تفاوت های سینمای ایران و جهان به بهانه حوادث مرگ بار سر صحنه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا سارا الیزابت جونز هنگام فیلمبرداری سوار نیمه شب به دلیل بی احتیاطی کشته شد همان طور که عوامل فیلم معراجی ها کشته شدند اما واکنش ها در برابر این دو اتفاق کاملا متفاوت بود. فیلم «سوار نیمه شب» به دلیل کشته شدن یکی از عواملش سر صحنه متوقف شد […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا سارا الیزابت جونز هنگام فیلمبرداری سوار نیمه شب به دلیل بی احتیاطی کشته شد همان طور که عوامل فیلم معراجی ها کشته شدند اما واکنش ها در برابر این دو اتفاق کاملا متفاوت بود.
فیلم «سوار نیمه شب» به دلیل کشته شدن یکی از عواملش سر صحنه متوقف شد اما علی رغم کشته شدن پنج نفر به هنگام تولید «معراجی ها» ، این فیلم هم اکنون در حال اکران از سینماها است.
سینمای هالیوود هیچ گاه قابل قیاس با سینمای ایران نبوده است اما همزمانی دو اتفاق در سینمای ایران و جهان موجب شده با اشاره به بازتاب های آن اشاره ای به کم و کاست های سینما داشته باشیم.
چندی پیش دو اتفاق تا اندکی مشابه در سینمای ایران و سینمای هالیوود رخ داد که واکنش ها نسبت به آن کاملا متفاوت بود.
حوادث و نحوه رخ دادن آن:
– سارا الیزابت جونز؛ دستیار دوم فیلم بردار فیلم «سوار نیمه شب» سر صحنه این فیلم کشته شد. جونز در جریان فیلمبرداری یکی از صحنه ها که در آن، نمای تراکینگی روی ریل راه آهن گرفته می شد به طرز فجیعی بعد از برخورد با قطار کشته شد و هفت تن دیگر از عوامل فیلم مجروح شدند.
– جواد شریفی راد؛ مدیر جلوه های ویژه فیلم «معراجی ها»، علی اکبر رنجبر مدیر شهرک سینمایی دفاع مقدس، رضا فرجی؛ دستیار تولید، مهدی مرادی؛ دستیار جلوههای ویژه، جمشید اصفهانیفر؛ نگهبان هنگام فیلمبرداری فیلم «معراجی ها» کشته شدند. TNT مورد نظر برای انفجار در یکی از صحنههای این فیلم در کنار خودرو سمند جواد شریفی قرار داشت که ناگهان TNT منفجر شد که باعث انفجار خودرو سمند هم شد.جواد شریفی و چهار نفر دیگر از عوامل پشت صحنه کنار خودرو ایستاده بودند و در حال آماده کردن صحنه برای آغاز فیلمبرداری بودند که ماشین منفجر شد. من اجساد هر ۵ نفری را که کشته شدند، دیدم و این مسئله برای من خیلی ناگوار بود.
واکنش های ایجاد شده پس از فیلم «سوار نیمه شب»:
– جریان تولید فیلم «سوار نیمه شب» متوقف شد و آینده این پروژه نامعلوم است.
– بازرس های پلیس از تمام عوامل فیلم به طرز گسترده ای بازجویی کردند و اول از همه گروه بازیگران فیلم مرخص شدند.
– اتحادیه بین المللی فیلم برداران که جونز از اعضای آن بود بلافاصله پس از حادثه به اتفاق مسوولان دولتی به تحقیق در صحنه مرگ جونز و در زمینه شرایط حاکم بر صحنه و پیرامون او در هنگام رخ دادن حادثه پرداخته است. استیون پاستر؛ مدیر این اتحادیه گفته است: «قطعا از این پس مذاکره های ما با تهیه کنندگان تحت تاثیر این حادثه شکل دیگری به خود خواهد گرفت.»
– نشریه های مختلفی به سازندگان فیلم به خاطر فیلم برداری روی ریلی فعال و آن هم بدون حضور نماینده ای از راه آهن اعتراض کرده اند و فیلم برداران حرفه ای و مشهوری مثل هسکل وکسلر هم به شدت به شیوه کار گروه اعتراض کرده اند. وکسلر که به عنوان مدیر فیلمبرداری تاکنون دو جایزه اسکار گرفته، اعلام کرد که آن چه به مرگ جونز منجر شد نه حادثه بلکه غفلتی جنایت کارانه بوده است.
واکنش های ایجاد شده پس از فیلم «معراجی ها»:
– تولید «معراجی ها» با سرعت ادامه یافت و پس از حضور در جشنواره فیلم فجر هم اکنون به عنوان یکی از فیلم های اکران نوروزی در حال اکران از سینماست.
– پس از حادثه معراجی ها علت آن هیچ گاه به صورت رسمی اعلام نشد. وجود مواد منفجره در ماشین شریفی راد و انفجار ناگهانی این مواد اتفاقی عجیب به نظر می رسید. مشخص نیست چرا برای وسایل فیلمبرداری ماشینی مخصوص به عنوان سینه موبیل وجود دارد اما برای حمل مواد منفجره وسیله خاصی در نظر گرفته نشده بود.
– اعضای انجمن جلوه های ویژه به یک بزرگداشت اکتفا کردند و علت این اتفاق رو پیگیری نکردند. آن ها معتقد بودند که شریفی راد متخصص خنثا کردن بمب بوده و امکان چنین اشتباهی از سوی او دور از ذهن به نظر می رسد.
– رسانه های سینمایی پس از رخ دادن این اتفاق درگیر جشنواره فیلم فجر شدند و علت این حادثه از زبان مسوولان بیان نشد و پیگیری هم صورت نگرفت.
– هیچ یک از سینماگران به این حادثه اعتراض نکردند. تاسف های گاه به گاه و حضور در مراسم ختم این پنج نفر تنها اقداماتی بود که از سوی سینماگران رخ داد.
– در تبلیغات فیلم «معراجی ها» یادی از این پنج نفر نشده در حالی که مانور اصلی تبلیغات بر وجود مهیج ترین و ناب ترین صحنه های انفجار در فیلم است و این صحنه ها را افرادی چون شریفی راد خلق کرده اند.
اطلاعات مربوط به فیلم «سوار نیمه شب» از شماره اخیر مجله فیلم استخراج شده است.
/پیام نو
دیدگاه