واکسن انستیتو پاستور ایران، باید در سه دز تزریق شود | تحویل ۷۰۰ هزار دز واکسن تا آخر شهریور ماه
علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: آخر شهریور حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل خواهیم داد که شامل دوز یادآور هم خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: طبق روال دو دز واکسن پاستوکووک و یک دز واکسن سوبراناپلاس به افراد تزریق میشود.
علیرضا بیگلری درباره گزارشهایی مبنی بر تزریق واکسن سوبرانا پلاس در نوبت دوم و وعدهی تزریق دز سوم به عدهای از خبرنگاران گفت: به طور کلی اغلب واکسنهای پروتئینی مانند پاستوکووک سه دزه طراحی شدهاند یعنی دز یادآور هم دارند.
او در ادامه گفت: طبق روال دو دز واکسن پاستوکووک و یک دز واکسن سوبراناپلاس تزریق میشود. در برخی شهرها در کشور در قالب کارآزمایی بالینی دو دوز را با سه دوز مقایسه کردیم و دیدیم که در مقابل واریانتهای جهش یافته سه دوز بهطور چشمگیری بهتر عمل میکند. همانطور که میدانید امروزه در مورد سایر واکسنها از جمله فایزر هم تزریق نوبت سوم توصیه میشود.
بیگلری گفت: فاصله تزریق نوبت سوم واکسن پاستور یک تا دو ماه بعد از تزریق دوم است. پاستوکووک درحال حاضر به مرحله تزریق عمومی رسیده و سه دوز تزریق میشود. البته در مطالعاتی که هم در ایران و هم در کوبا انجام شده، مشخص گردیده که در سنین زیر ۱۸ سال تزریق دو دوز کافی خواهد بود، ولی برای بزرگسالان، به ویژه در مقابل واریانتهای واکسن گریز مانند دلتا بهتر است سه دوز تزریق شود.
او در ادامه افزود: در ماه گذشته در هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور، واکسن پاستوکووک برای استفاده اضطراری توزیع و تزریق شده است. آخر شهریور هم حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل خواهیم داد که شامل دوز یادآور هم خواهد بود. از اوایل پاییز تولید انبوه صنعتی با ظرفیت اسمی سه میلیون دز در ماه را خواهیم داشت که با توجه به مطالعه کارآیی این واکسن در ردههای سنی سه تا هشتاد سال و نیز اثبات اثربخشی تک دز یادآور آن در ایجاد مصونیت مطلوب در بیماران بهبود یافته قبلی، امیدواریم با کسب مجوزهای لازم در کنار توسعه خطوط تولید، امکان تامین مقادیر بیشتری از این واکسن برای گروه زیادی از اقشار جامعه میسر شود.
دیدگاه