اظهارات وزیر صمت پس از حواشی فولادی؛

موافق قیمت‌گذاری دستوری نبوده‌ام و نیستم | بخشنامه فولاد برای دوره قبل بود

وزیر صمت گفت: هرگز منع صادراتی نداشته‌ایم و نخواهیم داشت، برخی از بخشنامه‌ها مربوط به گذشته است. بنده از روزی که به وزارت صمت آمدم به هیچ وجه موافق قیمت‌گذاری دستوری نبوده‌ام و نیستم، حتی در موضوع ارز نیز موافق قیمت‌گذاری دستوری نیستم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از تسنیم، علیرضا رزم حسینی در مراسم روز ملی صادرات با اشاره به اینکه تا امروز از صدور بخشنامه‌های خلق الساعه جلوگیری کرده‌ایم و سعی کرده‌ایم سیاست‌های کشور برای فعالان اقتصادی باثبات‌تر باشد، گفت: ما در وزارت صمت بنگاه خبرپراکنی نداریم و امیدواریم اعتبار رسانه‌ای در کشور زیر سوال نبرود و شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی به موقع انجام شود.

وی با بیان اینکه به دنبال حذف امضاهای طلایی و امتیازات ویژه هستیم، گفت: هرگز منع صادراتی نداشته‌ایم و نخواهیم داشت، برخی از بخشنامه‌ها مربوط به گذشته است. بنده از روزی که به وزارت صمت آمدم به هیچ وجه موافق قیمت‌گذاری دستوری نبوده‌ام و نیستم، حتی در موضوع ارز نیز موافق قیمت‌گذاری دستوری نیستم.

رزم حسینی گفت: در مورد فولاد بخشنامه‌ای در زمان سرپرست قبلی وزارت صمت به ستاد اقتصادی دولت فرستاده شده بود و ما آن بخشنامه را دنبال می‌کنیم. در بورس‌های مختلف دنیا نیز برای محصولات یک قیمت پایه تعیین می‌کنند و سقف آزاد است. وزارت صمت سهم عمده‌ای در بازار سرمایه دارد و ما مدافع سهامداران خرد بازار سرمایه هستیم.

وی افزود: شرکت‌های فولادی به دلیل افزایش نرخ ارز صادرات خوبی داشته‌اند و امیدوارم در این مدت کوتاهی که بنده در وزارت صمت هستم، با کمک دولت و شخص رئیس جمهوری بتوانیم قدمی هر چند کوچک در جهت افزایش صادرات برداریم.

وی اضافه کرد: فرصت خدمت من در این دوره در وزارت صمت کوتاه است و لذا فرصت برای اینکه این وزارتخانه پیر و با ساختار بی‌انگیزه را تبدیل به یک سازمان نوپا، کوچک و کم کارمند کنم در این فرصت کوچک به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست، اما سعی کردیم که در این دوره کوتاه سعی کردیم، با همکاری و تعامل با رئیس بانک مرکزی اقداماتی مختصر در مورد رفع تعهد ارزی و رفع اتهام از پرونده‌های صادرکنندگان شریف و متعهد انجام شود که خوشبختانه امروز مجاز شدند که ارز خودشان را یا در سامانه نیما عرضه کنند یا به عنوان واردات از محل صادرات رفع تعهد ارزی کنند و در سامانه جامع تجارت این اقدامات در حال اجرا است.

وی تصریح کرد: از ۱۱ آبان ماه میانگین واردات روزانه ما از ۹۵ هزار تن به ۱۰۱ هزار تن و حتی تا ۳۸۰ هزار تن رسیده است که عمده این محصولات مربوط به مواد اولیه و کالاهای ضروری بوده است. این موضوع نشان داد که تسهیل‌گری می‌تواند اتفاق مبارکی در اقتصاد کشور باشد.

وزیر صمت افزود: مصوبه تکمیلی را به دولت ارجاع دادیم و قرار بود دیروز بررسی شود که وقت نشد اما طی این هفته یا هفته آتی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: از ۲۲ آبان ماه که مصوبه ۱۷۷ دولت اجرا شد ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در سامانه جامع تجارت ثبت پرونده شد و از این میزان ۳ میلیارد دلار ثبت سفارش نهایی شده است. تا پایان سال حتماً افزایش صادرات خواهیم داشت و این کسری ۱.۶ میلیارد دلاری در تراز تجاری کاهش خواهد یافت.

Share