در هفتادمین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا عنوان شد؛

نقشه مهندسی فرهنگی شهر رشت را از برنامه‌های روزگذران خارج می‌کند

عاقل منش خاطر نشان کرد: شاید اسناد بالادست نسبت به این نقشه مهندسی فرهنگی وجود داشته باشند اما هر سازمان یا مجموعه باید سند و برنامه مرتبط با کار تخصیصی خود را چه در مباحث تئوری و چه موضوعات اجرایی داشته باشد تا بتواند به موفقیت دست یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیررا در هفتادمین نشست کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای این شهر موضوع تهیه و تدوین نقشه مهندسی فرهنگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این نشست محمد حسن عاقل منش در سخنانی تاکید کرد: یکی از اسناد راهبردی شورای شهر رشت، سندی است که در حال تهیه و تدوین است و آن نقشه مهندسی فرهنگی شهر برای سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۱۵ خواهد بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت در توضیح این مطلب اظهار داشت: شورا با تدوین این سند می خواهد دریابد که در زمینه فعالیتهای فرهنگی شهر از چه نقطه ای به چه نقطه خواهد رسید و با تدوین آن سیاستها و راهبردهای اصلی فرهنگی شهر را با برنامه دنبال کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل نبود این برنامه ما روزگذران هستیم و معمولاً کارهای زیربنایی و اساسی کمتر مورد توجه قرار می گیرند که با تهیه این نقشه ما از روزگذرانی برنامه های فرهنگی شهر خارج می شویم و با اجرای کارهای منسجم مطابق این سند می دانیم چگونه باید عمل کنیم تا نتیجه مطلوب هم حاصل شود.

عاقل منش خاطر نشان کرد: شاید اسناد بالادست نسبت به این نقشه مهندسی فرهنگی وجود داشته باشند اما هر سازمان یا مجموعه باید سند و برنامه مرتبط با کار تخصیصی خود را چه در مباحث تئوری و چه موضوعات اجرایی داشته باشد تا بتواند به موفقیت دست یابد.

وی تدوین نقشه مهندسی فرهنگی و همچنین برنامه ارتقای راهبردی فرهنگی را برای انسجام فعالیتهای فرهنگی شهر موثر و ارزشمند توصیف کرد و جوانانی که در تهیه این برنامه دخالت دارند را افرادی علاقه مند و پرتلاش توصیف کرد که می توانند بازوان شورا در این زمینه باشند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت درگیر نمودن بیشتر نخبگان از یکسو و مدیران فرهنگی بخشهای مختلف از دیگر سو را در زمینه تهیه این سند ضروری شهر خواستار شد و گفت: باید ببینیم جایگاه این سند در توسعه شهری به ویژه توسعه فرهنگی شهر کجا است و همچنین ارتباط آن با دیگر اسناد موجود چیست و تا چه میزان اسناد موجود کشوری و استانی در تهیه این نقشه راهبردی مطالعه شده و مورد توجه قرار گرفته است.

عاقل منش در پایان سخنانش نیاز وجود نقشه مهندسی فرهنگی و سند راهبردی را حتی برای ابعاد مختلف شهری ضروری دانست.

رییس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به طرح تدوین نقشه مهندسی فرهنگی شهر رشت اظهار داشت: شورای پنجم از ابتدای شروع بکار خود با آسیب شناسی تخصصی در حوزه مدیریت شهری در طی دو سال اخیر اولویت خود را در برنامه محوری تعریف کرده است و در این راستا تدوین و ارائه برنامه راهبردی شورای اسلامی شهر و نقشه مهندسی فرهنگی رشت از دستاوردهای ماندگار این دوره از شورای شهر محسوب می گردد.

سید امیر حسین علوی ابراز داشت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و دغدغه بجای ایشان در حوزه فرهنگ و خلأهای موجود در این زمینه شورای شهر رشت در اقدامی پیشرو که منحصرا در چند کلانشهر معدود کشور انجام گردیده است با تدوین نقشه مهندسی فرهنگی چشم اندازی مشخص از اهداف مدنظر خود در این حوزه را ارائه داد.

وی افزود: گردهمایی منظم و هدفمند متولیان فرهنگ با پرهیز از موازی کاری و تحلیل انرژی و منابع و هم افزایی در ظرفیتهای موجود جهت بررسی سلسله عوامل تاثیرگذار در موضوعات فرهنگی فارغ از کلی نگری های بی حاصل متداول بخشی از دستاوردهای این طرح میباشد که با توجه به تئوری تدوین منعطف آن میتوان مبانی نقشه مهندسی فرهنگی رشت را به استان و حتی کشور گسترش داد.

رییس شورای شهر رشت ادامه داد: در اسناد بالا دستی به برنامه های کلی راهبردی در حوزه فرهنگ اشاراتی گردیده است، لیکن اجرای این برنامه ها در مقیاسی همچون شهر رشت مستلزم تدوین اسنادی است که در آن تجزیه و تحلیل تاریخی، بررسی علمی نیازها و نگرش ها در حوزه فرهنگ، شناسایی توانایی ها، تدوین شاخص ها و … لحاظ گردیده باشد که نقشه مهندسی فرهنگی شهر رشت با هدف ارتقا کیفی اولویت های فرهنگی دقیقا به این جزییات تاثیرگذار پرداخته است.

علوی اظهار داشت: در تدوین این طرح درگیر نمودن بیش از پیش نخبگان حوزه های مختلف و اساتید حوزه و دانشگاه و بکارگیری جوانان در مراحل تدوین توسط شورای شهر انجام گردیده است و طرح ارائه شده حاصل زحمات و حساسیت های اقشار مختلف فرهنگی و نسل جوان شهر رشت میباشد.

Share