کاهش ۷۰ درصدی آورد رودخانه سفیدرود | لایروبی انهار درجه ۱ و۲ در سطح استان
مدیر عامل شرکت آب منطقهای گیلان در جلسه شورای حفاظت منابع آب استان گفت: آورد رودخانه سفید رود نسبت به دو سال گذشته و بلند مدت به ترتیب ۶۰ و۷۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، وحید خرمی در جلسه شورای حفاظت آب استان گیلان که با حضور استاندار و اعضای شورای حفاظت آب استان تشکیل گردید، گفت: با توجه به اطلاعات پوشش برفی، وضعیت سدهای بالادستی و پیش بینی خشکسالی در حوضه سفیدرود و حوضههای داخلی که منجر به کاهش شدید آورد رودخانهها از شروع آبیاری میگردید، برنامه ریزیهای لازم جهت مصارف آب استان قبل از شروع فصل زراعی انجام پذیرفت.
خرمی ادامه داد: شرکت آب منطقهای گیلان بر اساس شرایط پیش آمده نسبت به تهیه برنامه دقیق منابع و مصارف برای فصل کشاورزی با رعایت تمام الزامات فنی و تقویم زراعی بصورت سختگیرانه و در قالب کمیته منابع و مصارف آب اقدام شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارشها در سطح کشور اعلام داشت: بر اساس گزارشات هواشناسی، بارش در استان گیلان نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۲۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
وی با اشاره به اجرای برنامه دقیق نوبتبندی آب کشاورزی در استان گیلان، تشریح کرد: شروع آبگذاری کانالهای آبیاری، در کانال آب بر فومنات از ۲۵ فروردین ماه، کانال راست سنگر برای اراضی شالیزارهای شرق استان از پنجم اردیبهشت و کانال چپ سنگر برای اراضی شالیزارهای مناطق مرکزی استان از نهم اردیبهشت ماه به مدت ۲۰ روز به صورت پیوسته و پس از اتمام مدت تعیین شده، آبیاری نوبتی کانالهای راست و چپ سد سنگر بصورت ۸ روز وصل و ۴ روز قطع اجرایی گردید.
خرمی در ادامه بیان داشت: در نیمه دوم تیرماه با توجه به بارشهای صورت گرفته، برنامه نوبتبندی آب کشاورزی قطع گردید تا حداکثر ذخیرهسازی برای تامین آب مورد نیاز در مرداد ماه انجام گیرد.
وی به اقدامات شرکت آب منطقهای گیلان برای گذر از خشکسالی پرداخت و گفت: لایروبی انهار درجه ۱ و۲ در سطح استان به طول بیش از۶۰۰ کیلومتر، ساخت و آبگذاری ۳۷۰ سردهنههای اصلی با محوریت مناطق سنتی، تعمیر و راه اندازی ۴۵۴ ایستگاه پمپاژ با ۹۱۰ دستگاه پمپ، تعمیر و راه اندازی حدود ۲۶۰ حلقه چاه عمیق، ساخت دریچههای فلزی و سازههای تنظیم سطح آب جهت توزیع مناسب و جلوگیری از اتلاف آب در سطح شبکه و برقرسانی برای ۱۷ ایستگاه پمپاژ و چاه عمیق در سطح استان از جمله اقدامات این شرکت در جهت گذر از خشکسالی در سال زراعی جاری بوده است.
خرمی با اشاره به بهینهسازی برنامه توزیع آب در بخش فومنات نیز با استفاده از تجارب علمی، اظهار داشت: علیرغم تمام کاهشهای آبی در سال جاری، برنامه نوبتبندی جدید باعث کمترین تنش در منطقه فومنات گردید.
دیدگاه