بایدمعلوم شود چه کسانی واردات بیرویه انجام دادند/برکشاورزی بودن استان تأکیددارم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا استاندار گیلان عصر امروز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی گیلان با محوریت بررسی نقش کشاورزی با بیان اینکه واردات بی رویه محصولات کشاورزی به اجرای موفق سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی ضربه میزندگفت :باید معلوم شود چه کسانی این واردات را انجام میدهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا استاندار گیلان عصر امروز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی گیلان با محوریت بررسی نقش کشاورزی با بیان اینکه واردات بی رویه محصولات کشاورزی به اجرای موفق سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی ضربه میزندگفت :باید معلوم شود چه کسانی این واردات را انجام میدهند.
محمدعلی نجفی در این نشست تحقق اقتصاد مقاومتی را موجب پویایی و تحرک در بخشهای مختلف دانست و افزود : استان گیلان، استانی کشاورزی به شمار می رود که هر سانتیمتر زمینهای آن ارزشمند است و باید از آن به بهترین شکل ممکن بهره گیریم .
وی بر نقش آموزش و هدایت کشاورزان برای افزایش بهره وری این بخش تأکید کرد و افزود : اقتصادی شدن محصول برنج از جمله اولویتهایی مهمی به شمار میرود که سازمان جهاد کشاورزی باید به آن توجه ویژهای داشته باشد و در جهت تحقق این مهم تلاش کند .
وی با بیان اینکه واردات بی رویه محصولات کشاورزی به اجرای موفق سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی ضربه میزند از وجود بیش از یک میلیون و۹۰۰ هزارتن تن برنج درانبارهای کشور انتقاد کرد و اظهار داشت : باید بررسی شود که این واردات بی رویه چگونه صورت پذیرفته است .
نماینده عالی دولت در گیلان خاطرنشان کرد : اگر چنانچه وزارت خانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن برنج برای تامین نیاز کشور وارد میکنند نباید در کنارش مجوزهای موردی و بخشی داده شود تا واردات بیرویه شکل گیرد و باید این بحث با جدیت دنبال شود و در محصولات دیگر نیز به این نکته مهم توجه شود.
استاندار گیلان با انتقاد از بی نظمی در واردات برنج از طریق بازارچههای مرزی افزود : بنده گزارش خود را در این خصوص به معاون اول رئیس جمهور اعلام کردم .
دکتر نجفی همچنین چای را از جمله محصولات مهم استان دانست و افزود : متأسفانه ساختار سازمان چای فعلی به گونهای است که اختیارات آن در حد اداره کل میباشد و تنها نام سازمان چای کشور را دارا میباشد که هیچگونه فعالیتی در خصوص تحقیقات و تنظیم بازار چای نمیتواند داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی مدیران آب منطقه ای و جهاد کشاورزی در خصوص تامین آب کشاورزی با بیان اینکه ا کنون برای قضاوت درخصوص ذخیره سازی آب پشت سد زود است افزود : نباید اطلاع رسانی ضد و نقیص در این زمینه وجود داشته باشد و مردم را با صحبتهای خود نگران وسرگردان کنیم.
استاندار بر ضرورت کنترل مصرف منابع آبی تأکید کرد و افزود : باید آب منطقه ای و جهاد کشاورزی در زمینه مدیرت مصرف آب تصمیم مشترک بگیرند .
وی همچنین اجرای برنامه ششم دربخش کشاورزی راراهگشا دانست و افزود : ما بر کشاروزی بودن استان تأکید داریم چون این مهم منافع زودبازده وبلند مدت استان را در پی خواهد داشت.
دکتر نجفی سپس بر توسعه کشت دوم در استان تأکید کرد و افزود : استان در بخش کاشت نهال و صنوبر از ظرفیت و توانمندی خوبی برخوردار است و باتوجه به وجود ۴ کارخانه MDF و در حال اجرا بودن ساخت پنجمین کارخانه در این زمینه میتوان از این چوبهای تولیدی در این بخش استفاده کرد.
استاندار گیلان بر ضرورت ایجاد کارخانجات پیشرفته شالیکوبی در استان نیز تأکید کرد و گفت : باتوجه به ظرفیتهای استان ایجاد این گونه کارخانجات از جمله ضرورتهایی به شمار میود که نقش مهمی را در جلوگیری از هدر رفت و ضایعات برنج و اقتصادی کردن این محصول ایفاء میکند.
وی با اشاره به ظرفیت استان در بخش دامداری اظهار داشت : متأسفانه در طی سالیان گذشته فرصتهای بسیاری در این بخش از دست رفته و باید سرمایه گذاران را که علاقمند به سرمایه گذاری در این بخش هستند را هدایت کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان ایجاد صنایع تبدیل را از جمله برنامههای استان دانست و افزود : هر حرکت اقتصادی نیازمند همراهی بانکها میباشد و باید بانکها در جلسات مختلف اقتصادی و برنامهریزی حضوری فعال داشته باشند.
استاندار گیلان به حذف کود شیمیایی محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود : اکنون محصولات عاری از کود و سم مطالبه مردم دنیا است و باید مطالعات لازم در این زمینه صورت پذیرد.
استاندار گیلان همچنین از تورم ۸/۱۵ درصدی کشور در ۱۲ ماهه منتهی به دی سال جاری خبر داد و تورم استان گیلان را ۵/۲ درصد کمتر از میانگین کشوری دانست و افزود : تورم گیلان در این مدت ۳/۱۳ بوده که این نشان از وجود فضای مثبت کسب و کار و حضور خوب بخش خصوصی در استان است .
دکتر نجفی با بیان اینکه منابع مصرفی کشور محدود است بر استفاده بهینه از منابع تأکید کرد و افزود : هنر مصرف کمتر از منابع و جلوگیری از اسراف از جمله اولویت های مهمی به شمار میرود که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم.
وی صرفه جویی در منابع و جلوگیری از اسراف را از جمله رسالت مدیران و انسانهای تأثیرگذار دانست .
دیدگاه