آغاز توزیع در اواخر اردیبهشت

فقط دو گروه مشمول سبد کالا هستند و مابقی حذف شدند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا پس از انجام یک مرحله از واگذاری سبدهای رایگان کالایی در اواخر سال گذشته و حواشی پیرامون آن، حالا دولت در مرحله دوم انجام کمک‌های رایگان غذایی تصمیم گرفته است واگذاری بسته های کالایی به میلیون‌ها خانوار را کنار بگذارد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا پس از انجام یک مرحله از واگذاری سبدهای رایگان کالایی در اواخر سال گذشته و حواشی پیرامون آن، حالا دولت در مرحله دوم انجام کمک‌های رایگان غذایی تصمیم گرفته است واگذاری بسته های کالایی به میلیون‌ها خانوار را کنار بگذارد و در این مرحله تنها افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امکان دریافت داشته باشند.

sabadعلی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه می گوید نام سبد کالا به بسته‌‎های امنیت غذایی تغییر یافته است.

 در سال گذشته طرحی از سوی رئیس جمهور تحت عنوان توزیع سبد کالایی رایگان بین اقشار مختلف مردم مطرح شد که هدف آن حمایت از معیشت خانوار بود. دولت تلاش کرد از طریق واگذاری بسته های رایگان غذایی در بین مردم، تا حدودی به تامین معیشت آنها کمک کند.

با این حال به دلیل نبود بانک اطلاعاتی قابل اعتنا از وضعیت دقیق معیشتی مردم و همچنین درآمد، شغل و نوع فعالیت هایی که صورت می گیرد، توزیع سبد کالای دولتی با مسائل و مشکلات فراوانی همراه شد. از جمله حواشی ایجاد شده این بود که گروه هایی از مردم در لیست واگذاری بسته های رایگان کالایی دولت قرار نگرفته بودند در حالی که آنها معتقد بودند مشمول دریافت سبد رایگان هستند.

این مسئله باعث بروز برخی نارضایتی ها و حواشی در توزیع سبد کالا شد تا جایی که در مرحله اول واگذاری ها تنها گروه محدودی از افراد مشمول دریافت بسته های ویژه دولتی شده بودند. نارضایتی و گلایه مندی مردم باعث شد تا دولت خیلی زود تصمیم بگیرد گروه بسیار زیادی از مردم را مشمول دریافت کمک دولتی نماید و این کار در یک مرحله دیگر صورت گرفت.

به صورت کلی، تا پایان سال گذشته درصد قابل توجهی از خانوارها توانستند بسته های رایگان کالایی خود را از محل های تامین شده تهیه کنند. حال در سال جدید دولت تصمیمات دیگری در زمینه واگذاری بسته های کالایی و ادامه کار گرفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برنامه دولت برای توزیع بسته های کالایی در سال ۹۳ گفت: پیش بینی می‌کنیم تا ۴ مرحله بتوانیم بسته‌ های امنیت غذایی را توزیع کنیم که البته این موضوع بستگی به منابع تخصیصی دارد.

ربیعی خاطرنشان کرد: همچنین لازم به ذکر است جهت گیری بسته‌ های امنیت غذایی در این مرحله از کار کاملا هدفمند خواهد بود و تنها به خانواده‌ هایی ارائه می‌ شود که مواد پروتئینی لازم به سفره‌ هایشان نمی‌ رسد.

وی همچنین از تغییر نام “سبد کالا” به “بسته امنیت غذایی” خبر داد و گفت: سبد امنیت غذایی اواخر اردیبهشت به خانواده‌های آسیب پذیر ارائه می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اگر شناسایی افراد نیازمند به درستی انجام شود، اواخر اردیبهشت ماه اولین بسته امنیت غذایی به دست اقشار آسیب پذیر خواهد رسید گفت: اجرای این برنامه در راستای مبارزه با فقر مطلق صورت می‌ گیرد.

حال پیگیری ها نشان می دهد با برنامه جدید دولت درباره واگذاری بسته های امنیت غذایی، در این مرحله از کار دیگر خبری از واگذاری میلیونی بسته های کالایی رایگان دولت نخواهد بود و تنها دو گروه افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد مشمول دریافت کمک های دولتی خواهند شد.

با اظهارات وزیر تعاون، کار و رفاه مشخص می شود که دولت تغییر برنامه حمایتی واگذاری بسته های کالایی را انجام داده و قرار است بسته های جدید امنیت غذایی در اواخر اردیبهشت ماه را تنها به گروه های ضعیف جامعه ارائه کند.

دولت در فاز نخست ارائه سبد کالایی، حدود ۱۶ میلیون خانوار را مشمول دریافت این سبد کرده بود./مهر

Share