مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خبر داد:

مشاهده همزمان ۳ شوکا در ارتفاعات جنگلی لنگرود

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، حمزه عشوری با بیان اینکه ثبت و تصویربرداری از کوچکترین گوزن‌های کشور توسط کارشناسان حفاظت محیط زیست لنگرود در ارتفاعات جنگلی این شهرستان انجام شده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه در فصل پاییز شاخ‌های شوکا افتاده و در بهار کامل میشود، تشخیص نر و ماده بودن گونه‌ها در تصویر را دشوار ساخته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان ثبت حضور این حیوانات در مناطق جنگلی استان گیلان نشان‌دهنده حفاظت زیستگاه‌ها و وجود محیطی امن برای زندگی جانوران است. وی همچنین افزود: حضور فعال کارشناسان و محیط بانان در منطقه و همکاری جوامع محلی و همیاران به حفاظت بهتر و افزایش جمعیت این گونه با ارزش کمک شایانی نموده است.

عشوری خاطر نشان کرد: شوکاها هم در روز و هم در شب فعال هستند، در تابستان زندگی انفرادی دارند و نر و ماده این حیوان برای خود قلمرو تشکیل می‌دهند، دارای غده‌هایی در صورت خود هستند که به وسیله ترشحات آن‌ها قلمرو خود را تعیین می‌کنند و تنها در زمستان گروه‌هایی کوچک تشکیل می‌دهند.

این مقام مسئول با بیان اینکه شوکاها غالبا مناطق جنگلی جوان یا نسبتا انبوه و یا جنگل‌های بین دشت و مناطق کوهستانی را برای زندگی ترجیح می‌دهند، افزود: در ایران زیستگاه اصلی این گونه در جنگل‌های متراکم هیرکانی، ارسباران و جنگل‌های غرب ایران است.

بر اساس بند یک ماده سه قانون شکار و صید ۱۴۰۱، شوکا گونه‌ای در معرض خطر انقراض قلمداد شده، شکار این گونه ممنوع است و با متخلفان برخورد قاطع و قانونی خواهد شد. وی از دوستداران محیط زیست خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف شکار در عرصه‌های طبیعی مراتب را سریعا به ادارات محیط زیست شهرستان‌ها گزارش نمایند.

Share