اعلام تمایل شرکت آلمانی به احداث زبالهسوز در رشت | توجه به تولید انرژی و برق از زبالهها
جمعی از نمایندگان شرکت آلمانی Reccontec با حضور در ساختمان شورای شهر رشت و طی دیدار با رئیس و جمعی از اعضای شورا تمایل خود را به منظور احداث زباله سوز رشت اعلام کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت امروز در نشست با نمایندگان شرکت آلمانی Reccontec که در حوزه ساخت زباله سوز و تبدیل زباله به انرژی فعالیت میکند اظهار کرد: یکی از دغدغههای مهم رشت معضل پسماند است که به علت تصمیم اشتباهی که در سالهای گذشته گرفته شد به یک چالش بزرگ و به کوه زباله ۱۱۰ متری در سراوان تبدیل شده است.
وی به سفر شهید رئیسی، رئیس جمهور پیشین کشور به استان گیلان اشاره کرد و گفت: در دوران فعالیت دولت پیشین، شخص رئیس جمهور با حساسیت ویژهای این معضل را در دست بررسی قرار داد و طی بازدید میدانی از رودخانههای رشت که فاضلاب و شیرابههای ناشی از زباله سراوان به آنها سرازیر میشدند، با اختصاص اعتبارات خوبی به رفع بخشی از مشکلات دفنگاه سراوان کمک شایانی انجام داد.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه با بهره مندی از اعتبارات دولتی و با اقدامات انجام شده توسط شورا و شهرداری رشت بخشی از مشکلات پسماند در دفنگاه سراوان تا حدود زیادی برطرف شده است افزود: از سال ۹۲ با شرکت تی تی اس قرار داد احداث زباله سوز در رشت و چند شهر دیگر کشور به طور همزمان منعقد شد، که در دیگر شهرها این مهم به سرانجام رسید اما متاسفانه در شهر رشت به دلیل مشکلاتی از جملهعدم صدور به موقع مجوزهای لازم وعدم اختصاص اعتبار دولتی مورد نیاز تا کنون این مسئله ابتر مانده است.
کارگرنیا با اشاره به اینکه قرار داد در آن سال و با دلاری به قیمت سه هزار تومان حدود چهل میلیون دلار ارزیابی و منعقد شد تصریح کرد: در آن سال قیمت دلار بسیار کمتر از شرایط فعلی بود و دولت تا کنون ده میلیون دلار بابت این مسئله به شرکت طرف قرارداد پرداخت کرده است که برای اجرایی شدن این پروژه باید بخش دیگری از مبلغ نیز پرداخت شود تا شرکت مربوطه نسبت به انجام این مهم وارد فاز عملیاتی شود که البته تا کنون این مهم تحقق پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه در دوران فعالیت شورای ششم رشت تا کنون چند کشور تمایل خود را به منظور احداث زباله سوز در رشت اعلام کرده است افزود: در رشت روزانه ششصد تن زباله تولید میشود و طبق قرار دادی که برخی از شهرها با کارخانه کودالی رشت دارند، زباله آن شهرها نیز طبق قرار داد به کودالی رشت وارد میشود و در مجموع روزانه حدود یکهزار و دویست تن زباله در رشت سرازیر میشود.
کارگرنیا به نگاه دولت پیرامون عدم فسخ قرار داد با شرکت تی تی اس اشاره کرد و گفت: ما تمایل داریم این قرار داد فسخ و با کشوری دیگر وارد قرار داد شویم اما متاسفانه برابر اعلام معاون حقوقی ریاست جمهوری به جهت معاذیر قانونی این موضوع امکانپذیر نیست.
کارگرنیا با بیان اینکه شورای رشت به مدت دو هفته در تعطیلات تابستانی است تصریح کرد: به جهت اهمیت موضوع پسماند این نشست امروز برگزار شد و انتظار داریم شرح کاملی از نوع قرار داد و دستگاههایی که قرار است در صورت انعقاد قرار داد برای زباله سوز رشت نصب شود آماده و در اختیار شورا و سازمان پسماند شهرداری رشت جهت بررسی نکات فنی و حقوقی قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری رشت ۴۵ هکتار زمین در محدوده کودالی بهمراه چهار دستگاه پردازش در اختیار دارد افزود: با توجه به اینکه اینکه بر اساس توضیحات ارائه شده توسط شرکت متقاضی، برای احداث این نوع از زباله سوز به فضای زیادی نیاز نیست و همچنین تمامی گازهای مربوط به آن نیز به وسیله دستگاههای متعلق به زباله سوز کنترل میشود، میتوانیم از فضای موجود در کودآلی برای این مهم استفاده کنیم.
تولید انرژی و برق از زباله
رضا فرجزاده، معماری نماینده شرکت آلمانی نیز در این نشست با اشاره به اینکه ما به صورت سرمایهگذاری در خصوص زباله سوز همکاری میکنیم اظهار کرد: طبق بررسیها متوجه شدیم که در پهنه رشت حدود یکهزار و صد تن زباله در طول روز تولید میشود و بیش از ده سال است که شرکت تی تی اس با این شهر بابت احداث زباله سوز قرار داد منعقد کرده اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی با بیان اینکه در دستگاه زباله سوز فرآیند MYT نیازی به جداسازی و تفکیک پسماند نیست، افزود: حضور زبالهیابها برای برخی از شرکتهای زباله سوز یک دغدغه است و چون این افراد زبالههای ارزشمند را جداسازی میکنند، بنابراین درآمدی که از این سیستمهای پردازش حاصل میشود بسیار کاهش پیدا میکند و برخی از شرکتها به مسئله زبالههای تفکیکی توجه دارد اما شرکت ما هیچ وابستگی به این فرایند ندارد.
فرجزاده با اشاره به اینکه در فرایند احداث زباله سوز توسط شرکت ما نیازی به زمین بسیار بزرگی نیست افزود: هدف اصلی در این فرایند رسیدن به حداکثر تولید انرژی است و بر عکس بسیاری از دیگر شرکتها که به مسئله تفکیک زباله توجه دارد ما به تولید انرژی و برق توجه داریم.
وی با بیان اینکه در این فرایند موادی که در تولید انرژی بیاهمیت هستند را جداسازی میکنیم تصریح کرد: شیشه و…جداسازی میشوند و در بخش دیگری از این پردازش سیستم ار دی اف سوز وجود دارد که ارزش حرارتی بالایی را تولید میکند و متعاقب آن در میزان تولید انرژی نیز نقش دارد و در صورت توافق تمامی مراحل احداث زباله سوز را طی مدت زمان دو سال به اتمام میرسانیم و همچنین اعلام میکنیم زباله سوزی که توسط شرکت ما احداث میشود به واسطه نوع عملکرد دستگاهها تقریبا هیچ گونه گاز و بوی نامطبوعی بابت زباله سوزی بر جا نمیگذارد.
دیدگاه