شهید رشید غفاری مانند شهید میرزا کوچک جنگلی می تواند به قهرمان ملی تبدیل شود
رئیس حوزه هنری استان گیلان گفت: رشید غفاری اگر ترور نمی شد هم یک شخصیت الهام بخش و الگوساز در راه صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست و جنگل و وطن بود و قصه های ایشان درباره پاسداری از درختان بسیار شنیدنی و عجیب است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سید رسول منفرد عصر امروز، ۱۰ آذرماه در آیین رونمایی از پوستر و مستند جایزه ملی درختان رشید، با بیان اینکه از یک سال و نیم گذشته با شهید غفاری آشنا شدم، اظهار کرد: این شهید جنگلبان به دست قاچاقچیان چوب در منزلش ترور شد، اما هنوز شهادتش احراز نشده است.وی با اشاره به دیدار با خانواده شهید غفاری و درد و رنج آنها پس از شهادت پدر، افزود: شهید غفاری اگر ترور نمی شد هم یک شخصیت الهام بخش و الگوساز در راه صیانت از محیط زیست و جنگل و خاک بود و قصه های ایشان درباره پاسداری از درختان بسیار شنیدنی و عجیب است.
رئیس حوزه هنری گیلان با بیان اینکه شخصیت و سیره شهید غفاری می تواند برای هنرمندان کشور نیز الهام بخش باشد، گفت: پرداختن به موضوع شهادت در راه درخت و جنگل و محیط زیست ایده نابی برای خلق اثر هنری است.
منفرد با اشاره به گذشت ۲۲ سال از شهادت رشید غفاری، از زنده بودن راه و مرام او گفت و یادآور شد: رشید غفاری با شهادتش زنده شد و هرچقدر برای معرفی او به جامعه وقت بگذاریم، کم است.
وی با بیان اینکه شهید رشید غفاری مانند شهید میرزا کوچک جنگلی می تواند به قهرمان ملی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: باید داستان شهید غفاری نوشته و فیلم و کتاب شود تا نسل آینده ما از او الهام بگیرد.
رئیس حوزه هنری گیلان شخصیت های ملی همچون میرزا کوچک را عامل پیش برنده فرهنگ دانست و تاکید کرد: باید گردشگری حول محور فرهنگ با تاکید بر معرفی قهرمانان ملی را تقویت کنیم.
منفرد میرزا کوچک جنگلی را جلوه فرهنگ گیلان و ایران دانست و گفت: باید از این فرهنگ بی نظیر برای اقتصاد هم بهره بگیریم.
وی خواستار پیگیری پرونده شهادت رشید غفاری شد و اضافه کرد: باید پیام شهید غفاری را به آیندگان برسانیم که آن حراست از منابع طبیعی است لذا دستگاه های اداری استان به این موضوع فرصت شناسانه نگاه کنند و آن را موتور محرکه فرهنگ استان قرار دهند.
علی امیری، کارشناس اسناد و نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان نیز، با اشاره به گمنام ماندن شهید غفاری علیرغم وجاهت و وزانت شخصیت و خدمت او به طبیعت کشور، عنوان کرد: شهید غفاری در تاریخ این مرز و بوم جاودان است.
وی با بیان اینکه دو سال پس از شهادت میرزا، به سیره او پرداخته شد، گفت: یک نشریه در قالب رساله «زندگان جاوید» به میرزا کوچک پرداخت و شهید غفاری نیز می تواند در عرصه حفاظت از طبیعت این مرز و بوم به یکی از زندگان جاوید در تاریخ تبدیل شود. عشق شهید غفاری در پاسداشت طبیعت برای همیشه در تاریخ معرفت گرای ایران زمین ثبت و ضبط خواهد شد.
این کارشناس اسناد و نسخ خطی با اشاره به تلاش عده ای قلم به دست برای معرفی میرزا به عنوان شخصیتی تجزیه طلب، یادآور شد: اسناد تاریخی درباره جنگل و جنگلی ها نشان می دهد که میرزا نسبت به دو مولفه استقلال و آزادی ایران اهتمام و صراحت داشت. در واقع با هیچ سندی نمی توان اثبات کرد که میرزا به دنبال استقلال شمال و گیلان و رشت بوده؛ یکی از بزرگترین و مهمترین بندهای مرام نامه قیام نهضت جنگل نیز آزادی ایران است.
امیری اسناد تاریخی را آینه ای تمام نما و شفاف از مرام و آرمان و اهداف میرزا کوچک دانست و بیان کرد: نام میرزا و یاران جنگل برای همیشه در صفحات تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد.
دیدگاه