اجرای عدالت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد | هیچ کس به خود اجازه قانونگریزی ندهد
رئیس قوه قضائیه گفت: امیدواریم در دوره تحول و دورهای که در بستر گام دوم واقع شده کار متفاوت صورت بگیرد و حتما مردم در این دوره احساس کنند که عدالت اجرا میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در نخستین روز هفته قوه قضائیه در جوار مرقد مطهر امام خمینی (ره) در تجدید میثاق با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی اظهار کرد: در ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی، دستگاه قضائی مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی تلاشهای قابل توجهی را انجام داده اما با آنچه که در اجرای عدالت باید باشیم، فاصله داریم و این فاصله را باید کمتر کنیم.
رئیس قوه قضائیه تأکد کرد: باید دستگاه قضائی در طراز دستگاه قضائی امیرالمومنین(ع) و مورد انتظار امام و رهبری معظم انقلاب اسلامی داشته باشیم.
وی افزود: از مهمترین آموختههایی که حضرت امام به همه ما دادند اجرای عدالت بود. ۱۴ خرداد امسال رهبر معظم انقلاب در تبیین شخصیت امام فرمودند امام شخصیتی تحولگرا و تحولخواه بود و یکی از ابعاد مهم تحولی امام تحول در اجرای عدالت است.
رئیسی گفت: امروز در بستر گام دوم انقلاب، مسئله اجرای عدالت از مهمترین اقداماتی است که باید صورت گیرد. کارهای زیادی در طول سالیان گذشته صورت گرفته اما کافی نیست. باید قانونگذاران در حوزه قانونگذاری، قانون عادلانه تصویب و مجریان، عادلانه اجرا کنند و قاضیان در حوزه قضاوت، عادلانه به قضاوت بپردازند و مردم احساس عدالت کنند.
رئیس دستگاه قضایی ادامه داد: جا دارد در محضر روح مطهر حضرت امام از قضات متدین و پرتلاش در سراسر کشور تقدیر و تشکر کنم. امیدواریم در دوره تحول و دورهای که در بستر گام دوم واقع شده کار متفاوت صورت بگیرد و حتما مردم در این دوره احساس کنند که عدالت اجرا میشود. اجرای عدالت یک امر کلی است اما اگر بخواهیم محوری را مشخص کنیم که همه بر آن توافق دارند، اجرای قانون است. تمام مدیران باید بر اجرای قانون تلاش کنند و هیچ کس به خود اجازه قانونگریزی ندهد و همگان نظارت به ویژه نظارت مردم را به عنوان یک اصل بپذیرند.
وی گفت: توجه به مردم در مکتب سیاسی امام خمینی (ره) یک امر تشریفاتی نیست بلکه یک امر واقعی است و حقیقتا امام همچنانی که خداباور بود، مردمباور نیز بود و مردم را باور داشت و به همه مسئولان توجه به مردم و جلب رضایت و اعتماد مردم را توصیه میکردند.
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی هم به مسئولان تاکید دارند که آیا رضایت و اعتماد مردم در مقابل خدمات ارائه شده، بیشتر شده است یا خیر؟
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری روز نخست هفته قوه قضائیه تحت عنوان کرامت انسانی و حقوق بشر گفت: اگر ما موضوع حقوق بشر را مطرح میکنیم، حقوق بشری مدنظرمان است که امام به ما آموختند و از متن دین سرچشمه گرفته است. متن انقلاب ما و آموختههای امام بزرگوارمان به عنوان بنانیگذار این نظام توجه به حقوق انسان است.
وی افزود: امروز در دنیا فریادی که علیه بی عدالتی بلند شده نخواهد خوابید. ممکن است به خاطر ظلم پلیس، شهرداران و ظلم حکومت ترامپ، یک مقدار در برخی مناطق این فریادها فروکش کند اما این خشم علیه بی عدالتی هرگز فروکش نخواهد کرد. امیدواریم جرقههایی که از ناحیه این خشم علیه بیعدالتی ایجاد شده، مشتعل شود و دامن نظام سلطه را بگیرد و آنها را به زیر بکشد و عدالت برپا شود و ما این روز را بعید و دور نمیدانیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود با اشاره به ویژگیهای شخصیتی شهید دکتر آیتالله بهشتی اظهار کرد: از ویژگی های مهم شخصیتی شهید بهشتی ولایت مداری بود. آن روزهایی که به ایشان زیاد اهانت میکردند، میگفتند امام به ما فرمودهاند سکوت و سکوت. آنجایی که پای آبرویش مطرح است، وقتی بحث ولایتمداری میرسد خیلی قهرمانانه میگوید من امروز حرف نمیزنم چون امام فرمودهاند نباید جامعه را دچار تزلزل کنیم.
رئیسی ادامه داد: دکترین حکومت اسلامی را امام خمینی (ره) مطرح کردند اما آن کسی که برای نظریه ولایت فقیه ساختارسازی کرد مرحوم دکتر بهشتی بود.
دیدگاه