جعفرزاده:کاهش ۴درصدی سطح زیر کشت برنج زنگ خطری برای مسئولان باشد/لاهوتی:دولت باید از حقوق کشاورزان در زمینه تولید محافظت کند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:واردات برنج باید طبق اصول ومنطق باشد چراکه واردات بی رویه برنج تولیدکنندگان داخلی را دچار آسیب کرده و ضربه مهلکی بر پیکره تولیدکنندگان برنج وارد می سازد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از شاهد شمال،عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:واردات برنج باید طبق اصول ومنطق باشد چراکه واردات بی رویه برنج تولیدکنندگان داخلی را دچار آسیب کرده و ضربه مهلکی بر پیکره تولیدکنندگان برنج وارد می سازد.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره به اهمیت محصول برنج و چای افزود:این دو محصول راهبردی نقش مهمی در اقتصاد گیلان دارند و وزارت جهادکشاورزی باید با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری از تولید داخل و تولید کنندگان حمایت ویژه بعمل آید.
نماینده مردم رشت با توجه به افزایش ۱۰۰هزارتنی تولید برنج وکاهش ۴درصدی سطح زیرکشت در سال زراعی جدید افزود:تولید کنندگان داخل باید حمایت شوند و با توجه به آمارها در سال زراعی جدید حداقل ۱۰۰هزارتن افزایش تولید برنج داشته ایم و این درحالی است که چیزی درحدود ۴درصد از سطح زیر کشت این محصول کاهش یافته است و این کاهش ۴درصدی باید زنگ خطری برای مسئولان بخصوص وزارت جهادکشاورزی باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود:میزان تولید برنج در سال جدید چیزی در حدود ۱میلیون و ۸۵۰ هزارتن میباشد و باتوجه کاهش ۴سطح زیر کشت این محصول،درواقع چیزی درحدود ۷۴هزارتن را از دست داده ایم.
دولت محصولات نامرغوب را خرید تضمینی نمیکند/راکد کردن خرید و فروش برنج با سواستفاده دلالان به اقتصاد کشاورزی لطمه وارد می کند
به نقل از خانه ملت ,هم چنین عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه دولت محصولات نامرغوب را خرید تضمینی نمی کند، گفت: دولت درباره اقلام غیرمرغوب باید نرخ توافقی اعلام کند تا توازن نرخ قیمت در بازار کشاورزی حفظ شود.
مهرداد بائوجلاهوتی درباره خرید تضمینی محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: با تعیین نرخ برخی اقلام نامرغوب درصنعت کشاورزی میتوانیم از جولان دلالان در این صنعت پردرآمد جلوگیری کنیم.
نماینده مردم لنگرود درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راکد کردن خرید و فروش برنج با سواستفاده دلالان به اقتصاد کشاورزی لطمه وارد می کند،ادامه داد: کشاورزان مجبور هستند درهمین راکدی خرید و فروش محصولات خود را بفروش برسانند ؛زیرا کشاورزان باید هزینههای تولید را جبران کنند.
وی ادامه داد:زمانی که خرید و فروش محصولات کشاورزی راکد میشود، در گام نخست کشاورز ضرر می کند زیرا کشاورز مجبوراست حتی با بهای پایین محصولاتش را به فروش برساند تا برای جبران هزینههای تولید مقروض نشود.
بائوج لاهوتی افزود: اگر دولت نرخ توافقی برای دیگر اقلام محصولات کشاورزی نامرغوب تعیین کند،دلالان نمی توانند از قیمت توافقی که دولت درنظرمی گیرند محصولات کشاورزی را پایین ترخریداری کنند.
نماینده لنگرود درمجلس، ادامه داد: درمجموع دولت باید از حقوق کشاورزان در زمینه تولید محافظت کند؛زیرا اگر حمایت به نحو کارشناسی شده انجام نشود؛بدیهی است که کشاورزان انگیزههای برای کاشت،داشت و برداشت محصولاتشان نخواهند داشت.
عضوکمیسیون عمران مجلس، یادآورشد: کشاورز صف اول تولید در اقتصاد کشاورزی است و بنابراین اگر تولید محصولات کشاورزی برای کشاورز توجیه منطقی نداشته باشد؛بدیهی است که کشاورز رغبتی به کاشت محصول نخواهد داشت ودر نتیجه ما به واردات وابسته می شویم.
دیدگاه