دبیر شورایعالی مناطق آزاد؛

منطقه آزاد انزلی نمونه و موفق است | سیاهکارزاده جوان انقلابی، متخصص و نخبه است

عبدالملکی، منطقه آزاد انزلی یک منطقه آزاد نمونه برشمرد و در این خصوص گفت: براساس مجموع اطلاعات همیشه مثال منطقه آزاد را به عنوان یک منطقه موفق مطرح می‌کنم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از فرینا، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در مراسم معارفه محمد سجاد سیاهکارزاده، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، گفت: موفقیت در زمینه فعالیت تولیدی نیازمند ۶ عامل است که در کشورمان پنج عامل موجود است.

حجت الله عبدالملکی، وجود مواد اولیه و منابع طبیعی، نیروی کار و سرمایه مالی، بازار مصرف، فناوری که تقریبا موجود است را پنج شاخص اعلام کرد که در ایران اسلامی وجود دارد و گفت: ششمین عاملی که نداریم فرهنگ تولید است، ظرفیتی که در مولا علی وجود داشته و قابل عاریه گرفتن و فرهنگ‌سازی در بطن نظام اقتصادی کشور است.
عبدالملکی با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی عنصر تولید رکن اساسی است رکن رکین نظریه اقتصاد مقاومتی تقویت تولید ملی است، افزود: با ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی نظام اقتصادی کشور مبتنی بر اقتصاد مقاومتی شد؛ و در مجموعه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای مناطق آزاد جایگاه و شرح وظایف و عمل این مناطق تعریف شده است.
وی تعداد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را ۹۷ عدد بیان نمود که از این تعداد ۴۸ منطقه فعال و مشغول به کمک به اقتصادی جمهوری اسلامی می‌باشند و اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای ۱۸ منطقه آزاد و ۳۰ منطقه ویژه اقتصادی فعال می‌باشد، این مناطق ظرفیت بسیار خوبی برای کشور محسوب شده و در قالب نظریه اقتصاد مقاومتی تثبیت شده اند.

**یک سوم صادرات غیر نفتی و ۸۰ درصد میزان ترانزیت کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صورت می‌گیرد

عبدالملکی با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به واسطه نقش آفرینی در اقتصاد ملی سربلند می‌باشد، گفت: هم اکنون یک سوم صادرات غیرنفتی کشور یعنی حدود ۱۸ میلیارد یورو در سال از مناطق صورت می‌گیرد و در عین حال بیش از ۸۰ درصد میزان ترانزیت عبوری کشورمان از طریق مناطق آزاد انجام می‌شود، به عبارت دقیق‌تر تقریباً تمام مبادی ورودی-خروجی جمهوری اسلامی مجهز به مناطق آزاد شده است.
مشاور رییس جمهور خبر از فعالیت افزون بر یکصدهزار واحد اقتصادی که برای هفتصد هزار نفر به صورت مستقیم ایجاد شغل نموده‌اند نمود و با بیان اینکه ۲۵۰۰ شرکت متوسط و بزرگ در مناطق فعال هستند، تصریح کرد: دیگر کسی صحبت از فرار مالیاتی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نمی‌کند، بلکه همه باور داریم که مناطق آزاد بهشت سرمایه‌گذاری و جزو بهترین نقاط دنیا برای سرمایه‌گذاری هستند، موضوعی که در سفر اخیر بنده به عمان نیز مورد قبول طرف عمانی قرار گرفت.

**بیان ویژگی‌های متمایز پنج‌گانه مناطق آزاد ایران

عبدالملکی به تجزیه و تحلیل وجوه متمایز پنج‌گانه مناطق آزاد ایران در سطح جهانی پرداخت و گفت: ویژگی اول پایین بودن هزینه فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد قابل مقایسه با دیگرکشورها نیست، ویژگی دوم زیرساخت‌های بسیار خوب ایجاد گردیده که براین اساس در کنار جهش کلی بعد از انقلاب، بیش از ۶۰ تا ۷۹ درصد بودجه مناطق آزاد صرف ایجاد زیرساخت‌های ضروری شده است.
وی سومین ویژگی را دسترسی به بازار داخلی و کشورهای همسایه و بازارهای جهانی بیان کرده و افزود: چهارمین ویژگی سهولت کسب و کار در مناطق آزاد است که براساس آخرین رتبه‌بندی شاخص‌های استاندارد بانک جهانی، مناطق آزاد جزو کشورهای متوسط قرار داشته اما از سرزمین اصلی که در رتبه ۱۲۷ ایستاده، شرایط به مراتب بهتری دارند، و در پایان پنجمین ویژگی معافیت‌های مالیاتی و گمرکی، که باعث شده چند گام از رقبای داخلی و خارجی خود چند گام جلوتر باشند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تأکید براینکه این پنج ویژگی در کمتر نقطه‌ای از دنیا قابل مشاهده بوده و اگر باشد بسیار معدود است که همه شاخص‌ها و ویژگی‌های متمایز مناطق آزاد را به صورت همزمان دارا باشند، گفت: مناطق آزاد با این پنج خصیصه به دنبال جذب چهار گروه از سرمایه گذاران هستند، نخست جریان خروج سرمایه از کشور که مناطق آزاد و ویژه جایگزین خوب و مناسبی برای سرمایه‌گذاری این عزیزان محسوب می‌شود به حدی که هم اکنون بیش از ۱۰۰۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از ۱۷ میلیارد دلار در پرتال اطلاع‌رسانی مناطق آزاد وجود دارد؛ طرح‌های سرمایه‌گذاری سودآورتری می‌باشند.
عبدالملکی، گروه دوم را افرادی که در حال فعالیت در مناطق آزاد بوده و به دنبال گسترش و یا کسب و کار می‌باشند اعلام کرد و افزود: سومین گروه ایرانیان خارج از کشور و گروه چهارم سرمایه گذاران خارجی، گروه‌های هدف مناطق آزاد محسوب می‌شوند.

**در پایان برنامه هفتم و گام دوم انقلاب شاخص‌های عملکردی مناطق آزاد دو و پنج برابر خواهد شد

وی با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان بهشت سرمایه‌گذاری و تیم ملی اقتصادی بین الملل جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شوند، تصریح کرد: تا پایان برنامه هفتم شاخص‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دو برابر خواهد شد و تا پایان اجرای گام دوم انقلاب شاخص‌های ما پنج برابر می‌شود، به عبارت دقیق‌تر اقتصاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان موتور محرک پرقدرت در حال تحرک پویاتر و یکی از ارکان پیشرفت اقتصادی جمهوری اسلامی تبدیل خواهد شد.
مشاور رییس جمهور با اشاره به اینکه منطقه آزاد انزلی یک منطقه ویژه، فعلاً تنها منطقه آزاد فعال دریای کاسپین است، که در اقتصاد ملی موثر بوده، اظهار داشت: می‌توان گفت منطقه آزاد انزلی در تأمین نیازهای اساسی و نیازهای واحدهای تولیدی موفق بوده و صدها واحد تولیدی اینجا فعال و در حال صادرات ارز آوری برای کشور است.

**جایگاه منطقه آزاد انزلی درشبکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ممتاز است

عبدالملکی، منطقه آزاد انزلی یک منطقه آزاد نمونه برشمرد و در این خصوص گفت: براساس مجموع اطلاعات همیشه مثال منطقه آزاد را به عنوان یک منطقه موفق مطرح می‌کنم؛ منطقه‌ای که از نظر وسعت خیلی بزرگ نیست اما از نظر اثرگذاری بسیار موفق؛ موضوعی که ناشی از همت سرمایه گذاران، بعد مجموعه سازمان و همکاری نهادهای دولتی دیگر است.
وی با تصریح براینکه چشم‌ها به سمت انزلی دوخته شده، بسیار بسیار از نظر مسئولین دولتی در پایتخت این منطقه دارای اهمیت است، جایگاه منطقه آزاد انزلی درشبکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ممتاز است؛ گفت: ظرف هفت ماه گذشته دکتر نیازی یکی از اعضای هیأت مدیره به عنوان سرپرست منطقه امور جاری و برنامه‌های توسعه‌ای منطقه را تا انتصاب مدیرعامل برعهده گرفت.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه در این دوره هیچ دغدغه‌ای از بابت امور منطقه آزاد انزلی نداشتیم و ایشان متواضعانه و شبانه روزی امور منطقه را پیش بردند؛ گفت: به دلیل وجهه حقوقی، به مسائل اشراف کامل داشتند، به صورت جهادی و شبانه روزی کارکردند؛ یک امانتی را بر روی دوش خود احساس کرده و نسبت به متعهدانه عمل کرد.
عبدالملکی در خصوص مدیرعامل جدید منطقه آزاد انزلی، سیاهکارزاده را یکی از مدیران جوان انقلابی و متخصص در حوزه اقتصاد در تراز انقلاب اسلامی معرفی کرد که یکی از نخبگان علمی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مالی می‌باشند، و افزود: در حوزه اجرایی، حدود ۱۸ تا ۱۹ سال سابقه کار تخصصی در سطوح بالا داشتند، آخرین جایگاه، عضو هیأت مدیره و معاون شرکت پتروشیمی جم، در طراز بالا مدیریت این مجموعه، جزو مدیرانی هستند که تجربه مدیریت در مناطق آزاد را دارا می‌باشند، در منطقه آزاد کیش یک دوره طلایی به نام ایشون درموضوع جذب سرمایه‌گذاری درخشیدند.
عبدالملکی در ادامه داشتن توانایی بالا در تعاملات بین المللی را از دیگر توانمندی‌های مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی بیان نمود و اضافه کرد: انتظار داریم در دوره مدیریت ایشان مراودات منطقه یک پله ارتقاء پیدا نماید و خوشحالیم از اینکه فرصت بهره گیری از ایشان در مناطق آزاد به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی یک میراث ارزشمند را تحویل می‌گیرد یعنی یک منطقه موفق، گفت: حتما نخواهیم گفت که ویرانه‌ای را تحویل گرفته‌ام چون منطقه، منطقه موفقی است؛ واین مهم ناشی از وجود همکاران بسیار توانمند، سرمایه نخبگانی کاربلد، و متعلق به همین منطقه است که کار شما ساده‌تر می‌کند. در عین حال همکاری با یک تیم هماهنگ و قوی، مجموعه اداری استان که هماهنگ، در این منطقه همراهی با مسئولین استان، استاندار مجموعه استان و شهرستان، کار را ساده اما مسئولیت را سنگین می‌کند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تصریح براینکه درنتیجه انتظار جهش در شاخص‌های اصلی منطقه آزاد انزلی مثل سرمایه گذاری، سرمایه‌گذاری خارجی صادرات و ترانزیت، می‌رود؛ اشاره‌ای به حضور عضو جدید هیأت مدیره منطقه یعنی دکتر حسن نیا کرد و گفت عضو جدید هیأت مدیره، سال‌ها مشغول به فعالیت مدیریت در سطح نهاد ریاست جمهوری بوده و اشراف خوبی به مسائل و فرصت‌های اقتصادی دارا است.

Share