دوستار: آرسن میناسیان یک شخصیت علمی بود

مراسم تکریم ملی و الگوسازی زنده یاد «آرسن میناسیان» در دانشگاه گیلان برگزار شد

دوستار گفت: آرسن میناسیان یک شخصیت علمی بود اما او را به خیرخواهی در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان، راه‌اندازی سرای سالمندان، کمک‌رسانی به مردم در بلایای طبیعی می‌شناسیم و این روحیه خیرخواهی او باعث ماندگاری نام و یاد او در اذهان شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مراسم تکریم ملی و الگوسازی زنده‌یاد آرسن میناسیان خیّر و نیکوکار گیلانی به منظور معرفی چهره‌های برتر و شاخص فرهنگی توسط بنیاد نخبگان استان گیلان و با مشارکت دانشگاه گیلان در تالار حکمت دانشگاه برگزار شد.

آرسن میناسیان یک شخصیت علمی بود

محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم، ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت امیرالمؤمنان علی (ع) و روز پدر، حضرت علی (ع) را نیکوکارترین، جوانمردترین و عادل‌ترین فرد در زندگی بشریت دانست و با شعری از سعدی با عنوان «سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز، مرده آن است که نامش به نکویی نبرند» گفت: رمز ماندگاری در اذهان انسان‌ها، دگرخواهی، خیرخواهی، ایثارگری و جوانمردی است و آرسن میناسیان با کارهای خیر و خدمات نیکوکارانه خود به مردم، در اذهان ماندگار شد.

رئیس دانشگاه گیلان با گرامیداشت یاد و خاطره نیکوکار دانشگاه گیلان، مرحوم دکتر میرجعفر ابریشم‌چیان افزود: حس مسئولیت‌پذیری و مسئولیت اجتماعی نیکوکاران نسبت به بقیه بیشتر بوده و این یک موهبت الهی است.

وی در ادامه گفت: آرسن میناسیان یک شخصیت علمی بود اما او را به خیرخواهی در حوزه‌های مختلف بهداشت و درمان، راه‌اندازی سرای سالمندان، کمک‌رسانی به مردم در بلایای طبیعی می‌شناسیم و این روحیه خیرخواهی او باعث ماندگاری نام و یاد او در اذهان شده است.

دوستار با اشاره به پیشنیه تاریخی ایران و با بیان اینکه تاریخ ما مملو از خیرین و نیکوکارانی است که باید به جامعه و نسل نو معرفی شوند، خاطر نشان کرد: دارا بودن حس مسئولیت اجتماعی نعمت الهی است که خدا به بندگانی که دوست دارد عطا می‌کند و معرفی و الگوسازی خیرین و حامیان به جوانان، بیانگر قدرشناسی واقعی از آنان است.

آرسن میناسیان از نیکوکارانی است که به راحتی نمی‌توان از او و خدماتش عبور کرد

فرهاد شیرینی، رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان نیز در این مراسم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آرسن میناسیان نیکوکار گیلانی، میلاد حضرت مسیح (ع) و امیرالمؤمنان (ع) را تبریک گفت و افزود: این دو شخصیت اسوه شجاعت، عدالت، اخلاق، انسانیت و مهربانی، الگوی بشریت برای بهتر زیستن هستند.

وی در ادامه گفت: تکریم و الگوسازی از افراد موفق، شاخص و اثرگذار علمی، اعتقادی، مذهبی یکی از مهمترین برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان بوده که امری ستوده است.

وی با بیان اینکه آرسن میناسیان از نیکوکارانی است که به راحتی نمی‌توان از او و خدماتش عبور کرد، افزود: وی شخصیت برجسته‌ای بود که فراتر از وظیفه انسانی، تمام زندگی خود را در راه اصلاح روش زندگی و کمک به مردم به کار برد.

رئیس بنیاد نخبگان استان گیلان با اشاره به خدمات نیکوکارانه آرسن میناسیان تصریح کرد: تأسیس نخستین داروخانه شبانه‌روزی و نخستین آسایشگاه معلولان و سالمندان کشور در رشت از اقدامات خیرخواهانه و نوع‌دوستانه این نیکوکار است.

وی با تشریح ویژگی‌های آرسن میناسیان بیان کرد: متعهد و عامل به اخلاق والای انسانی، مهربانی، گشاده‌رویی، بی‌ریایی، با صفایی، بخشندگی و کرامت، از ویژگی‌های بارز آرسن میناسیان بود و وظیفه ماست که این شخصیت نیکوکار را به عنوان یک الگو به جامعه معرفی کنیم.

ایران برای یک عده افراد و قوم خاصی نیست

حجت‌الاسلام علی‌محمد عباسی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان هم در این مراسم، برخی ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری آرسن میناسیان نیکوکار گیلانی را که ملقب به مسیح رشت بود برشمرد و افزود: ایران برای یک عده افراد و قوم خاصی نیست بلکه برای همه ادیانی است که در فضای مسالمت‌آمیز با حفظ دین و مذهب، ارادت خود را به اولیاء الهی نشان می‌دهند.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های گیلان با اشاره به تکریم نیکوکاران صدر اسلام توسط پیامبر اکرم (ص)، قدردانی از تلاش‌های نیکوکاران را اقدامی مهم برای خشنودی اولیا الهی دانست.

برگزاری چنین مراسمی برای شکل‌گیری و الگوپذیری جوانان ضروری است

نرگس حسین‌مردی، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با قدردانی از برگزارکنندگان مراسم تکریم و الگوسازی بزرگ مرد خیر گیلانی زنده یاد آرسن میناسیان گفت: باید افراد و چهره‌های اثرگذار از جمله زنده یاد میناسیان که با تلاش و عزمی خستگی ناپذیر تجربیات و آموخته‌های خود را ارتقاء داد و همه آن‌ها را در مسیر حل مشکلات مردم به کار بست به جامعه و نسل نو معرفی کنیم.

دکتر حسین‌مردی برگزاری چنین مراسمی برای شکل‌گیری و الگوپذیری جوانان را ضروری دانست و این آئین‌ها را فرصتی برای آشنایی نسل جدید با بزرگان و نیکوکارانی دانست که با ازخودگذشتن مانا شدند.

وی در ادامه افزود: ایران ما این سرزمین بزرگ به خاطر افراد نیک سرشت و پاک نهادی که به پشتوانه دانایی، توانایی، از خودگذشتگی و ایثار مانا شدند، بر خود می‌بالد؛ آرسن میناسیان یکی از این افراد بود که با نهاد پاک، گذشت و ایثار اثرگذار و مانا شد.

شایان ذکر است، رونمایی از کتاب داستان موسیو تألیف دکتر محمود رنجبر عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، قدردانی از خانواده آرسن میناسیان، از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

آرسن میناسیان معروف به «موسیو آرسن» سال ۱۲۸۵ خورشیدی در رشت به دنیا آمد و ۱۴ فروردین ۱۳۵۶ در این شهر از دنیا رفت، او از نیکوکاران به نام ایرانی ارامنی تبار بود که در یک خانواده مسیحی به دنیا آمد؛ وی از نیکوکاران ارمنی و به نام ایرانی بود. این نیکوکار برجسته گیلانی، نخستین داروخانه شبانه روزی ایران (کارون) و اولین خانه سالمندان و معلولان ایران را در رشت تأسیس کرد.

Share