روزنامه های خندان؛از دیوار کوتاه مشتری تا مش غضنفر و افزایش نرخ آرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،طنز در روزنامه های کشور کم پیدا می شود و این یعنی روزنامه ها کم لبخند می‌زنند و آنها که روزنامه می‌خوانند هم به تبعیت از رسانه محبوب شان کمتر می خندند. حکمت ستون روزنامه خندان، در این است که طنز همه روزنامه های کشور را جمع کنیم تا هر صبح، دستکم در اینترنت گردی روزانه، لبخندی روی لب تان بنشیند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،طنز در روزنامه های کشور کم پیدا می شود و این یعنی روزنامه ها کم لبخند می‌زنند و آنها که روزنامه می‌خوانند هم به تبعیت از رسانه محبوب شان کمتر می خندند. حکمت ستون روزنامه خندان، در این است که طنز همه روزنامه های کشور را جمع کنیم تا هر صبح، دستکم در اینترنت گردی روزانه، لبخندی روی لب تان بنشیند.roznameh

جام جم آنلاین : دیوار کوتاه مشتری

چندی پیش که قیمت نان ۳۰ درصد گران شد، همچین در محافل خبری و رسانه ای چو انداخته شد که گویا این افزایش قیمت به درخواست برادران اتحادیه نانوایان صورت گرفته است.

ما هم گفتیم لابد همین گونه است که می فرمایند و چیزی نفرمودیم. گفتیم شاید عزیزان شاطر و خلیفه و چونه گیر و دیگر منسوبان به نانوایی، دستشان تنگ شده و مخارجشان نیازمند مداخل بیشتری است.

پس چیزی نگفتیم و طبق معمول داخل صف نان ایستادیم. حتی عزیزی از داخل صف گفت: «حالا نان گران شده، چرا صف را به هم می زنید؟»

الان اما در این روزهای آخر پاییز که ملت دارند جوجه ها را می شمارند؛ زمزمه های دیگری در گرفته که قضیه را کمی بودار و مای بی خبر از همه جا را یک خرده ای مشکوک می کند.

رییس اتحادیه نانوایان با گرایش سنگک بتازگی فرموده: «هرچند بهای نان ۳۰درصد افزایش یافته، اما در مقابل، نرخ آرد نیز ۴۴درصد گران شده است.»

ادامه منظوم حکایت:

ما که اهل امید و تدبیریم

ز این حکایت نتیجه می گیریم:

آن که در اصل می کند در جیب

سود نان را ملایم و با شیب

هیچ کس جز جناب دولت نیست

شاطر طفلکی گناهش چیست؟

عیب از مشتری است (و افکارش)

هست کوتاه قدّ دیوارش!

(و افکارش را برای درست شدن وزن، لطفا به صورت «وفکارش» بخوانید. الف را الف وصل تصور بفرمایید. خواهش می کنم)!

بسته پیشنهادی: نان، یکی از مهم ترین چیزهایی است که همه می خورند؛ هم دولت، هم ملت. فلذا مسأله مشترک همه ماست که بر ماست. از نان شب آدم، هیچ چیزی واجب تر نیست. شکم که گشنه بماند، ایمان و امان به سرعت برق……. هیچی، بگذریم! از این رو بیشتر از هر مقوله ای باید در این باب رهنمون بدهیم:

۱ـ بالا بردن دیوار ملت: اگر که بر روی دیوار مردم، یک چند ردیف آجر بیشتر چیده شود، جای دوری نمی رود. دیوار رفیع، حصار خوب و مستحکمی است. فقط مراقب باشیم کج نچینیم که دانشمندان و متخصصان ستون فقرات گفتند: «تا ثریا می رود دیوار کج»! (اسنادش هم موجود است.)

۲ ـ خجالتی نبودن دولت: دولتمندان ما باید کمی اعتماد به نفس خود را بیشتر کنند و خجالتی نباشند. اگر خزانه دولت نیاز به پول بیشتر برای رسیدگی بیشتر به مملکت دارد، مثلا در همین مورد نان که ذکرش در میان رفت، نیازی به دیدن دم شاطر و نانوایی نیست.

آشکارا اعلام کنند که به دلیل گران شدن آرد، قیمت نان افزایش می یابد. این شکلی دیگر ملت به شاطر سر کوچه شان چپ چپ نگاه نمی کنند. طوری که انگار او قیمت را بالا کشیده است. در رابطه با دولت، احدالناسی جا نمی خورد. ملت عادت دارند. اما از جناب شاطر پای تنور توقع ندارند.

۳ ـ بازگشت نان خشکی ها: درست است که الان مدت هاست عزیزان نان خشکی، کمتر سر و کله شان در کوچه و بازار پیدا می شود و بعضا در کار سکه و ارز و دلار هستند؛ اما بنا به ضرورت و موقعیت حساس کنونی، تشویق بشوند که دوباره وارد صحنه بشوند. نان های اضافه ملت را بخرند و با اقلام قیمت دار دیگر همچون ارز و طلا و زمین، معاوضه کنند. این جوری نعمت خدا هم حرام نمی شود. چرخه اقتصادی مملکت هم شتاب بیشتری می گیرد. هر که نان از عمل خویش خورد؛ گاهی هم از امل خویش!

قدس: مش غضنفر و افزایش نرخ آرد

دیروز که رفتُم سَرِ میلانِما تا از اِسمال آقا نونوا یَکدوتا نون بِرِیِ ناهارُم بیگیرُم، دیدُم یَرِگه سِگِرمه هاش تو هَمه یُ اوقاتِش تَلخه. بِزِش گفتُم اِسمال آقا چیکارِت رِفته؟ حالا که دولت وَرداشته ناسَن نون رِ ۳۰درصد گیرون کِرده که بایِست خوشال باشیُ اَلقوشتَک بِزِنی. نَکُنه اَزی اوقاتِت تَلخه که ایقذَر دَرآمدِت زیاد رِفته که وَخت نِمُکُنی پولات رِ بُشمُری؟ اینارِ که گفتُم اِسمال آقا وَرگَشت یَک نِگایِ عاقل اَندَر پَخمه ای بِزِم کِردُ گفتِگ چی مِگی یَرِگه؟! پول کُجه یِ؟ خوشالی بِرِیچی؟ دِرآمدِ بیشتر چیه؟ هَم شماهایِن که اوقاتُمِ تلخ مُکُنِن. از وَختی نون رِ گیرون کِردن، هَم هَرکی بِزِم مِرِسه مِگه اِسمال خوب دِری حال مُکُنی که دولت نونِ گیرون کِرد.

ولی دِگه هیچکه خِبر نِدِره که اگِر نون ۳۰درصد گیرون رِفته، عَوَضِش آرد ۵۰درصد گیرون رِفته. ای یَنی دِرآمد مو بیشتر که نِرِفته بُماند، کمتَرَم رِفته یُ دِگه کارگرامَم مِگَن با ای حوقوقِ کمِ نونوایی نِمِتِنِم کار کُنِمُ یَکدوتاشا دِرَن از نونواییم مِرَن. خودُمَم دِگه بِرَم صرفِ نِمُکُنه که نونوایی رِ بِچِرخِنُم بِرِیکه هَم پولِ اجاره مِلکَم بُزور دَرمیه. مُخوام اینجه رِ تَطیل کُنُمُ بُرُم بِزِنُم به یَک کارِ دِگه.
حالا مو یِ مَش غضنفر موندُم ای دولت که قِرار بود آرزونی بیِره یُ وَضِ زندگی مردم رِ مَقبول کُنه، پس بِرِیچی ناسَن زد هَم نونِ مردم رِ آجر کِردُ هَم نونِ نونواها رِ؟!

کیهان : اونطرف ! (گفت و شنود)

گفت: وابستگان فتنه ۸۸ و برخی از سایت ها و روزنامه های مدعی اصلاحات از پوشش دادن خبری به راهپیمایی عظیم و بی نظیر اربعین حسینی(ع) طفره رفتند. چرا؟!
گفتم: به چند دلیل متفاوت. اول آن که این راهپیمایی عظیم علاوه بر آن که نمایش قدرت علیه آمریکا و اسرائیل و انگلیس و آل سعود بود، برای اهانت کنندگان به ساحت عاشورای حسینی(ع) در فتنه ۸۸ هم یک تودهنی جانانه بود، دوم این که بی.بی.سی و صدای آمریکا و سایر رسانه های غربی و عبری و عربی، از پوشش خبری آن طفره رفته بودند و برای حامیان فتنه خلاف ادب! بود که با آنها مخالفت کنند!
گفت: ولی برخی از تحلیل گران آمریکایی و اروپایی از این واقعه بی نظیر با عنوان یک زلزله یاد کرده بودند که تن دشمنان جمهوری اسلامی را به شدت لرزانده است.
گفتم: چه عرض کنم؟! از یارو پرسیدند؛ متوجه شدی که دیشب زلزله اومد؟ گفت؛ نه! من رویم اونطرف بود!

Share