با توجه به ادامه دار بودن افزایش قیمت ها؛

راز گرانی گوشت قرمز چیست؟ | مقایسه میزان عرضه گوشت قرمز به بازار در یک سال گذشته

عرضه گوشت قرمز به بازار ظرف یک ماه حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرد. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد در این مدت به‌همین اندازه گوشت گوسفندی گران شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از فرارو، گوشت قرمز دی‌ماه امسال تقریبا ۱۰ درصد کمتر از آذر به بازار تزریق شد. داده‌های جدیدی که مرکز آمار ایران از کشتارگاه‌های رسمی سراسر کشور ارائه داده، مشخص می‌کند در اولین ماه زمستان امسال به‌خاطر کاهش سه هزار و ۳۰۰ تنی که در عرضه گوشت قرمز به بازار وجود داشته، این عدد به کمترین میزان در ۱۲ ماه گذشته رسیده است. افت ۱۰ درصدی عرضه گوشت قرمز به بازار، به‌تنهایی عامل افزایش قیمت‌ها نیست و حداقل در هفته‌های اخیر خبر و گزارشی از کمبود گوشت در بازار مخابره نشده است. با این حال به‌لطف آمار‌های رسمی می‌دانیم قیمت گوشت گوسفندی با رشد ۱۰ درصدی در دی‌ماه امسال به‌طور متوسط به کیلویی ۵۳۶ هزار تومان رسیده و هر کیلو گوشت گوساله بیش از کیلویی نیم‌میلیون فروخته شده است. دولت فعلا با کمک‌گرفتن از راهکار‌هایی مثل واردات گوشت به‌فکر تنطیم بازار است و گوشت منجمد را بین کیلویی ۲۳۰ تا ۳۷۵ هزار تومان عرضه می‌کند.

کاهش عرضه گوشت قرمز به بازار

به گزارش فرارو، عرضه گوشت قرمز به بازار براساس آمار‌های رسمی در دی‌ماه امسال درمقایسه با آذر سال جاری و دی‌ماه سال قبل به‌ترتیب ۹ و ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است. گزارشی که به‌تازگی از سوی مرکز آمار ایران درخصوص کشتارگاه‌های رسمی کشور منتشر شده، مشخص می‌کند وزن گوشت قرمز عرضه‌شده انواع دام‌های ذبح‌شده در کشتارگاه‌های رسمی کشور در دی ۱۴۰۲ جمعاً ۳۳ هزار و ۵۱۰ تن بوده که گوشت گاو و گوساله با حجم تقریبا ۵۴ درصدی، سهم بیشتری داشته است.

عرضه گوشت قرمز در ماهی که پشت‌سر گذاشتیم به‌شکلی بوده که وزن لاشه‌های قابل مصرف گوسفند و بره ذبح‌شده، نسبت به دی‌ماه پارسال تقریبا پنج هزار تن، وزن لاشه‌های قابل مصرف گاو و گوساله دو هزار و ۵۰۰ تن و وزن لاشه‌های قابل مصرف بز و بزغاله حدود ۵۳۰ تن تنزل داشته و فقط وزن لاشه‌های قابل مصرف شتر و بچه‌شتر با رشد تقریبا ۷۰ تنی از میزان و حجم لاشه‌های عرضه‌شده در دی‌ماه پارسال بیشتر بوده است.

عرضه گوشت قرمز به بازار از طرف دیگر طبق آمار‌هایی که خود مرکز آمار ایران ارائه می‌کند، در دی‌ماه امسال به‌کمترین سطح از ۱۲ ماه گذشته رسیده و با کاهش سه هزار و ۳۰۰ تنی درمقایسه با آذرماه به حدود ۳۳ هزار و ۵۱۰ تن کاهش پیدا کرده است.

کاهش عرضه گوشت قرمز به بازار با اینکه از مرداد امسال به شکل محسوسی در آمار‌های رسمی خوددنمایی می‌کند، اما نمی‌تواند به‌تن‌هایی عامل جهش قیمت‌ها باشد. با این داده‌های جداگانه‌ای که مرکز آمار از روند نرخ گوشت ارائه می‌دهد، حاکی از جهش ۱۲۶ درصد قیمت گوشت گوسفندی و ۱۲۲ درصدی گوشت گوساله نسبت به سال گذشته است.

مقایسه میزان عرضه گوشت قرمز به بازار در یک سال گذشته

بازه زمانی حجم عرضه گوشت قرمز
بهمن ۱۴۰۱ ۳۹ هزار تن
اسفند ۱۴۰۱ ۴۵ هزار و ۴۰۰ تن
فروردین ۱۴۰۲ ۳۹ هزار و ۶۰۰ تن
اردیبهشت ۱۴۰۲ ۴۳ هزار و ۸۰۰ تن
خرداد ۱۴۰۲ ۴۶ هزار و ۱۰۰ تن
تیر ۱۴۰۲ ۴۴ هزار و ۵۰۰ تن
مرداد ۱۴۰۲ ۴۱ هزار و ۱۰۰ تن
شهریور ۱۴۰۲ ۳۹ هزار و ۶۰۰ تن
مهر ۱۴۰۲ ۳۸ هزار و ۸۰۰ تن
آبان ۱۴۰۲ ۳۷ هزار و ۱۰۰ تن
آذر ۱۴۰۲ ۳۶ هزار و ۸۰۰ تن
دی ۱۴۰۲ ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن

افزایش قیمت گوشت قرمز

قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در دی‌ماه امسال درمقایسه یک ماه قبل به‌ترتیب ۱۰.۹ و ۳.۹ درصد افزایش پیدا کرد.

قیمت گوشت گوسفندی در دی‌ماه امسال برای مصرف‌کننده به‌شکل متوسط کیلویی ۵۳۶ هزار تومان به‌ثبت رسیده درحالی که آذر امسال این عدد ۴۸۳ هزار تومان تخمین زده می‌شد. عدد اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران متوسط قیمت گوشت گوسفندی در ماه گذشته است و بررسی‌های دوستان در مرکز آمار مشخص می‌کند هر کیلو گوشت گوسفندی به‌شکل متوسط تا کیلویی ۶۲۸ هزار تومان فروخته شده است. اگر به یک سال قبل برگردیم، متوجه رشد ۱۲۷ درصدی قیمت گوشت گوسفندی می‌شویم و میزان افزایش قیمت گوشت گوساله در این مدت به حدود ۱۲۲ درصد می‌رسد.

قیمت گوشت گوساله در ماه گذشته به‌شکل متوسط کیلویی ۵۲۲ هزار تومان بوده است. یک ماه قبل هر کیلو گوشت گوساله به‌شکل متوسط ۵۰۲ هزار تومان به دست مردم رسید و یک سال قبل این عدد به کیلویی ۲۳۵ هزار تومان نمی‌رسید.

روند قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در یک سال گذشته

بازه زمانی گوشت گوسفندی گوشت گوساله
بهمن ۱۴۰۱ ۲۸۶ هزار و ۹۵۰ تومان ۲۶۵ هزار و ۲۰۰ تومان
اسفند ۱۴۰۱ ۳۵۷ هزار و ۵۳۰ تومان ۳۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان
فروردین ۱۴۰۲ ۳۷۰ هزار و ۴۹۰ تومان ۳۳۲ هزار تومان
اردیبهشت ۱۴۰۲ ۳۷۱ هزار و ۵۰۰ تومان ۳۳۹ هزار و ۱۰۰ تومان
خرداد ۱۴۰۲ ۳۷۷ هزار و ۹۰۰ تومان ۳۵۶ هزار و ۷۰۰ تومان
تیر ۱۴۰۲ ۳۹۵ هزار و ۶۰۰ تومان ۳۸۵ هزار تومان
مرداد ۱۴۰۲ ۴۳۷ هزار تومان ۴۴۲ هزار تومان
شهریور ۱۴۰۲ ۴۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان ۴۷۶ هزار و ۱۰۰ تومان
مهر ۱۴۰۲ ۴۶۸ هزار و ۲۰۰ تومان ۴۹۱ هزار و ۲۰۰ تومان
Share