وزیر کشور مطرح کرد؛

اطلس مخاطرات هر استان باید مشخص شود | تلاش دشمن برای القای ناکارآمدی دولت

وزیر کشور بر همراهی دولت با مردم به خصوص آسیب دیدگان ناشی از سیلاب های اخیر تاکید کرد و برای مدیریت بهتر بحران‌ها، خواستار تدوین و اجرایی شدن اطلس مخاطرات استان‌ها شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، احمد وحیدی که روز شنبه برای بررسی وضعیت خسارات ناشی از سیل اخیر به استان چهار محال و بختیاری سفر کرده است، در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران، این مطلب را مطرح کرد.
وی با تشکر از اقدامات گروه‌های جهادی در کمک به سیلزدگان، افزود: می‌توان با بسیج ظرفیت‌های گروه‌ها و نهادهایی چون هلال احمر و بسیج، کارها را با سرعت بیشتری انجام داد.
وزیر کشور با بیان اینکه خسارات وارد آمده به مردم استان چهارمحال و بختیاری همچون استان‌های دیگر توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر مصالح تامین شود، با کمک نیروهای جهادی و بنیاد مسکن می‌توان با سرعت بیشتری و پیش از رسیدن فصل سرما، منازل آسیب دیده مرمت شود.
وحیدی با تاکید بر سامان بخشیدن به جاده‌ها قبل از فرارسیدن سرما گفت: درباره پرورش ماهی و شیلات باید ابتدا حوضچه‌هایی که گل ولای گرفته است، بازسازی شود که می‌توان با نیروهای جهادی به آن سرعت بخشید.
وی آبخیزداری را یک مساله جدی در کشور دانست که جزء سیاست جدی دولت است و اظهار کرد: حدود ۱۸ میلیون هکتار جزء برنامه قرار دارد. آبخیزداری هم برای حفظ آب و هم جلوگیری از فرسایش خاک اهمیت دارد.
وزیر کشور با بیان اینکه مسیر برخی از رودخانه‌ها به مرور زمان تغییر کرده است، افزود: وزارت نیرو باید در این زمینه و لایروبی رودخانه‌ها اقدام کند اما ستاد مدیریت بحران هم در این زمینه و اصلاح دیوارهای حایل رودخانه ها، ورود می‌کند تا جزء برنامه‌های اصلی قرار گیرد.
وحیدی فقدان بیمه منازل، محصولات کشاورزی و پرورش ماهی را دیگر مشکلات موجود در این حوادث خواند و گفت: این مساله بسیار اهمیت دارد. در هنگام وقوع حادثه متوجه می‌شویم که بیمه چقدر ضرورت دارد.
وی با ابراز نگرانی نسبت به استحکام برخی منازلی که در بازدید امروز با آن‌ها مواجه شده است، تاکید کرد: این منازل با سازه‌های غیر مقاوم در شرایط بحرانی خطرآفرین است.
وزیر کشور با بیان اینکه دولت و بنیاد مسکن در این زمینه حمایت خواهند کرد، اضافه کرد: همچنین منازلی که در حریم رودخانه ومسیل ساخته شده اند، باید جابجا شوند. در این زمینه باید برنامه ریزی شود تا این منازل از مسیل خارج شوند.
وحیدی در ادامه اظهارات خود، شناسایی و مشخص کردن نقاط خطرخیز استان را ضروری دانست و تاکید کرد: باید بدانیم که چه مناطقی در حوادثی چون سیل یا زلزله دچار خسارت می‌شوند. در واقع اطلس مخاطرات استان را داشته باشیم و مرکز پایش به طور مرتب آن‌ها را رصد کند.
وی تصریح کرد: باید با پیش بینی مخاطرات، برنامه ریزی کرد تا بحران‌ها مدیریت شود.
وزیر کشور با بیان اینکه حوادث طبیعی در همه کشورهای جهان رخ می‌دهد، به تلاش دشمن برای القای ناکارآمدی دولت اشاره کرد و گفت: در حوادث بارش سیل‌آسای اخیر که ۲۴ استان را درگیر کرد، مدیریت خوبی انجام شد و مسئولی نبوده است که به آن بی‌تفاوت بوده باشد.
وحیدی خاطرنشان کرد: این مدیریت باعث شد خسارات به حداقل ممکن کاهش یابد و برخلاف آنچه که دشمن می‌خواهد القا کند، کار بزرگی انجام شده است. البته مدعی بی‌نقص بودن نیستیم اما با شرایط موجود و جدید بودن مدیران، همه پای کار بودند و تلاش کردند.
وی یادآور شد: در دولت هم رئیس جمهوری به طور مرتب پیگیر رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان هستند و حساسیت دارند. همگی در خدمت مردم برای کاهش آلام مردم هستیم و باید تا آخر ادامه یابد. مردم نباید در هیچ لحظه‌ای احساس کنند که تنها هستند.

Share