به قتل اعتراف کرد تا بیشتر کتک نخورد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا استاد برجسته حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که “اقرار و اعتراف، در محکمه کیفری، قاطع دعوی نیست” گفت: برای مثال اگر کسی متهم به قتل باشد و اعتراف کند، این اعتراف در محکمه حقوقی معتبر است و نه در محکمه کیفری.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا استاد برجسته حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که “اقرار و اعتراف، در محکمه کیفری، قاطع دعوی نیست” گفت: برای مثال اگر کسی متهم به قتل باشد و اعتراف کند، این اعتراف در محکمه حقوقی معتبر است و نه در محکمه کیفری.
آیت الله مصطفی محقق داماد عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و رییس اسبق سازمان بازرسی کل کشور، شب گذشته در مراسم رونمایی از جدیدترین کتاب آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با عنوان “حقوق و دادرسی کیفری در آیینه فقه” که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه مفید قم برگزار شد، گفت: در خارج از مرزهای ایران، در خصوص اسلام، سؤالاتی از ما داشته و توقع دارند پاسخ دهیم که برای پاسخ گویی به این سؤالات باید علم الهیات و یا علومی که در حوزه تدریس می شود را بدانیم.
وی افزود: از ما توقع ندارند که سؤالات مربوط به فیزیک اتمی را پاسخ بگوییم، اما توقع دارند که به سؤالاتی در خصوص اسلام پاسخ بگوییم.
آیت الله محقق داماد، گفت: اخیرا شبکه تلویزیونی بی بی سی مصاحبه ای با خانمی که ادعاهای خاصی راجع به قرآن کرده بود را پخش کرد که ما باید با تخصص کامل در این امور به میدان آمده و پاسخ آن ها را بدهیم.
وی در ادامه سخنانش به کتاب “حقوق و دادرسی کیفری در آیینه فقه” اشاره کرد و با تأکید بر این که “اقرار و اعتراف، در محکمه کیفری، قاطع دعوی نیست” گفت: امروز دنیای بشریت به این امر رسیده است که اگر کسی به حکمی کیفری محکوم شدد و درخواست تجدید نظر داد، دوباره حکم شدیدتری برای او صادر نمی شود؛ مثلا اگر کسی حکمش حبس ابد بود و درخواست تجدید نظر داد، به این بهانه که ما دوباره پرونده او را بررسی کردیم، نمی توان حکم اعدام برای او صادر کرد و این موضوعی است که امروز دنیا آن را نمی پسندد.
آیت الله محقق داماد با تأکید بر این که “اقرار و اعتراف، در محکمه کیفری، قاطع دعوی نیست”، و برای مثال اگر کسی متهم به قتل باشد و اعتراف کند، این اعتراف در محکمه حقوقی معتبر است و نه در محکمه کیفری، گفت: همین ۴۸ ساعت پیش، یک انسانی بنابر اعترافاتی که کرده بود، ممکن بود پای چوبه دار کشته شود؛ او یک شاگرد تعویض روغنی بود که بعد از ۴ سال به قتلی اعتراف کرده بود و حکم اعدام هم برای او صادر شده بود؛ ۴۸ ساعت قبل از اجرای حکم اعدام، متهمی در گیلان دستگیر می شود و به این قتل مذکور اعتراف می کند؛ از این شاگرد تعویض روغنی سؤال می شود که چرا به این قتل اعتراف کردی؟ پاسخ داد که مأموران آگاهی، آنقدر مرا کتک می زدند که با خودم گفتم من زیر این شکنجه کشته خواهم شد، پس چه بهتر که اعتراف کنم و با اعدام کشته شوم تا کتک کمتری بخورم؛ وقتی از او پرسیده شد که چرا در دادگاه اعتراف کردی؟ پاسخ داد می دانستم که اگر در دادگاه اعتراف نکنم، به محض برگشت از دادگاه دوباره کتک می خورم.
دیدگاه