیان اینکه توسعه بدون هوای پاک، خاک سالم و حاصلخیز، مکان برای تفریح، درخت و…. محقق نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مردم صاحب اصلی این فرهنگ و باور و حافظ منابع ملی هستند و امروز باور صیانت از منابع ملی در تمام افراد ساکن اروپا نهادینه شده و در کشور ما نیز باید اینگونه باشد.

رئیس کل دادگستری گیلان با تصریح بر اینکه در اروپا هرگز مردم منافع خود را با تخریب و تعرض به خطر نمی‌اندازند، افزود: برای صیانت از منابع و اراضی ملی خود نیازمند نهادینه شدن چنین فرهنگی هستیم.

وی با تأکید بر اینکه باید درختان را مانند فرزندان خود دوست بداریم، ادامه داد: هیچ انسانی اجازه نمی‌دهد کسی به فرزندانش صدمه وارد کند و هر گاه این باور در ما متجلی شد که باید نسبت به جنگل نیز اینگونه باشیم دارای تفکر مبارکی شده‌ایم.

*سیاست‌های متناقض دولت‌ها در اجرای پروژه‌های ملی عامل اصلی تخریب جنگل‌ها است

رئیس کل دادگستری گیلان دست‌درازی دولت‌ها به دلیل داشتن سیاست‌های متناقض آنها در اجرای پروژه‌های ملی را عامل اصلی تخریب جنگل‌ها عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال برای کشیدن یک خط لوله گاز از عسلویه تا خراسان جنوبی چند هزار هکتار منابع ملی جنگل، باغ‌های کشاورزی و … از بین رفته است.

وی اضافه کرد: مسئولان دل نسوخته با تخریب جنگل‌ها و به بهانه اجرای پروژه‌های ملی مشکل‌ساز می‌شوند و مردم از یک سو با توسعه و عمرانی امانت‌هایی را به دست می‌آورند و از طرف دیگر نعمت‌های الهی را از دست می‌دهند.

سیاوش‌پور با اشاره به سه خط عبور برق فشار قوی در جنگل‌های منطقه سراوان اظهار کرد: با دیدن این صحنه و تخریب جنگل گویا کسی با ماشین اصلاح سر دانش‌آموزی را تراشیده است.

وی با تأکید بر اینکه برای اجرای دیگر پروژه‌های ملی مانند راه‌سازی نیز بسیاری از درختان با قدمت زیاد قطع می‌شوند، افزود: اگر باور صیانت از جنگل در سطح ملی وجود داشت قطع درختان به این راحتی انجام نمی‌شد.

رئیس کل دادگستری گیلان درباره میزان نیازمندی مردم به چوب و جنگل، گفت: امروز دیگر مانند گذشته به چوب و زغال احتیاج ندارند و برای استفاده از آن می‌توانند از چوب‌های ریخته شده و درختان شکسته در جنگل استفاده کنند.

وی به برخورداری از مواهب طبیعی، حفظ جنگل‌ها، سواحل و فضای سبز این مسئله را وظیفه خطیر دادگستری گیلان دانست و از دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌هایی که مسئولیت قانونی دارند خواست تا از ظرفیت قانونی خود برای پیشگیری از سوء‌استفاده‌ها و تجاوز به اراضی ملی استفاده کنند.

به گفته سیاوش‌پور ۸۰ درصد مساحت گیلان را جنگل‌ها، مراتع و سواحل تشکیل می‌دهد بنابراین حراست از این منابع ضروری است.

وی با بیان اینکه گیلان با وجود داشتن جمعیت بیش از ۲.۵ میلیون نفر از متراکم‌ترین استان‌ها پس از تهران و البرز است، افزود: نسبت به تراکم و تعداد جمعیت سیالی که هر سال به گیلان وارد می‌شوند، جرایم خشن و سرقت و آدم‌ربایی و تجاوز به عنف در استان به ندرت دیده می‌شود و امنیت مطلوبی در آن حاکم است.

این مقام مسئول هجوم گسترده برای از بین بردن طبیعت و اراضی ملی در سال‌های گذشته را بسیار زیاد دانست و گفت: با تلاش‌های مستمر مسئولان، حجم تعرضات به محیط زیست در گیلان نسبت به دو استان شمالی دیگر کمتر بوده است.

وی به منویات مقام معظم رهبری درباره صیانت از منابع طبیعی اشاره کرد و یادآور شد: معاونت پیشگیری از جرم، سازمان بازرسی و دادستانی استان تلاش‌های مستمری در‌ این‌ زمینه انجام داده‌اند.

سیاوش‌پور ضرورت اراده ملی در حفاظت از منابع طبیعی را مهم خواند و خاطرنشان کرد: نیاز به عزم و اراده ملی در حفاظت از اراضی ملی ضروری است.

وی با اشاره به مباحثی مانند زمین‌خواری و تغییر کاربری غیرمجاز در نقاط مختلف، از دادستان گیلان خواست تا در برخورد با متعرضان به انفال، مقتدرانه ورود و عمل کنند.

tel final1

Share