دولتمردانی در دو راهی نویسندگی و سیاست/وزیر فاتح تالیف کتاب دولت را بشناسید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایپنا ,دوشنبه دوم شهریورماه در تقویم ایرانی آغاز هفته دولت نامگذاری شده است، به همین مناسبت به وزیران کابینه دولت یازدهم و کتابهایی که به نگارش درآوردهاند پرداختهایم.بررسی کتابهای وزیران کابینه یازدهم حکایت از پیشتازی وزیر ارتباطات و فناوری در عرصه تالیف کتاب دارد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایپنا ,دوشنبه دوم شهریورماه در تقویم ایرانی آغاز هفته دولت نامگذاری شده است، به همین مناسبت به وزیران کابینه دولت یازدهم و کتابهایی که به نگارش درآوردهاند پرداختهایم.
آمیزش فرهنگ با سیاست یکی از مواردی است که امروزه در صحنه سیاسی ما جای جولان بسیار دارد؛ فرهنگی که نیاز است با قلم مدبرانه وزاری کابینه دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران آمیخته شود تا کشوری که نسل جوان بخش غالب آن را تشکیل میدهند از آن تغذیه شوند. در این میان کتاب نقش مهمی در نوع نگاه جامعه به سیاستمداران حاضر در عرصه سیاسی کشور دارد. متاسفانه فعالیت در عرصه سیاست اغلب مانع آن شده تا سیاستمداران در دو عرصه سیاست و فرهنگ به ویژه در تالیف کتابهای ارزشمند در حیطه تخصصی خود نقش فعال داشته باشند.
اگر فهرست آثار شش وزیر کابینه دکتر حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران شامل دکتر علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دکتر محمدجواد ظریف (وزیر امورخارجه)، دکتر علی طیبنیا (وزیر اقتصاد)، دکتر علی اصغر فانی (وزیر آموزش و پرورش)، دکتر حسین دهقانی پوده (وزیردفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) و حمید چیتچیان (وزیر نیرو) که ایبنا به مناسبت هفته دولت آن را تهیه کرده، مشاهده کنید خواهید دید که وزراء تا پیش از نشستن بر مسند سیاست با قلم مصاحبتی کجدار و مریز داشتهاند؛ (البته این رابطه درباره برخی وزرا مانند علی جنتی، تا حدی با محمدجواد ظریف و علی طیبنیا فرق میکند. این سه وزیر دارای کارنامه قابل تاملی در تالیف کتاب هستند) اما پس از انتخاب برای ایفای نقش سیاسی و تداوم آن از تالیف کتاب دور شدند.دیارمیرزا
باید یادآوری کنیم که شاید وزاری نامبرده در تالیف مقاله یا نظارت بر طرحهای پژوهشی فعالیت داشته باشند و از آنجا که برخی از آنها در دانشگاه نیز کرسی تدریس را در کنار وزرات عهدهدار هستند، این مهم چندان بعید نیست؛ ضمن اینکه ممکن است کتابی از آنها در خارج از کشور منتشر شده یا در حیطه جستوجوی ما (سایت موسسه خانه کتاب و کتابخانه ملی) درج نشده باشد. جستجوی ما برای آثار منتشر شده وزراء بر حسب نام، نام خانوادگی و تاریخ تولد آنها انجام شده است. اگرچه در این گزارش تلاش شد برای برخی وزراء سایر منابع نیز مورد جستجو قرار گیرد.
دکتر علی جنتی
جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کابینه اعتدال است؛ وزارتخانهای که یکی از دغدغههایش تالیف، نشر و توزیع کتاب است. با وجود این جنتی نیز با حضور در این کابینه قلم خود را کنار گذاشته و به مدیریت عرصه فرهنگ پرداخته است. در حالی امید میرود با به دست آوردن تجربیات زیاد در این پست، کتابهایی را که دغدغه تالیف آنها را دارد، آسانتر از گذشته منتشر کند. کاوش در حیطه قلمفرسایی وزیر ارشاد از گرایش وی به حوزه سیاسی حکایت دارد و تاریخ انتشار آثار نشان از پرکاری وی در عرصه انتشار کتاب در دهه ۸۰ است.
• خاطرات علی جنتی
عنوان و نام پدیدآور : تدوین سعید فخرزاده، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۱، ۲۷۴ ص.
• ساختار دولت صهیونیستی اسرائیل
تالیف موسسه الدراسات الفلسطینیه؛ ترجمه علی جنتی؛ نظارت و اجرا موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصرتهران – معاونت پژوهشی، تهران: موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران ، ۱۳۸۵، ۲ج.
• مسیحیت صهیونیست و بنیادگرای آمریکا
عنوان و نام پدیدآور: رضا هلال، (Hilal, Rida)، مترجم علی جنتی؛ [برای] مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب، قم: مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان مذاهب، نشر ادیان، ۱۳۸۳، ۳۶۸ ص.
همچنین جنتی، چهار کتاب دیگر را در خارج از کشور ترجمه و منتشر کرده است.
• تجربیاتی از انقلاب فلسطین (با عنوان عربی «موضوعات من التجربه الفلسطینیه» اثر منیر شفیق)
• رفتار یک رزمنده انقلابی
• کمونیست محلی و جنبشهای آزادی بخش اعراب
• کمکهای نظامی آمریکا به ایران
دکتر محمدجواد ظریف
ظریف، یکی از چهرههای سیاسی دولت روحانی است که حرفهای گفته و ناگفته بسیاری برای حک شدن در دل کاغذ دارد. با وجود این حضور پرتلاش وی در عرصههای مهم بینالمللی مانع از نگارش کتابهایی شده که تا پیش از در دست گرفتن اداره وزارت خارجه در تالیف آنها کوشا بود. نوع فعالیتهای وی و حضورش در برخی شبکههای اجتماعی که گاهی چند خطی از اخبار وزارتخانهاش را به اطلاع مردم میرساند، شاید نویدبخش این باشد که جناب وزیر خاطراتش را از یک دوره بسیار حساس و مهم در عرصه سیاست خارجی ایران در زمانی نه چندان دور منتشر سازد. با همه انتقاداتی که به کمرنگی ظریف در عرصه تالیف وجود دارد، وی در حوزه تخصصی خود تا پیش از قرار گرفتن در ریل سیاست تدبیر و امید چند کتابی را تالیف کرده که در فهرست زیر قابل مشاهده است.
• آقای سفیر: گفت و گو با محمدجواد ظریف سفیر پیشین ایران در سازمان ملل متحد
مصاحبه کننده: محمدمهدی راجی، تهران : نشر نی، ۱۳۹۲،۳۸۴ ص.
• تعهدات جمهوری اسلامی ایران به کمیته مبارزه با تروریسم شورای امنیت (CTC)
دفتر مطالعات بینالمللی مبارزه با تروریسم دانشگاه آزاد اسلامی؛ با مقدمه محمدجواد ظریف، تهران: دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر مطالعات بینالمللی مبارزه با تروریسم، ۱۳۹۰، ۲۶۰ ص.
• دیپلماسی چندجانبه : پویایی مفهومی و کارکردی سازمانهای منطقهای و بینالمللی
محمدجواد ظریف، سیدمحمدکاظم سجادپور ؛ [ به سفارش] مرکز آموزش و پژوهشهای بینالمللی[ وزارت امور خارجه]، تهران: وزارت امور خارجه،مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۹۱، ۹۲۸ص.
• روندهای جدید بینالمللی
بهاهتمام محمدجواد ظریف، مصطفی زهدانی؛ [بهسفارش] دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی، تهران : وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و نشر ، ۱۳۸۴، ۴۳۷ص.
• نهادهای ملی حقوق بشر
تالیف محمدرضا غائبی؛ با مقدمه محمدجواد ظریف؛ [به سفارش] دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، مشخصات نشر : تهران: وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۸۷، ۱۸۴ ص.
• سازمانهای بینالمللی
محمدجواد ظریف، محمدکاظم سجادپور، تهران: میزان، ۱۳۸۹، ۲۸۰ ص.دیارمیرزا
دکتر علیاصغر فانی
فانی، وزیرآموزش و پرورش کابینه یازدهم، تنها دو کتاب (که پیش از وزارت آنها را تالیف کرده) در کارنامه خود دارد. پستی که جناب فانی آن را عهدهدار شده یکی از پستهای حساس کشور است که کتاب یکی از ارکان آن را تشکیل میدهد. از طرفی افرادی که وزیر محترم برای آنها تصمیمگیری میکند یکی از مصرفکنندگان عمده کالایی فرهنگی به نام کتاب هستند.
• فراتجربه
نویسنده علیاصغر فانی، تهران: عابد،۱۳۸۹، ۳۰۰ ص.
• ظرفیت خط مشیگذاری عمومی کلید توسعهیافتگی ملی
نگارندگان: حسن داناییفرد، سیدیعقوب حسینی، علیاصغر فانی، تهران: صفار، ۱۳۹۲، ۱۹۲ ص.
دکتر علی طیبنیا
طیبنیا، پست وزارت اقتصاد را در کابینه یازدهم از آن خود کرده است. آن چنان که از سالهای تالیف کتابهای جناب وزیر هویداست، وی نیز با حضور در عرصه پر هیاهوی اقتصاد چندان مجالی برای لمس کاغذ و تالیف کتاب در حوزه فعالیتش ندارد. اگرچه به نظر میرسد طیبنیا در دهه هشتاد رابطه بهتری با تالیف و نگارش داشته و هرچه به دهه نود و حضور در عرصه سیاست نزدیکتر شده از نوشتن و انتشار کتاب دور شده است.
• بررسی اثرات احتمالی مالیات برارزش افزوده (VAT)] وی. ای. تی] در ایران برتورم/ مولفین علی طیبنیا، تیمور رحمانی؛ زیرنظر پرویز شهریاری راد
تهران: وزارت امور اقتصادی و دارایی، دفتر طرح مالیات بر ارزش افزوده: سازمان امور مالیاتی کشور، ۱۳۸۳. ص ۲۷۶
• بررسی اثرات احتمالی مالیات برارزش افزوده (VAT)] وی. ای. تی] در ایران بر توزیع درآمد/ مجری طرح تحقیقاتی و مولف علی طیبنیا؛ زیرنظر پرویز شهریاری راد
تهران: وزارت امور اقتصادی و دارایی، دفتر طرح مالیات بر ارزش افزوده: سازمان امور مالیاتی کشور، ۱۳۸۳. ۲۴۱ ص
• تئوریهای تورم با نگاهی به فرآیند تورم در ایران/
علی طیبنیا، تهران: جهاد دانشگاهی (دانشگاه تهران)، ۱۳۷۴. ۲۶۶ ص
• مالیات بر ارزش افزوده(VAT)[وی ای تی] مروری بر ادبیات موضوع و تجربیات/ مولف علی طیبنیا؛ زیرنظر پرویز شهریاری راد، تهران: وزارت امور اقتصادی و دارایی، دفتر طرح مالیات بر ارزش افزوده: سازمان امور مالیاتی کشور، ۱۳۸۳. ۱۰۰ ص
دکتر حسین دهقانی پوده
وی وزیردفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کابینه تدبیر و امید است. در جستجو برای یافتن آثاری که وی تالیف یا ترجمه کرده دو کتاب زیر مشاهده شده که کتاب «مدیریت بحران سازمانی: عامل انسانی» در سال ۹۳ نیز تجدید چاپ شده است. به نظر میرسد وی پس از تصدی پست وزارت زمان چندانی برای قلم زدن در عرصه تالیف و ترجمه ندارد و در حال حاضر به دو اثر خود بسنده کرده، اگرچه تاریخ انتشار یکی از کتابهای وزیر دفاع نشان میدهد که حضور در کابینه، وی را از عرصه تالیف و نشر کتاب دور نکرده است.
• راهکارهای بازاریابی موفق برای سازمانهای غیرانتفاعی کامیابی در عصر خیرین دستنایافتنی
نویسنده بری مکلیشMcLeish, Barry ؛ مترجم حسین دهقانیپوده؛ ویراستار رضامراد صحرایی، تهران : موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ۱۳۹۳، ۳۰۷ ص.
• مدیریت بحران سازمانی: عامل انسانی
مولف جرالد دبلیو لوئیس؛ مترجمان رضامراد صحرایی٬ علیمحمد احمدوند٬ حسن دهقانیپوده، تهران: جهان جام جم، ۱۳۸۸، ۲۳۲ ص.
مهندس حمید چیتچیان
وی وزیر نیروی دولت یازدهم است. چیتچیان علاقه خاصی به نسخ خطی دارد. حضور وی در نمایشگاه کتاب امسال و بازدیدش از غرفههای مرکز پژوهشی میراث مکتوب، کتابخانه مجلس شورای اسلامی و غیره حکایت از فرهنگدوستی و کتابخوانی وی دارد اما چیتچیان نیز در عرصه تالیف یکی از غایبان پررنگ است و فعالیت سیاسی نیز شوقی برای دست به قلم بردن در وی نداشته است.
• نخستین همایش ملی انرژی اردیبهشت۱۳۷۶/ [برگزارکننده کمیته ملی انرژی]
رئیس همایش حمید چیتچیان؛ دبیر همایش محمدرضا امیدخواه؛ تهیه و تنظیم محمدرضا امیدخواه…[و دیگران]، [تهران]: کمیته ملی انرژی جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۷۶
• چهارمین همایش ملی انرژی ایران: تهران-اردیبهشت ۱۳۸۲/ [برگزارکننده] شورای جهانی انرژی، کمیته ملی انرژی جمهوری اسلامی ایران
رئیس همایش حمید چیتچیان ؛ دبیر همایش عبدالرضا کرباسی، تهران: کمیته ملی انرژی جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۸۲.
بررسی کتابهای وزیران کابینه یازدهم از محمود واعظی، علی ربیعی، محمدفرهادی، محمود حجتی و حسن قاضی زاده هاشمی حکایت از پیشتازی وزیر ارتباطات و فناوری در عرصه تالیف کتاب دارد که پس از رسیدن به مسند وزارت هنوز جوهر قلم نگارش وی خشک نشده است.دیارمیرزا
دکتر محمود واعظی
واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری کابینه دکتر حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران است. در کارنامه وی ۳۲ عنوان کتاب مشاهده میشود. نگاه به سال انتشار آثار وی نشان میدهد که دهه ۸۰ زمان پرباری برای وی در عرصه انتشار کتاب بوده است. عمده کتابهای وی به مسائل روابط بینالملل و همچنین اقتصاد منتهی میشود. واعظی یکی از پرنویسترین وزرای دولت روحانی است که با ورود به عرصه وزارت قلم را به طور کامل کنار نگذاشته و در سال ۹۳ نیز یک اثر را تالیف کرده است. بنابراین با توجه به آثاری که در کارنامه وی گنجانده شده میتوان گفت که وزیرارتباطات و فناوری دولت یازدهم از عرصه پژوهش به حوزه سیاست روی آورده است.
• آسیا و امنیت انرژی
زیرنظر محمود واعظی؛ گردآوری و تدوین محسن شریعتینیا، [بی جا]: پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، گروه پژوهشهای سیاست خارجی، [××۱۳]
• اتحادیه اروپا و سیاست بینالملل
زیر نظر محمود واعظی؛ گردآوری و تدوین داوود کیانی؛ [برای] گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۷، ۳۰۰ص.
• استراتژی امریکا در قبال جهان اسلام
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده شانی هرمزی؛ [ تهیه کننده ] پژوهشکده تحقیقات استراتژیک گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۷.
• اسلام در اتحادیه اروپا
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده پیروز ایزدی؛ به سفارش گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی، تهران: مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۱۹۸ ص.
• افغانستان یک دهه پس از سقوط طالبان
تدوین محمود واعظی، عفیفه عابدی؛ [برای] پژوهشکده تحقیقات راهبردی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۹۱، ۱۷۴ ص.
• اقتصاد سیاسی بینالملل در عصر جهانیشدن
تنظیم: مسعود موسویشفائی؛ زیر نظر محمود واعظی، تهران: پژوهشکده مطالعات استراتژیک، گروه مطالعات سیاست خارجی، ۱۳۸۶، ۱۴۱ص.
• آمریکا و بحران اقتصادی جهان
محمود واعظی؛ گردآورنده شانی هرمزی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، گروه پژوهش سیاست خارجی [مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام]، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۱۴۸ ص.
• انقلاب و تحول سیاسی در خاورمیانه
تالیف محمود واعظی؛ [برای] مرکز آموزش و پژوهشهای بینالمللی [وزارت امورخارجه]،تهران: وزارت امور خارجه، اداره نشر، ۱۳۹۲، ۴۸۲ ص.
• ایران و اعراب
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده عباس نجفیفیروزجایی؛ [ تهیهکننده] پژوهشکده تحقیقات استراتژیک گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۸، ۲۱۷ ص.
• بازیگر جدید؛ اهداف و عملکرد سازمان همکاری شانگهای
تدوین محمود واعظی ؛ گردآورنده ولی کوزهگر کالجی ؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات راهبردی گروه پژوهشی سیاست خارجی،تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام،مرکز تحقیقات استراتژیک، پژوهشکده تحقیقات راهبردی، ۱۳۹۰، ۲۹۴ ص.
• ایران در سیاست خارجی فرانسه (۲۰۱۱-۲۰۰۷)
تدوین کنندگان محمود واعظی، پیروز ایزدی[ به سفارش ] گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک،۱۳۹۰، ۱۵۵ص.
• بحرانهای بینالمللی تحلیل نظری و مطالعه موردی
مولف محمود واعظی؛ به سفارش دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، تهران: وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۹۰، ۳۱۵ ص.
• بحرانهای سیاسی و جنبشهای اجتماعی در خاورمیانه: نظریهها و روندها
تالیف محمود واعظی؛ به سفارش دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی [وزارت امور خارجه]، تهران: وزارت امور خارجه، اداره نشر، ۱۳۹۱، ۵۰۵ ص.
• پاکستان؛ چالشهای داخلی و سیاست خارجی
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده ولی کوزهگر کالجی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات راهبردی، گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۹۰ ،۳۸۰ص.
• دیپلماسی اقتصادی
زیر نظر محمود واعظی؛ گردآوری و تدوین مسعود موسوی شفایی[برای] گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۷، ۲۵۶ ص.
• دیپلماسی عمومی و سیاست خارجی
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده افسانه احدی؛ به سفارش گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۲۰۶ ص.
• ژئوپلتیک بحران در آسیای مرکزی و قفقاز (بنیانها و بازیگران)
محمود واعظی؛ [به سفارش] دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی [وزارت امور خارجه].
مشخصات نشر : تهران: وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و انتشارت، ۱۳۸۶، ۳۵۵ص.
• سازمان همکاری شانگهای؛ اهداف٬ عملکردها و چشماندازها
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده ولی کوزهگرکالجی ؛ ویراستار حسین میرزایی ؛ [به سفارش] پژوهشکده تحقیقات راهبردی گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۹۰، ۳۲۷ ص.
• سیاست خارجی آمریکا
زیر نظر محمود واعظی؛ تنظیم مریم جوانشهرکی، تهران: پژوهشکده مطالعات استراتژیک، گروه مطالعات سیاست خارجی، ۱۳۸۷، ۲۲۰ ص.
• سیاست خارجی امریکا در دوران اوباما
تدوین سیدقاسم منفرد؛[ به سفارش] گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات راهبردی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک،۱۳۹۲، ۲۳۰ص.
• سیاست خارجی حزب عدالت و توسعه ترکیه
تدوین محمود واعظی؛حسن نقدینژاد.[ تهیهکننده گروه پژوهشی سیاست خارجی پژوهشکده تحقیقات استراتژیک]، تهران، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۷، ۲۴۶ ص.
• سیاست خارجی قدرتهای بزرگ و اصطلاحات در خاورمیانه
گردآوری و تدوین مریم جوانشهرکی؛ زیر نظر محمود واعظی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام پژوهشکده مطالعات استراتژیک، گروه پژوهشی سیاست خارجی، ۱۳۸۷، ۲۴۵ص.
• سیاست و امنیت در قفقاز
محمود واعظی؛ گردآورنده ولی کوزهگرکالجی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، گروه سیاست خارجی [مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک]، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۲۴۰ ص.
• کانونهای بحران در آسیا
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده زهرا توحیدی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات راهبردی گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۱۸۹ص.
• کنفرانس ملی چشمانداز بیست ساله و الزامات سیاست خارجی توسعهگرا (۱۳۸۶ : تهران)
زیرنظر محمود واعظی؛ گردآوری و ویرایش مسعود موسویشفایی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات استراتژیک گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، گروه پژوهشی سیاست خارجی، ۱۳۸۷، ۶۰۸ ص.
• همایش ملی نفت و سیاست خارجی ( ۱۳۸۸: تهران)
محمود واعظی ؛ [ به سفارش ] پژوهشکده تحقیقات راهبردی ،گروه پژوهشی سیاست خارجی، [ مجمع تشخیص مصلحت نظام ]، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام ،مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۶۷۵ ص.
• میانجیگری در آسیای مرکزی و قفقاز: تجربه جمهوری اسلامی ایران محمود واعظی؛ با مقدمهای از آیتا… هاشمیرفسنجانی؛ [به سفارش] دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی، تهران: وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۸۸، ۲۸۴ ص.
• میانجیگری در نظریه و عمل
محمود واعظی؛ [ برای ] دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی [ وزارت امور خارجه ]، تهران: وزارت امور خارجه، مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۸۷، ۲۴۱ ص.
• همگرایی اروپایی: روند نوظهور
تدوین محمود واعظی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات راهبردی، گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۱۷۷ ص.
• سیاست خارجی و امنیتی مشترک اتحادیه اروپا (CFSP)
تدوین محمود واعظی؛ گردآورنده پیروز ایزدی؛ به سفارش پژوهشکده تحقیقات استراتژیک، گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۷، ۲۶۲ ص.
• شورای همکاری خلیج [فارس]: سیاست خارجی و روندهای داخلی
واعظی، محمود، [به سفارش] پژوهشکده تحقیقات راهبردی، گروه پژوهشی سیاست خارجی، تهران:مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۱۳۸۹، ۲۸۰ص.
دکتر علی ربیعی
ربیعی، پست وزارت تعاون، کار و رفاه را در کابینه یازدهم به عهده دارد. نگاهی به کتابهایی که در فهرست مجموعه آثار وی آمده، حاکی از این است که ربیعی، محقق و نویسنده در حوزه جامعهشناسی سیاسی و مدیریت است. عمده کتابهایی که وی در نگارش آنها قلم زده در دهه ۹۰ نوشته شده و وی با وجود داشتن پست وزرات هنوز عرصه پژوهش را رها نکرده است و همچنان با قلم و پژوهش در ارتباط است.
• ارتقای مدیریت دانش با بهرهگیری از فناوری اطلاعات
علی ربیعی، محیا هوشیان ثابت لاهیجیانی، تهران: نشر تیسا، ۱۳۹۲، ۲۹۳ص.
• جامعهشناسی تحولات ارزشی: نگاهی به رفتارشناسی رایدهندگان در دوم خرداد ۱۳۷۶
علی ربیعی، تهران: فرهنگ و اندیشه، ۱۳۸۰، ۳۳۶ ص.
• زندهباد فساد: جامعهشناسی سیاسی فساد در دولتهای جهان سوم
علی ربیعی، تهران: مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی، ۱۳۸۷، ۲۰۷ص.
• سرمایه اجتماعی و کارآفرینی سازمانی
نویسندگان: علی ربیعی، سارا پندشنو، زهرا عامری سیاهوئی، تهران: زهرا عامری سیاهویی، ۱۳۹۳.
• سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش
تالیف علی ربیعی، حامد عباسپور، تهران: تایماز، ۱۳۹۲، ۱۳۴ص.
• مدیریت ارتباطات
علی ربیعی، تهران: موسسه کار و تامین اجتماعی، ۱۳۹۲، ۲۴۷ ص.
• مدیریت بحران : برنامهریزی و اجرا
ادوارداس دلوین؛ مترجم علی ربیعی،عفت حقیقی،پریناز غلامآزاد، تهران: تیسا، ۱۳۹۲، ۶۴۸ص.
• مدیریت بحران: مفاهیم الگوها و شیوههای برنامه ریزی در بحرانهای طبیعی
علی ربیعی، سمیراسادات پورحسینی، تهران: تیسا،۱۳۹۲، ۱۹۹ ص.
• مدیریت بحران و ریسک
مولفان: علی ربیعی، سمیراسادات پورحسینی، تهران: دانشگاه پیام نور، ۱۳۹۲، ۱۸۲ ص.
• مدیریت دانش، فرایندها، رویکردها، به کارگیری دستنامه پیادهسازی
علی ربیعی، مهناز معالی؛ موسسه آموزش عالی کار، تهران: نشر تیسا، ۱۳۹۱، ۴۳۱ص.
• مطالعات امنیت ملی: (مقدمهای بر نظریههای امنیت ملی در جهان سوم)
علی ربیعی؛ [برای] دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی، تهران: وزارت امورخارجه، مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۸۳، ۴۳۵ ص.
دکتر محمد فرهادی
فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است. وی از پنجم آذر سال ۹۳ جایگزین رضا فرجیدانا شد. فرهادی کارنامه پرباری از استاد نمونه کشور و چهره ماندگار سال ۱۳۸۹ دارد و از طرفی برنده جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۱ شده است. وی بیشتر کتابهایش را در حوزه تخصص پزشکی به نگارش درآورده است. جستجوی نام محمد فرهادی با سال تولد ۱۳۲۸ در سایت موسسه خانه کتاب و کتابخانه ملی تنها یک کتاب را به نام وی ثبت کرده بود، اما سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رزومه فرهادی به ۹ کتاب درباره شنوایی سنجی و بیماریهای گوش و حلق و بینی و سر و گردن اشاره کرده است. همچنین چاپ ۲۰۵ مقاله علمی در مجلات پزشکی معتبر و بینالمللی به ویژه در زمینه کاشت حلزون شنوایی نیز از فعالیتهای پژوهشی وی به شمار میآید. فرهادی مدیرمسئول مجله «پزشکی جمهوری اسلامی ایران» از ۲۰ سال قبل تاکنون است.
• اطلس کاربردی مراقبت مجرای تنفسی/ ترجمه و گردآوری محمد فرهادی، فرزاد ایزدی، هادی قنبری ؛ ویراستار آزاده قنبری؛ [به سفارش] مرکز تحقیقات گوش و گلو و بینی و سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی ایران. تهران: رویان پژوه، ۱۳۹۱. ۱۷۴ص
محمود حجتی
حجتی در کابینه تدبیر و امید وزیر جهاد کشاورزی است. متاسفانه درباره آثار تالیفی وی در دو منبع جستجو کتابی مشاهده نشد. همچنین مراجعه به سایت وزارت جهاد کشاورزی نیز به ما اطلاعاتی درباره کارنامه پژوهشی حجتی ارائه نکرد.
دکترسید حسن قاضیزاده هاشمی
قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان کابینه اعتدال است. وی در حوزه تخصص پزشکی خود آثاری دارد که کارشناسان معتقدند کتابهای وی در این حوزه به عنوان مرجع تحقیقات علمی در رشته چشم پزشکی به شمار میآیند. فرهادی تقریبا ۱۰ عنوان کتاب تالیفی و ۱۵۷ مقاله جهانی در کارنامه خود دارد. متاسفانه سایت موسسه خانه کتاب و کتابخانه ملی آثار وی را با جستجوی نام، نام خانوادگی و سال تولدش ارائه نداد. از همین رو برای آگاهی به کارنامه پژوهشی وزیر بهداشت سراغ وب سایت شخصی وی رفتیم و آثار تالیفی زیر را از آنجا استخراج کردیم.
سال انتشار کتابهای قاضیزاده هاشمی نشاندهنده این است که وی در دهه ۸۰ مشغول تالیف کتاب بوده و حتی پیش از رسیدن به وزرات در عرصه نشر کتاب کمرنگ شده است. در کارنامه وزیر بهداشت و درمان بیشترین مقاله درباره اپیدمیولوژی عیوب انکساری در سطح جهان، ۱۵۷ مقاله در مجلات بینالمللی با نمایه ISI ، PubMed و Scopus، انتشار ۳۶ مقاله در مجلات معتبر داخلی، آموزش و تربیت بیش از ۱۰۰ دستیار تخصصی چشم در رشته چشم پزشکی مشاهده میشود.دیارمیرزا
• راهنمای مراقبت های چشمی (ویژه پزشکان عمومی)،ترجمه، دکتر سید حسن هاشمی،۱۳۸۹
• ناخنک، تالیف و ترجمه، دکتر سید حسن هاشمی،دکتر احمد خیرخواه، دکتر شکیبا عبادالهی ۱۳۸۸
• فیکوچاپ، تالیف و ترجمه، دکتر سید حسن هاشمی،دکتر پوپک پیر ۱۳۸۷
• پرستار چشم پزشکی، تالیف و ترجمه، دکتر سیدحسن هاشمی، دکتر مسعود اقصائی فرد ۱۳۸۷
• دانستنیهای چشم پزشکی، دکتر سید حسن هاشمی و همکاران ۱۳۸۷
• جراحی رفراکتیو، ترجمه و تدوین دکتر سید حسن هاشمی، دکتر محمد میرآفتاب، دکتر علی غلامینژاد، دکتر افشین لطفی صدیق، دکتر مهدی خانلری، دکتر کامران جلالی، ۱۳۸۵
• کاتاراکت، کتاب راهنمای بیماران. دکتر سید حسن هاشمی، ۱۳۸۵
• مراقبین چشم در ایران. دکتر سید حسن هاشمی،۱۳۸۵ یک Chapter از کتاب Vitreoretinal Surgery، آقای دکتر پیمان.
•Refractive outcome of silicon oil removal and intraocular lens implantation using laser interpherometry. Faghihi H. MD, Riazi M..MD.Hashemi H, MD
دیدگاه