ذر دانشگاه محقق اردبیلی

جذب لیسانس برای سرایداری و نگهبانی !

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،دانشگاه محقق اردبیلی اخیرا آگهی استخدامی را منتشر کرده که به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه کار و تعلیم و تربیت در منافات با اهداف آموزش عالی بوده و بر تداوم معضل عدم تناسب رشته با اشتغال اشاره دارد. در این آگهی همکاری آمده است «دانشگاه محقق اردبیلی برای […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،دانشگاه محقق اردبیلی اخیرا آگهی استخدامی را منتشر کرده که به عقیده بسیاری از کارشناسان حوزه کار و تعلیم و تربیت در منافات با اهداف آموزش عالی بوده و بر تداوم معضل عدم تناسب رشته با اشتغال اشاره دارد.

635482014320895701

در این آگهی همکاری آمده است «دانشگاه محقق اردبیلی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود از محل مجوزهای هیات امنای دانشگاه تعداد هفت نفر از افراد بومی واجد شرایط را به صورت قرارداد کار مشخص از طریق آزمون توانمندی های عمومی، تخصصی، مصاحبه اختصاصی و گزینش به کار می گیرد».

نکته قابل توجه در این آگهی عدم تناسب مشاغل پیشنهادی با شرایط تحصیلی فرد متقاضی است که در واقع از سوی یکی از دانشگاه های مادر کشور عنوان شده است.

در این آگهی شش نفر از هفت نفر مورد استخدام نگهبان و سرایدار مرد است که در سه شهر اردبیل، مغان و نمین مورد نیاز بوده و مدرک تحصیلی مورد نیاز برای احراز آن کاردانی و کارشناسی عنوان شده است.

در عین حال شرایط دیگری از جمله قبولی در آزمون آمادگی سلامت جسمانی و احراز عدم هر گونه معلولیت جسمی و روانی توسط پزشک عمومی، قد حداقل ۱۷۰ سانتی متر، بینایی قابل قبول پزشکی، متاهل و ارائه گواهی موتورسیکلت پس از شروع به کار عنوان شده است.

شرایطی که در بخش تحصیلات به دلیل بی توجهی به جایگاه مشاغل آن هم از سوی یک دانشگاه محل نقد بوده و چندان از سوی کارشناسان پذیرفته نیست.

دیپلم برای استخدام نداریم

رییس دانشگاه محقق اردبیلی در خصوص شرایط و بحث های وارده به این استخدام با بیان این جمله که «مگر دیپلمی هم داریم که بیاید سرایدار شود» دلیل جذب نیرو از بین کاردان و کارشناس را نبود حتی یک دیپلم عنوان می کند و تاکید دارد که اصلا دیپلم سراغ دارید؟

گودرز صادقی گفت: وقتی امروز در روستاهای دور افتاده و بخش های کوچک هم دانشگاه احداث می شود فاتحه آموزش عالی خوانده است و نباید انتظار داشت ما الان استخدام از دیپلم داشته باشیم چراکه هر کسی رفته یک فوق دیپلم و لیسانسی گرفته و بیکار در خانه نشسته است.

جذب ۲۲ نیروی خدماتی لیسانس

وی با یادآوری درخواست ۴۰ نیروی خدماتی برای دانشگاه، افزود: در آن مقطع گفتیم دیپلم می خواهیم که شمار قابل توجهی لیسانس آمدند و درخواست دادند. چون به کارگیری با مدرک لیسانس ایراد قانونی داشت ما با مدرک دیپلم استخدام کردیم و حالا ۲۲ نفر نیروی خدماتی شامل خدمتکار، سرایدار و آبدارچی داریم که لیسانس هستند.

به گفته رییس دانشگاه محقق اردبیلی، بیکاری فارغ التحصیلان قابل توجه است و وقتی از متقاضیان لیسانس سوال می شد که چرا حاضر به این شغل هستید یکی از آن ها بیکاری و در آستانه طلاق بودنش را دلیل انتخاب عنوان کرد.

کار ما قانونی است

در عین حال صادقی در خصوص اینکه این استخدام آن هم به این شکل قانونی است یا نه؛ به مجوز آن تاکید می کند و می گوید مجوز ما قانونی است.

موضوعی که البته ضرورت بازنگری در قوانین را تشدید کرده و در کنار آن سیاست گذاری دانشگاه ها را که خود به عنوان نهادهای آموزش و فرهنگ سازی هستند مورد سوال قرار می دهد.

در پی درج این آگهی البته مسئولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام دانشگاه را مغایر با اهداف آموزشی آن دانسته و تاکید دارند که چنین موضوعی شان تحصیلات و مشاغل را متزلزل می کند.

نگاه گستاخانه در جذب نیروی کار مهار شود

معاون اشتغال تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل تاکید دارد که این آگهی نه تنها در راستای دستورالعمل ها و آیین نامه های موجود نیست بلکه باید بررسی شود.

اصغر مناف زاده گفت: بررسی آیین نامه ها و دستورالعمل های موجود در طرح های طبقه بندی و ارزشیابی مشاغل مستخدمین دستگاه های اجرایی دولتی و بخش خصوصی حداقل مدرک مورد نیاز احراز شغل های مورد بحث را دیپلم عنوان کرده است.

وی افزود: آگهی استخدامی این دانشگاه از این منظر قابل کنکاش و بررسی است و در واقع بیکاری فارغ التحصیلان فوق دیپلم و لیسانس نباید بهانه ای باشد تا یک دانشگاه اقدام به جذب نیرو به این شکل کند.

معاون اشتغال تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تاکید دارد که این آگهی نوعی دلسردی در بین دانشجویان به وجود می آورد و در واقع این رفتار گستاخانه در صورتی که مهار نشود موجب تکرار در دیگر موسساتی که به صورت هیات امنایی و بخش خصوصی اداره می شوند خواهد شد.

کارشناس بازار کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان معتقد است دانشگاه پرورش دهنده نیروهای متخصص و کارآفرین است و این عمل به نوعی گویای این موضوع است که خروجی دانشگاه ها در مشاغل خدماتی پایین تر به کار گرفته می شوند.

رشته های دانشگاهی ما متناسب با نیاز بازار کار نیست

سیاست یکی از دانشگاه های مادر برای افزایش تعداد دانشجویان از ۱۱ هزار نفر به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در سال جاری در حالی با نگاهی به این آگهی محل سوال است که به گفته معاون برنامه ریزی استانداری اردبیل بسیاری از رشته های دانشگاهی ما اصلا در تناسب با بازار کار نیست.

محمد باقر بهشتی تاکید کرد: اینکه رشته هایی بدون شغل داریم به دلیل عدم تناسب با نیازها است و این موضوع به حدی مسئله ساز است که در نظریه پایه توسعه استان به آن توجه شده است.

تاکیدی که استاندار اردبیل نیز بارها به آن اشاره کرده است و خواستار ایجاد رشته هایی بوده که با اقلیم، نیازها و امکانات استان هم خوانی داشته باشد.

مجید خدابخش معتقد است برای لیسانس جغرافیا شغل یابی در اردبیل بسیار سخت تر است و در مقابل رشته هتل داری به دلیل گردشگری بودن این منطقه موفق تر خواهد بود.

اما تاکیدات مسئولان استان که سال ها است به شکل های مختلف طرح می شود چندان از سوی دانشگاه ها مورد توجه نبوده و به نظر می رسد در ایجاد رشته، اشتغال آخرین گزینه مورد توجه است.

توسعه کمی و قارچ گونه رشته های دانشگاهی

بطوریکه در سال های اخیر رشته های دانشگاهی در اردبیل رشد قارچ گونه داشته و حتی بی توجه به وجود یک رشته در یک دانشگاه ایجاد شده است.

امروز به عنوان مثال رشته های شیمی، کشاورزی، ریاضی و کامپیوتر در تمامی دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی ها و علمی کاربردی های اردبیل تدریس می شود و کسی نیست که پاسخگوی رشد کمی و بی مهابای رشته ها باشد.

در مقابل سیاست افزایش رشته های دانشگاهی از سوی دانشگاهی دنبال می شود که مسئولان آن معتقدند ایجاد دانشگاه آن هم در کوچک ترین شهرها به زیان آموزش عالی بوده تا امروز شاهد نباشیم دانشگاهی که به مقالات در سطح جهانی خود می بالد برای نگهبان شب خود از نیروهای لیسانس استفاده می کند./مهر

Share