کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی ترددهای جادهای، به علت شیوع کرونا | فرهنگ ایمنی، آموختنی است
ابراهیم گلسرخی با اشاره به اینکه حجم ترددهای جادهای به علت شیوع ویروس کرونا ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهشیافته است، عنوان کرد: آمار جانباختگان تصادفات جادهای امسال، در مقایسه با نوروز سال گذشته ۴۰ درصد کاهشیافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، ابراهیم گلسرخی ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و روز ایمنی حملونقل اظهار کرد: در کشور ما سالانه حدود ۱۷ هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته و ۳۵۰ هزار نفر نیز مجروح، مصدوم و معلول میشوند.
رئیس هیات اجرایی و مدیر دفتر نمایندگی جمعیت طرفداران ایمنی راههای استان گیلان، گفت: برخی از پژوهشها نشان میدهند که سهپنجم علت اصلی تصادفات، نیروی انسانی (عامل رفتاری) است.
گلسرخی افزود: در همین راستا، پس از تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور و کمیسیون ایمنی راهها، روز هفتم اردیبهشتماه، بهعنوان روز ملی ایمنی حملونقل نامگذاری و در تقویم رسمی ایران ثبت شد.
وی بالا بردن سطح آگاهی مردم و حساس کردن خانوادهها نسبت به افزایش ایمنی تردد، بهوسیله ارتقای فرهنگ ترافیکی را ازجمله اهداف جمعیت طرفداران ایمنی راههای استان گیلان برشمرد و گفت: معتقدم اگر دانش و آگاهی مردم بالا برود، رفتارهای ترافیکی نیز تغییر خواهد کرد و در نهایت یک باور درونی نسبت به این مسئله در فرد ایجاد میشود که آموزش سرفصل آن است.
مدیر دفتر نمایندگی جمعیت طرفداران ایمنی راههای استان گیلان با تقدیر از فرماندهی و تلاشگران پلیسراه گیلان گفت: باید با تلاشهای پلیس و سازمانهای مرتبط برای داشتن جادهای ایمن و خودروهای باکیفیت گام برداریم و تا زمانی که پلیس بهتنهایی بخواهد رفتارهای ترافیکی را کنترل کند به نتیجه مناسب نمیرسیم.
وی اتخاذ تدابیر لازم بهمنظور بهبود فرهنگ عمومی و رفتارهای اجتماعی برای ایمنی حملونقل را از ضروریات کشور دانست و تصریح کرد: باید با آموزش و افزایش آگاهی مردم و بافرهنگ سازی و ذکر واقعیتها و خطرات ناشی از سوانح، نسبت به ایجاد حساسیت در جامعه اقدام کرد.
گلسرخی افزود: توجه به ایمنی جادهها، نوع وسیله نقلیه، نحوه اعمال قانون، امداد و نجات و بالاخره بهبود رفتار رانندگان، بخش مهمی از اقداماتی است که میبایست، با محوریت فعالیتهای آموزشی و رفتارسازی اجتماعی در سرفصل برنامههای این روز ملی، موردتوجه قرار گیرد.
مدیر دفتر نمایندگی جمعیت طرفداران ایمنی راههای استان گیلان، با بیان اینکه دیدن و دیده شدن یکی از پیشنیازهای اساسی برای تمام استفادهکنندگان از راهها است، خاطرنشان کرد: به مناسبت روز ایمنی حملونقل، ارائه بروشور به ساکنین محترم منطقه حاشیه جاده چوکام، در محور اصلی رشت- انزلی و آموزشهایی برای استفاده از لباسهای روشن و دارای بازتاب در شبها از جمله برنامه های ماست، چراکه معتقدیم توجه به موضوع دیدن و دیده شدن، یکی از راهکارهای عملیاتی سهلالوصول، با هزینه اندک است که میتواند به میزان زیادی در پیشگیری از حوادث ترافیکی مؤثر باشد.
وی به تعامل و عزم همگانی برای کاهش روند تصادفات جادهای تأکید کرد و گفت: میتوان با فرهنگسازی و استفاده از رسانههای جمعی مانند صداوسیما، خبرگزاریها، شبکههای اجتماعی و … در جهت کاهش سوانح رانندگی گام برداشت.
مؤلف و نویسنده برجسته کتابهای حوزه راه و ترابری، با برشمردن ویژگیهای فرهنگ ایمنی عنوان کرد: یکی از علل عمده نهادینه نشدن فرهنگ ایمنی، پایین بودن سطح آگاهی جامعه است، چراکه فرهنگ ایمنی، آموختنی است.
گلسرخی، فرهنگ ایمنی را دارای اصول و قاعده دانست و افزود: فرهنگ ایمنی، شکلی ساختاری دارد و به جنبههای گوناگونی قابلتقسیم است و با تحلیل ضعفها و قوتهای موجود، میتوان راهکارهای مطلوب را برای ارتقای آن تدوین کرد.
وی با اشاره به اینکه میتوان از طریق فرهنگسازی، باورهای ناسالم را به باورهای سالم تبدیل کرد، اذعان داشت: کمکردن نیمی از سوانح جادهای با اصلاح رفتار افراد میسر است و جمعیت طرفداران ایمنی راههای استان گیلان در راستای این هدف نیز گام برمیدارد.
مدیر دفتر نمایندگی جمعیت طرفداران ایمنی راههای استان گیلان با اشاره به اینکه حجم ترددهای جادهای به علت شیوع ویروس کرونا ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهشیافته است، عنوان کرد: آمار جانباختگان تصادفات جادهای امسال، در مقایسه با نوروز سال گذشته ۴۰ درصد کاهشیافته است.
گلسرخی اضافه کرد: تجزیهوتحلیل ما نشان میدهد علت تصادفات در دوران شیوع ویروس کرونا ناشی از وسوسه افزایش سرعت در جادهها و معابر، به دلیل خلوتی جادهها بوده است.
این فعال اجتماعی، با اشاره به اینکه کاهش حوادث رانندگی یک مطالبه عمومی است خاطرنشان کرد: همه باهم برای کاهش حوادث رانندگی، ایمن برانیم و به مدد الهی کرونا را شکست میدهیم.
دیدگاه