رمزگشایی محققان از فسیل دایناسوری کوچکتر از گوشی تلفن همراه
در حالیکه دایناسورها بزرگترین موجوداتی بودهاند که در روز زمین زیستهاند و پتروسورها بزرگترین جانواران پرنده توصیف شدهاند اما اجداد و نیاکان آنها ممکن است در بین موجوداتی در مقیاس کوچکتر طبقهبندی شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از یورونیوز، طبق یک مطالعه جدید، جانوری با نام «قاتل حشرات ریز» (کونگونافون کلی) به ارتفاع کمی بیش از ۱۰ سانتیمتر، اجداد دایناسورهای بزرگتر و همچین خزندگان بالدار (پتروسورها) است. این موجودات ۲۳۷ میلیون سال پیش میزیستهاند.
فسیل این نوع دایناسور در ماداگاسکار پیدا شده است؛ جزیرهای که کشف فسیلهای نایاب دیگر در آن به دیرینهشناسان کمک کرده است تا به تصویری از جانوران منحصر به فردی که میلیونها سال پیش زندگی میکردند برسند.
این تحقیق روز دوشنبه در ژورنال «مقالات آکادمی ملی علوم» منتشر شده است.
در حالیکه دایناسورها بزرگترین موجوداتی بودهاند که در روز زمین زیستهاند و پتروسورها بزرگترین جانواران پرنده توصیف شدهاند اما اجداد و نیاکان آنها ممکن است در بین موجوداتی در مقیاس کوچکتر طبقهبندی شوند. طبق گفته محققان این واقعیت میتواند شامل فسیل کشف شده «کونگونافون کلی» باشد. نام «کونگونافون کلی» ترکیبی از واژههای زبان مالاگاسی و یونان باستان است که معنی «قاتل حشرات کوچک» می دهد.
این فسیل نخستین بار در سال ۱۹۹۳ در ماداگاسکار و در مکانی محصور با ماسه سنگ کشف شد. پس از کشف این فسیل یک تیم تحقیقاتی با هدایت موزه تاریخ طبیعی آمریکا کار تحقیق روی آن را برعهده گرفتند. این گروه تحقیقاتی صدها فسیل را از این مکان طی سالها جمعآوری کردند تا راز تک تک این فسیلها در تحقیقات آنها آشکار شود.
کریستین کامرر، محقق دیرینهشناس در موزه علوم طبیعی کارولینای شمالی درباره این فسیل گفت که این موجودات مانند یک دایناسور کوچک که میتواند در دست شما جای بگیرند، بودند. این پژوهشگر معتقد است که اگر نسل این جانوران ادامه پیدا میکرد احتمالا میتوانستند یک حیوان خانگی عالی باشند.
کامرر تاکید کرد که در آن زمان هیچ بشری دور و اطراف این موجودات زندگی نمیکرد و آنها با پاهای عقب قوی خود پرشهای کوتاه میکردند و با دندانهای میخی، حشرات را شکار میکردند و برای همین قاتل حشرات ریز نامیده شدند.
دیدگاه