توجیه عضو مجمع تشخیص علیه واردات خودرو: باعث «مانور تجمل» میشود!
مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: واردات خودرو نوعی مانور تجمل را در جامعه ما دامن میزند به هر حال ارزی که میتواند اختصاص پیدا کند به کالاهای اساسی حرکت میکند به سمت واردات خودرو، ولو اینکه کسی بگوید این ارز از صادرات خودرو و قطعات خودرویی به دست آمده و امثال اینها.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با برنا در خصوص مهمترین اتفاق در سیاست داخلی و خارجی در سال ۱۴۰۰ گفت: مهمترین رویداد انتخابات بود که دولت جدیدی را روی کار آورد. دولت سیزدهن درصدد تحولی اساسی در مناسبتهای بینالمللی است و از طرفی اولین اولویت را مقابله با بیماری کرونا قراد داد که بر همین اساس تعداد زیادی واکسن وارد و تزریق شد، دولت اولویت دوم را تامین مواد اولیه برای کالاهای ضروری و اساسی کشور که دارای ذخیره اندکی بود و آن رابه قدر اطمینان بخشی افزایش دادند و اولویت سوم را مدیریت نرخ ارز قرار دارند که بحمدلله موفق شدند و اولویت دیگر هم ثبات بازار کالاهاست که قدمهایی برداشته شده اما این قدمها به پایان نرسیده و ما شاهد ثبات نسبی قیمتها در بازار هستیم و وضعیت گرچه به نقطه ایده ال نرسیده ولی نسبتا بهتر از گذشته است.
مصباحی مقدم درباره عملکرد مجلس یازدهم، گفت: عملکرد مجلس نمره قابل قبول میگیرد؛ خیلی ممتاز نیست ولی به گونهای هم نیست که آدم بخواهد بگوید عملکرد مجلس زیر سوال است، گامهای خوبی برداشتهاند خصوصا مصوبه مجلس درباره برجام که به دولت تکلیف کرد باید گامهایی را ایران از عقب نشینی در تعهداتش در برجام بردارد و نتیجهاش را ما در مذاکرات شاهد هستیم این شد که امریکایی ها و اروپایی های عجلهای دارند برجام را به نتیجه برسانند.
وی در ادامه اظهار داشت: البته آنها اهداف خود را دنبال میکنند و جمهوری اسلامی ایران هم هدف خود را دنبال میکند، هدف ما رفع تحریمها و هدف آنها برگرداندن انرژی هسته ای ما به نقطه گذشته است از نگرانی اینکه ما به بمب هستهای نرسیم و حال انکه خیلی روشن است ما درصدد ساخت بمب هستهای نیستیم گرچه غنیسازی هسته ای را هم داریم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص واردات خودرو برای ایجاد رقابت و بالا بردن کیفیت بیان کرد: بهبود کیفیت خودروهای داخلی به آن است که خودروسازان متعهد و مکلف به بالا بردن کیفیت خودرو و رساندن آن به حد استانداردهای جهانی شوند و این امر فارغ از مسئله واردات خودرو معنی پیدا میکند. چند سال پیش مجلس مصوبهای برای کاهش تعرفه واردات خودرو داشت تا قیمت خودرو پایین بیاید؛ حضرت اقا دیداری از ایران خودرو داشتند آنجا فرمودند راه بهبود کیفیت خودرو لزوما واردات خودرو نیست و آن حرف زمانی بیان شد که ما مشکلی از نظر تامین ارز نداشتیم.
وی با اشاره به اولویتها در تامین ارز تاکید کرد: برای ما اولویت در تامین ارز کالاهای اساسی است، اینکه مجلس به دنبال این است که راهی را برای واردات خودرو باز کند با این تصور که خودروهای خارجی وارد و موجب رقابت داخلی و کاهش قیمت میشود به نظر من دور از آبادی است و هدف را تامین نمیکند. چرا که خودروهایی که وارد می شوند در کلاس عمومی نیست بلکه خودروهای با کلاس بالا است و این خودروهای با کلاس بالا در رقابت با خودروهای کلاس عمومی برای مردم ما نیست.
این عضو پیشین مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: واردات خودرو نوعی مانور تجمل را در جامعه ما دامن میزند به هر حال ارزی که میتواند اختصاص پیدا کند به کالاهای اساسی حرکت میکند به سمت واردات خودرو، ولو اینکه کسی بگوید این ارز از صادرات خودرو و قطعات خودرویی به دست آمده و امثال اینها. حقیقت این است که راههای توجیه فراوان است اینکه در شرایطی که با محدودیت منابع ارزی روبرو هستیم، این منابع ارزی برای تامین کالاهای ضروری مردم تامین شود نه برای یک پدیده لوکس که مصرف کنندهاش ثروتمندان جامعه هستند نه توده و عامه مردم.
وی دباره سیاست خارجی در دولت سیزدهم، گفت: در مورد مناسبات خارجی و بینالمللی پیوستن ایران به پیمان شانگهای، قرارداد بلند مدت چین و روسیه، سفر آقای رئیسی به قطر و ترکمنستان و بهبود روابط در آذربایجان را داشتیم که اینها حکایت از این دارد که دولت یک روابط بینالمللی متوازن همراه با ارتباط با غرب البته به شرط اینکه مصلحت ملی ما در اینگونه روابط صورت بگیرد را دنبال کرده است؛ حقیقتا این رویکرد را مثبت تلقی میکنم و شاهد هستیم که صادرات ما به همسایگان افزایش ۴۰ درصدی پیدا کرده و درآمد خوبی هم داشته است و باعث بهبود درآمد ارزی شده و این رویکرد موفقی بوده که اولویت ما را همسایگان قرار میدهد و افزایش مناسبات با کشورهایی که به گونه متعادل و متوازنی رفتار میکنند.
آیتالله مصباحی مقدم در پایان در خصوص مذاکرات وین و عملکرد تیم مذاکرهکننده ایران تصریح کرد: آقای باقریکنی و تیم همراه ایشان قوی، متخصص و صاحب نظر و پخته هستند و روی یک خط مستقیمی که رهبر انقلاب ترسیم و شورای عالی امنیت ملی مصوب کردند حرکت میکنند و روی توافق در هر شرایطی بنا نگذاشتند بلکه در صورتی توافق میکنند که منافع ملی و تضمین همراه با راستی آزمایی و رفع همه تحریمها تامین شود که بسیار حرکت سنجیده و مورد تاییدی است.
دیدگاه