در مناظره سوم انتخابات؛

قالیباف: با فیلترینگ مخالف هستم | بدپوششی و بی‌حجابی آفت جامعۀ ماست

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات گفت: به گونه‌ای عمل می کنیم که زنان را بر سر دوراهی یا «خانه دار» یا «مدیر» در جامعه قرار ندهیم، بلکه هر دو فرصت را برای زنان فراهم خواهیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، محمدباقر قالیباف شامگاه جمعه -اول تیرماه – در سومین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در مقابل پنج رقیب دیگر انتخاباتی خود، برنامه‌ها و دیدگاه‌های اجرایی در دولت خدمت و پیشرفت را با موضوع «فرهنگی و اجتماعی» تشریح کرد.

خانواده مورد توجه دولت «خدمت و پیشرفت» خواهد بود

قالیباف گفت: بدون شک خانواده مهمترین جایی است که باید مورد توجه دولت‌ها باشد، در دولت چهاردهم دولت «خدمت و پیشرفت» هم مورد توجه است؛خانواده، عنصر و سلول اصلی جامعه و زن محور این حرکت در خانواده است.

وی تصریح کرد: نگاه برابر جنسیتی را قبول نداریم اما عدالت جنسیتی اولویت کار ماست. امروز، زن به عنوان مادر، همسر و تربیت کننده فرزندان و مادر خرج در خانه است، هر اشکال و مشکلات اقتصادی باشد زن است که جبران همه کاستی‌ها را از سطح ملی تا خانواده انجام می دهد.

قالیباف ادامه داد: تنها فردی که غمخوار خانواده است، مادر است و حتی بعد از اینکه فرزندان خانواده بزرگ می‌شوند، مادر همچنان دغدغه شغل، درآمد و تامین مسکن آنها را دارد.

وی با بیان اینکه انقلاب، امام راحل و شهدا فرصت حضور بانوان در اجتماع را فراهم کردند، یادآور شد: در دولت چهاردهم این قول را می‌دهم که به نحوی عمل کنیم که زنان را در دو راهی خانه‌دار بودن یا رشد علمی، رشد اجتماعی و مدیریتی و تاثیر بر جامعه قرار ندهیم. هر دو زمینه را برای زنان فراهم شود، خود زنان باید انتخاب کنند که هر دو راه را در پیش خواهند گرفت یا اینکه یک راه انتخاب می‌کنند.

وی عنصر فرهنگ را زنانه‌ترین موضوع نامید و گفت: زمانی که شهردار تهران بودم این موضوع کاملا مشهود بود و باید به این موضوع توجه شود. ولی وقتی می‌خواهیم در خصوص زنان موضوعی را بررسی کنیم، همه مردها پشت یک میز برای زنان تصمیم می گیرند.

بدپوششی و بی‌حجابی آفت جامعۀ ماست

قالیباف در بخش دوم مرحله اول گفت: حتماً بدپوششی و بی‌حجابی آفت خانواده و جامعه ماست و نباید اجازه بدهیم که این اتفاق بیفتد. ولی مهم این است که چگونه این کار را انجام دهیم.وی افزود: آقای پورمحمدی اشاره کرده‌اند که لایحه حجاب و عفاف را پس می‌گیرند. این لایحه هنوز به قانون تبدیل نشده است و در مراحل نهایی است. در این لایحه همه بخش آن برای کارهای ایجابی است. تنش و خشونت و هر کدام از این کارها حتماً محکوم است.
قالیباف گفت: وقتی که مسئولین مربوطه مثل مردم،جامعه و خانواده‌ها این دغدغه را ندارند این اتفاق می‌افتد. ۳۲ دستگاه داریم که قانون آنها را مسئول کرده است و همه آنها نقش فرهنگی و پیشگیری دارند و باید وظایف خود را انجام بدهند.وی ادامه داد: وظایفشان را انجام نمی‌دهند خلاصه می‌شود در یک دستگاه که به وظیفه خود عمل می‌کند. ممکن است برخی اتفاقات بیفتد که هیچ‌کدام از ما آن را نمی‌پسندیم و باید جلوی چنین رفتارهایی نیز گرفته شود.
وی بیان کرد: در قانون خانواده و جوانی جمعیت که مربوط به زن و خانواده است بعد از ۱۵ سال تصویب شد. در لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان در کمیسیون تصویب شده است و در صحن مجلس قرار دارد.قالیباف تصریح کرد: در شهرداری تهران که بودم مرکز مداخله برای زنان تأسیس شد. اگر زن در خانه مشکلی برایش پیش آمد، مرد ناجوان مردی پیدا شد آن را از خانه انداخت بیرون شب کجا برود مرکز مداخله را برای این موضوع تأسیس کرده بودیم.
وی گفت: شهر دخت را درست کردیم برای دختران، شهربانو را برای اوقات فراغت زنان تأسیس کردیم. مهدکودک را در همه محلات ایجاد کردم تا مادران حداقل دو ساعت آن بچه را در مهدکودک بگذارند تا بتوانند استراحت کنند. استخرهایی را در شهر خاص بانوان درست کردیم. قالیباف ادامه داد: شهر را با نگاه زنانه مدیریت کردیم نه با یک نگاه مردانه و مردسالار. بیش از ۱۲۰ مرکز کوثر را برای زنان سرپرست خانوار در حوزه اقتصاد و توانمندسازی تأسیس شد. برخی از این زنان سرپرست خانوار بیش از ۲۰۰ کارگر دارند و کارآفرین شده‌اند.

با فیلترینگ مخالف هستم

قالیباف در بخش اول مرحله دوم گفت: بحث فضای مجازی بسیار مهم است. بنده بر این باور هستم فضای مجازی فضای زندگی مردم است. این را باید درک کنیم که متوجه بشویم که چگونه می‌خواهیم تصمیم بگیریم.
وی افزود: حتماً با موضوع فیلترینگ مخالف هستم. چون خطرات و فساد زیادی به دنبال خواهد داشت. ما در شرایطی یک تصمیمی می‌گیریم و آن را تبدیل به تهدید می‌کنیم. البته اینجا یک استثنا هم دارد موقعی مثل سال ۱۴۰۱ که موضوعات امنیتی پیش می‌آید در همه دنیا امنیت اولویت است بحث آن جدا است.
قالیباف بیان کرد: ولی در بقیه شرایط نباید این‌گونه باشد. البته در فضای مجازی حتماً حکمرانی در فضای مجازی یک ضرورت است. امروز وقتی موضوعمان اقتصاد است بخش عمده‌ای از این اقتصاد در فضای مجازی است که باید به آن توجه کنید.
قالیباف گفت: فرهنگ را مردم تولید می‌کنند و خودشان نیز آن را مصرف می‌کنند. دولت‌ها باید فرهنگ را ناوبری کنند. دولت‌ها باید آن را تولیگری کنند. فرهنگ را باید هدایت کنند.
قالیباف ادامه داد: یک‌بخشی از فرهنگ مربوط به حوزه کالاها و تولیدات فرهنگی است. بچه‌های ما در حوزه بازی رایانه‌ای می‌توانند در تراز دنیا حرکت کنند. با این سرعت اینترنت و با این رفتار فیلترینگ که از بعدی که فیلتر کرده‌ایم استفاده از فیلترشکن‌ها از ۲۲ درصد به ۶۷ درصد رسیدیم. یعنی به‌جای مصون‌سازی خطر را بیشتر کرده‌ایم. هم خسارت اقتصادی و مالی دیده‌ایم و هم خسارت اخلاقی و رفتاری داشتیم. ذهن نوجوانانی که امروز می‌توانند در تولید از آن استفاده کنیم و می‌توانی فرهنگ فارسی و انقلاب اسلامی را به همه‌جاها ببریم.
قالیباف ادامه داد: بعضی از کشورها را نگاه کنید چگونه از طریق فضای مجازی بر روی جوانان ما تأثیر گذاشته‌اند. این فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. در مجلس یازدهم و دولت سیزدهم مصمم شدیم که شبکه ملی اطلاعات را باید تکمیل شود. بالای ۷۵ درصد این موضوع پیش رفته است. حتماً در آینده نزدیک سرعت اینترنت حل خواهد شد. دولت هم باید تضمین‌کننده حقوق مادی و معنوی باشد. یکی از نگرانی‌های که مردم به‌سوی سکوهای خارجه می‌روند آن است که احساس ناامنی می‌کنند. وی گفت: مقام معظم رهبری در اینجا حکم و فتوا داده‌اند دخالت در زندگی مردم همین‌طور که اشاره شد حرام شرعی است و در فضای مجازی نیز حرام شرعی است. با حکمرانی درست از فرصت فضای مجازی استفاده کنیم.

در حوزۀ فضای مجازی در عملکرد و اجرا دچار اشکال هستیم

قالیباف در بخش دوم مرحله دوم گفت: وقتی حرف از این می‌زنیم که یک مدیر قوی و باتجربه و آگاه بسیار مؤثر است نمونه‌های متعددی را می‌توانیم برای آن مثال بزنیم. مثلاً در خودروسازی می‌بینیم چندین کارخانه خودروسازی داریم ولی هرگز خودروساز نشده‌ایم و اگر هم با این سیاست پیش برویم هیچ‌وقت خودروساز نمی‌شویم.
قالیباف بیان کرد: در حوزه فضای مجازی هم دچار چنین اشکالی هستیم. امروز همه سیاست کلانی که برای یک جهش در یک امر مهم در این عرصه فناوری باید انجام شود سیاست‌های کلان آن همه مصوب شده است و در شورای‌عالی فضای مجازی مشخص شده است.
قالیباف تصریح کرد: در حوزه عملکرد و اجرا دچار مشکل هستیم. آقای پورمحمدی می‌فرمایند در دولت یازدهم و دوازدهم نگاه کنید ببینید در بحث شبکه ملی اطلاعات در دهه‌های گذشته چه کاری انجام داده‌ایم. سی و چند درصد پیشرفت داشته‌ایم. شبکه ملی اطلاعات در فضای مجازی اساس کار است. برای سرعت، امنیت، خدمت و تحول اقتصادی این کار را نکردیم.
وی گفت: مجلس یازدهم و دولت سیزدهم این کار را کردند و هیچ محدودیتی برای شبکه ملی اینترنت نگذاشتند و دولت سیزدهم از روزی که آمد این فضا را باز کرد. پیشرفت بالای ۷۵ درصد است. حتماً یک سال آینده به ۱۰۰ درصد دست پیدا می‌کنیم.
قالیباف ادامه داد: چرا سرورها را به داخل کشور نمی‌آورند به‌خاطر آنکه نتوانستیم امنیت مادی و معنوی و حوزه شخصی افراد را در حوزه فضای مجازی تضمین کنیم. حس‌شان آن است که اگر این سرورها در خارج باشد بهتر از اینجا است. این باور را باید با کلام و عمل نشان بدهیم. مقام معظم رهبری فتوا دادند که دسترسی به حوزه‌های شخصی در فضای مجازی حرام است.
قالیباف بیان کرد: در هوش مصنوعی و نرم‌افزار بهترین متخصص‌ها را داریم. اقتصاد دیجیتال و فضای رمزارزها فرصت بزرگ دورزدن تحریم است که ما خودمان را تحریم کرده‌ایم. البته ما این مورد را در مجلس تبدیل به قانون کرده‌ایم. ما حرف از عدالت می‌زنیم در بستر فضای مجازی امکان‌پذیر است. حرف از مبارزه با فساد می‌زنیم در اینجا است. اینکه سیستم‌های بروکراسی را اصلاح کنیم و کوچک‌سازی دولت و کاهش هزینه همه در فضای مجازی است که می‌توانیم استفاده کنیم. قالیباف گفت: برای شفاف‌سازی، هوشمندسازی و مردمی‌سازی که سه سیاست قطعی است که در هر کجا بوده‌ام آن را دنبال کرده‌ام. متأسفانه در برخی از جاها این سه مورد انجام نشده است. در دولت چهاردهم مبنای کارمان شفاف‌سازی هوشمندسازی و مردمی‌سازی در همه عرصه‌ها به خصوص در مسائل اقتصادی است.

بدون شک باید از پلتفرم‌های موفق داخلی حمایت کنیم

قالیباف در بخش اول مرحله سوم گفت: در حوزه فضای مجازی یک نکته‌ای را عرض کنم در آنجا اشاره کردم که حتماً فضای مجازی فضای زندگی مردم است. همان‌طور که آقای جلیلی اشاره کردند در اینترنت مصون‌سازی را می‌خواهیم و اما محدودیت را نمی‌خواهیم. باید به فرصت‌ها و تهدیدها توجه کنیم.
وی افزود: ۵ نکته کاربردی می‌خواهم در این زمینه عرض کنم. بدون شک باید از پلتفرم‌های داخلی‌مان که موفق هستند بی‌قید و شرط مثل نشان، بله و ایتا از آنها حمایت کنیم. نکته دوم این است که امنیت کسب‌وکار را برقرار کنیم و آن را نیز تقویت کنیم. باید گروهی باشد بر این کار نظارت کند. یکی از موضوعات مهمی که به‌شدت از آن عقب هستیم بحث تولید محتوا است. دولت باید از تولید محتوا حمایت کند. نکته چهارم نظارت دقیق و هوشمند بر فضای مجازی این دغدغه‌ای که گفتیم خانواده‌ها برداشته شود. باید با یک پلتفرم خارجی نیز مشارکت داشته باشیم.
قالیباف ادامه داد: نکته بعدی بحث عدالت فرهنگی است. حوزه فرهنگی و هنری نیز عدالت بحث مهمی است. باید بپذیریم که ما فرصت‌هایی در تهران داریم که در شهرستان‌ها کمتر داریم؛ برای مثال در بوشهر استعدادهایی پیدا می‌شود و جوان‌هایی فعال در حوزه هنری و موسیقی هستند و حتماً جوانی در این حوزه می‌تواند در تهران و در شمال تهران هم فعال باشد و باید مشخص شود که ما چگونه می‌خواهیم عدالت را ایجاد کنیم تا همه آنها ظرفیت‌های بالقوه خود را بالفعل کنند. پس یکی از چالش‌های ما در حوزه عدالت فرهنگی است.

باید فرهنگ را از تصمیمات سیاسی و سیاست‌زدگی دور کنیم

قالیباف در بخش دوم مرحله سوم گفت: باید تلاش کنیم فرهنگ را از تصمیمات سیاسی یا به تعبیری بگویم سیاست‌زدگی دور کنیم و تحت تأثیر قرار نگیرد. فرهنگ ساحتی دارد صاحبان، افرادی و پیشکسوت‌هایی دارد. به‌عنوان یک سیاستمدار در حوزه بهداشت و درمان چه چیزهایی را باید دخالت کنیم قطعاً آن بخش‌های تخصصی را حتماً اهل آن فن و تخصص نظر خواهند داد. فرهنگ را مردم تولید می‌کنند و هم خودشان مصرف می‌کنند چون بحثی بود که دولت در اینجا چه نقشی دارد. دولت باید نقش راهبری داشته باشد.
قالیباف گفت: وقتی حرف از فرهنگ می‌زنیم باید به زیرساخت، هنرمند، معیشت و محتوا توجه کنیم. در ۱۲ سالی که در شهرداری تهران توفیق خدمت داشتم با همین نگاه موضوع فرهنگ را دنبال کردم. در تهران بیش از ۳۶۰ کتابخانه ایجاد شد. در عرصه هنر چند ده‌هزار صندلی سینما و سالن‌های تئاتر در سطح کشورهای پیشرفته با استانداردهای روز ساخته شد.
وی ادامه داد: در بحث فرهنگی یک رویکردی برای هویت داریم موضوعاتی مثل باغ‌موزه دفاع مقدس و باغ کتاب در تراز بین‌المللی هستند. حتماً از ما پذیرفته نیست امروز استانی داشته باشیم یک سینما هم نداشته باشد. طبیعتاً باید تلاش کنیم این عدالت را در همه بخش‌ها توسعه بدهیم. دولت چهاردهم خودمان را مکلف از این ظرفیت برای گستره ملی استفاده کنیم.

باید در فرهنگ هم مردمی‌سازی داشته باشیم

قالیباف در بخش پایانی گفت: رهبر انقلاب اسلامی بدون شک یک شخصیت بی‌نظیر در عرصه مسائل فرهنگی در ابعاد مختلف هستند نه‌تنها در ایران بلکه در دنیا شناخته شده هستند. رهبر انقلاب اسلامی توصیه‌ای داشتند خاطرم است سال ۹۵ در ابتدای سال به همه مدیران فرهنگی فرمودند«هزاران مجموعه خودجوش مردمی که کار فرهنگی می‌کنند باید روزبه‌روز توسعه پیدا کنند و دستگاه‌های دولتی باید به این‌ها کمک کنند».
قالیباف ادامه داد: واقعاً این نگاه حکیمانه رهبر معظم انقلاب به‌عنوان یک فرد صاحب‌نظر در حوزه فرهنگ و هنر ما به‌عنوان مدیران فرهنگی چه کرده‌ایم. آیا ما امکانات و پول کم داشته‌ایم یا امکاناتمان را به‌گونه‌ای مدیریت کرده‌ایم که بخش عمده‌ای از سازمان‌های فرهنگی‌ نگاه کنید قریب ۹۰ درصد بودجه هزینه جاری‌شان شده است و برای کار فرهنگی و هنری باقی نمی‌ماند.
قالیباف گفت: چرا ما این فرصت را به نیروهای خلاق و فعال در حلقه‌های میانی ندهیم. مثلاً ۱۰۰ میلیون تومان دستگاه‌های فرهنگی می‌دهیم خروجی ۱۰ میلیون تومان ندارند. اما اگر ۱۰ میلیون تومان به مجموعه‌های مردمی بدهیم ۱۰۰ میلیون خروجی به ما خواهند داد. اگر این امکان را به یک نویسنده و هنرمند زبردست در بخش‌های مختلف بدهیم آنها معجزه می‌کنند کار را متحول می‌کنند. ما به آنها توجه نکرده‌ایم.وی ادامه داد: باید اجازه دهیم مردمی‌سازی همین‌طور که در اقتصاد باید دنبال کنیم در فرهنگ هم مردمی‌سازی داشته باشیم. چطور ما سازمان نظام‌پزشکی داریم حتماً باید یک سازمان نظام فرهنگی داشته باشیم. اجازه دهیم اهالی فرهنگ و هنر خودشان این سازمان را مدیریت کنند. از یک هنرمندی که در تهران است تا یک بچه روستایی که در یک روستای دورافتاده و بااستعداد است.
قالیباف در پایان گفت: در زمان نیروی انتظامی حتماً یادتان است در کمتر از ۷۰ روز بیش از ۸۰ درصد مردم کمربند بستند. این اثر هنر و هنرمندان است. ما به فرهنگ بی‌توجهی کردیم و ظرفیت فرهنگ را نشناخته‌ایم. در دولت خدمت و پیشرفت به فرهنگ توجه می‌کنیم.
Share