گیلان جزو استانهای با شیوع بالای سرطانهای گوارشی در کشور است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: ۵۰ درصد سرطانهای گیلان گوارشی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: ۵۰ درصد سرطانهای گیلان گوارشی است.
فریبرز منصور قناعی صبح امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت گوارش اظهار کرد: هفته سلامت گوارش میکروبهای روده از یکم تا هشتم خرداد ماه سال جاری است.
وی به وجود میکروبهای طبیعی روده در دستگاه گوارش تمام افراد سالم اشاره کرد و افزود: میکروبهای طبیعی روده از دستگاه گوارش در برابر میکروبهای بیماریزا حفاظت میکنند.
منصور قناعی با بیان اینکه میکروبهای طبیعی روده در ساخت بعضی از ویتامینها نقش دارند، تصریح کرد: بسیاری از باکتریهای موجود در دستگاه گوارش انسان مفید هستند.
۱۰۰ تریلیون باکتری در روده هر انسان
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان از وجود ۱۰۰ تریلیون باکتری در روده هر انسان خبر داد و بیان کرد: ۸۰ درصد از میکروبهای مذکور را میتوان کشت کرد.
به گفته وی، میکروبهای طبیعی روده در حفظ توازن دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارند.
منصور قناعی با اشاره به وضعیت سرطانهای گوارشی در گیلان، یادآور شد: ۵۰ درصد سرطانهای گیلان را سرطانهای گوارشی مانند مری، معده، روده بزرگ، لوزالمعده و کبد تشکیل میدهند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان به ثبت سرطانهای گوارشی از سال ۷۵ تا ۸۴ در استان اشاره کرد و گفت: ثبت سرطانهای گوارشی پس از دوره مذکور با یک نامه قطع شده و در حال پیگیری هستیم تا این قضییه دوباره اتفاق بیفتد.
وی با تاکید بر ثبت سرطان آیندهنگر، خاطرنشان کرد: گیلان جزو استانهای با شیوع بالای سرطانهای گوارشی در کشور است.
منصور قناعی از افزایش سرطانهای معده و روده در گیلان خبر داد و اظهار کرد: شیب افزایش بروز سرطان گوارشی در استان بسیار بالا است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان به ثبت ۸۴ مورد سرطان روده بزرگ در سال ۷۵ اشاره کرد و افزود: سال ۸۵ تعداد ثبت سرطان روده بزرگ در گیلان به ۱۳۵ مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه افزایش سرطان روده در گیلان همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: تغییر روش غذایی و زندگی از عوامل افزایش سرطان روده است.
منصور قناعی تغییر میکروبها در ایجاد سرطانها را دارای نقش اساسی دانست و بیان کرد: عوامل ژنتیکی در کنار عوامل مذکور در ایجاد سرطانها موثر هستند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان تغییر رژیم غذایی، افزایش سن، مسافرت و استرس، مصرف بیرویه بعضی از داروها مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و آنتیبیوتیکها، مصرف مواد افزودنی به خوراکیها و افزایش مصرف مواد پروتئینی، مواد قندی و کاهش مصرف مواد فیبردار را در بههم خوردن تعادل میکروبهای طبیعی روده تاثیرگذار عنوان کرد.
وی اسهال، یبوست و علایم سوء هاضمه را از بیماریهای حاصل از نبود توازون میکروبهای طبیعی روده عنوان کرد و گفت: بههم خوردن تعادل سیستم ایمنی بدن و ایجاد بیماریهای آلرژی، اگزما و بیماریهای التهابی از جمله بیماریهای حاصل از بههم خوردن توازون میکروبهای طبیعی روده است.
منصور قناعی با اشاره به اینکه سندروم روده تحریکپذیر ممکن است در اثر اختلالهای میکرو فلورای طبیعی رودهای ایجاد شود، خاطرنشان کرد: چاقی و بیماریهای کبدی ناشی از چاقی، سرطان و بیماریهای خود ایمنی از دیگر بیماریهای حاصل از بههم خوردن توازن میکروبهای طبیعی روده است.
رئیس مرکز تحقیقات و بیماریهای گوارشی و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان مصرف ماست، کفیر و پنیر را از عوامل موثر در برقراری تعادل میکروبهای طبیعی روده دانست و بیان کرد: مصرف میوه، سبزی و غذاهای دریایی از عوامل موثر در برقراری تعادل میکروبهای طبیعی روده است.
وی، پرهیز از مصرف خوراکیها با مواد نگهدارنده و مصرف مکملهای پروبیوتیکی را از دیگر عوامل موثر در برقراری تعادل میکروبهای طبیعی روده عنوان کرد./فارس
دیدگاه