رهایی ۱۰ زندانی محکوم به قصاص از چوبه دار در گیلان و پرداخت ۸ میلیارد تومان دستمزد به زندانیان
مدیرکل زندانهای گیلان از آزادی ۱۰ زندانی قصاص نفس از حکم قطعی مجازات اعدام با رضایت خانوادههای اولیای دم خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رضا محمدی اصل اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون، ۱۰ زندانی محکوم به قصاص با تلاش کارکنان بخش فرهنگی اداره کل زندانها، مددکاران و گذشت خانواده اولیای دم، از چوبه دار نجات یافته و به اجتماع و کانون خانواده بازگردانده شدند.
مدیر کل زندانهای گیلان گفت: زندانیان نجات یافته از قصاص نفس میتوانند از مباحث مطرح شده در برنامههای اصلاحی، فرهنگی و تربیتی در دوران محکومیت برای داشتن آیندهای روشن و برداشتن گامهای مثبت و سازنده در زندگی استفاده کنند.
رضا محمدی اصل با اشاره به روحیه سخاوتمندانه و بخشنده گیلانیان گفت: بخشش محکومانی که حکم قطعی قصاص دارند کاری قابل تحسین است و گسترش این فرهنگ میتواند باعث همدلی و هم افزایی در جامعه باشد.
وی با تاکید بر کنترل خشم و خودداری از تصمیم گیریهای لحظهای برای کاهش جرم و جنایت، اضافه کرد: ریشه بسیاری از جرائم خشن از جمله قتلها، عصبانیت و نداشتن مهارت کنترل خشم و عصبانیت است و افرادی که مشکلی در بهداشت روانی خود احساس میکنند باید درمان آن را جدی بگیرند.
پرداخت بیش از ۸ میلیارد تومان دستمزد به زندانیان گیلانی
جلسه شورای اداری زندانهای گیلان با حضور مدیر کل، معاونان، روسای ستادی و روسای زندانهای تابعه به منظور تشریح مهمترین عملکردها و تبیین خط مشی اولویت هاسازمانی برگزار شد.
رضا محمدی اصل با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد زندانی در ۵ ماه گذشته با حضور در کلاسهای مهارت آموزی زندانها آموزش دیده اند گفت: زندانیان در ۵ ماه نخست سال بیش از ۸ میلیارد تومان با تولید و کار در زندان و کارگاههای تولیدی حقوق دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه چتر حمایتی با اشتغال میتواند برای خانواده زندانیان گسترانده شود گفت : زندانیان گیلانی در ۹۲ کارگاه فعال فرش بافی، پرورش دام و طیور، ساخت سنگهای مصنوعی، کیف و کفش، سفال، پالت سازی، لنت ماشین و مزارع برنج و …. مشغول بکار هستند و با تمهیدات انجام شده توانستیم با کمک موثر مقامات قضایی بیش از هزار و ۱۱۳ زندانی را برای اشتغال به این کارگاههای اعزام کنیم که این کار می تواند برای زندانیان و خانوادههایشان امنیت روانی ایجاد نماید
مدیر کل زندانهای گیلان همچنین با اشاره به اینکه ۵۳۳ نفر از زندانیان اشتغال نشسته(فعالیت هایی نظیر توربافی، جوراببافی و سبد بافی) مشغول به کار هستند خاطرنشان کرد: حضور بیشتر زندانیان در برنامههای حرفه آموزی موجب بازگشت مددجو به جامعه و صیانت از حریم خانواده خواهد شد.
رضا محمدی اصل ضمن تقدیر و تشکر از انجمن های ۱۳ گانه زندان ها و بنیاد تعاون گیلان با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال و حرفه آموزی زندانیان کمک بزرگی برای رفع نیازهای مادی خانواده زندانیها و برگشت آنها به جامعه است، گفت: دستگاه قضا در اعطای رأی کار و اعزام زندانیان به مراکز کارگاهی برای تامین امنیت و آرامش روانی و اجتماعی زندانی و خانواده آنها نقش موثری دارد.
محمدی اصل به جایگاه و اهمیت حرفه آموزی و اشتغال مددجویان اشاره و تصریح کرد:مهارت آموزی زندانیان گیلانی با همکاری و حضور کارآفرینان و خیران تحقق یافته است.
وی همچنین از آمادگی اداره کل زندان برای ارایه تسهیلات مناسب در راستای ایجاد و راه اندازی کارگاههای مختلف در استان خبر داد و افزود: این اقدام با هدف کمک به توانمند سازی زندانیان و حفظ و صیانت از کانون خانواده زندانیها انجام میشود.
دیدگاه