جاسازی قرص‌های مشکوک در محصولات بیش‌ از ۱۰ شرکت تولید کیک!

عوامل توزیع کیک‌های مشکوک شناسایی شدند و انبارها پلمب شدند

رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با تاکید بر این‌که جاسازی قرص از نظر فنی نمی‌تواند در خط تولید اتفاق افتاده باشد، از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیک‌های آلوده به قرص خبر داد و گفت که اگر از این انبارها کیکی توزیع شده باشد از بازار جمع‌آوری شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه گزارشات واصله به وزارت بهداشت مبنی بر وجود قرص و کپسول در کیک‌های خوراکی،‌ به هیچ عنوان به خط تولید این محصولات مربوط نیست،‌ گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته از گزارشات مردمی در دو استان سیستان بلوچستان و هرمزگان،‌ مشخص شد این قرص‌ها پس از تولید و در مرحله‌ عرضه داخل کیک‌ها گذاشته شده‌است.

دکتر کیانوش جهانپور با بیان اینکه هرگونه جاسازی قرص در این کیک‌ها پس از روند تولید اتفاق افتاده است،‌ اظهار کرد:  طبق گزارشاتی که به دست ما رسیده است و بررسی‌هایی که از شرکت‌های صنایع غذایی در این استان‌ها داشته‌ایم،‌ این قرص‌ها به هیچ عنوان هنگام پروسه تولید درون کیک‌ها گذاشته نشده است.

وی افزود: طی مشاهدات موجود این کار مشکوک و با انگیزه و هدفی نامعلوم توسط فرد یا افرادی در سطح عرضه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفته است. تمام مباحثی که در حوزه اختیارات و بازرسی‌های سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است در حال انجام بوده اما،‌ بررسی سایر عوامل نظیر قصد و نیت انجام این کار در حوزه صلاحیت و اختیارات وزارت بهداشت نیست و مراجع انتظامی و امنیتی باید موضوع را بررسی کنند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه موارد مطرح شده‌ی جاسازی قرص در کیک‌ها مربوط به بیش‌ از ۱۰ شرکت تولید کیک است، اظهار کرد: قاعدتا اینکه یک جسم خارجی در خط تولید بیش از ۱۰ شرکت تولید کیک خوراکی طی دو هفته و به صورت همزمان جاسازی شود، آن‌هم به شکلی که این اتفاق متوجه یک یا دو  استان باشد، قطعا مشکوک است و باید از مراجع انتظامی پیگیری شود. نکته قابل توجه اما آن است که تولید کیک نیز در همان استان‌ها صورت نگرفته و از خارج از این استان‌ها به آن جا وارد می‌شود.

جهانپور تاکید کرد: برخلاف ادعاهای موجود مبنی بر اینکه قرص‌هایی که در کیک‌های خوراکی گذاشته شده‌ است، از نوع روانگردان‌ها و مخدرها بوده،‌ بررسی‌های ما این موضوع را نشان نمی‌دهد و این قرص‌ها انواع گوناگونی داشته است.

وی با بیان این که تمام گزارشات صورت گرفته بررسی‌شده است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال بررسی‌های صورت گرفته از ۳۰ مورد گزارش شده از استان هرمزگان نشان می‌دهد که موضوع مربوط به خط تولید نیست. مردم هم می‌توانند موارد مشابه را به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش دهند و با معرفی محل عرضه کیک خوراکی ما را در بررسی بیشتر واقعه یاری کنند.

انبارهای کیک‌های مشکوک پلمب شد | مردم نگران نباشند

رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران با تاکید بر این‌که جاسازی قرص از نظر فنی نمی‌تواند در خط تولید اتفاق افتاده باشد، از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیک‌های آلوده به قرص خبر داد و گفت که اگر از این انبارها کیکی توزیع شده باشد از بازار جمع‌آوری شده است.

سیدمحمد رضا مرتضوی اظهار کرد: اگر این قرص‌ها در خط تولید جاسازی شده بود، بعد از قرار گرفتن در کوره تغییر رنگ می‌داد و ‌اگر این قرص‌ها در خمیر کیک بودند نیز تغییر شکل می‌دادند، بنابراین رنگ سفید و سالم بودن قرص‌ها نشان می‌دهد که جاسازی قرص‌ها بعد از تولید و پیش از توزیع اتفاق افتاده است.

وی با بیان این‌که جاسازی قرص در کیک ممکن است به قصد قاچاق یا آسیب زدن به افکار عمومی و ایجاد تشویش و نگرانی انجام شده باشد، افزود: اگر هدف از جاسازی قرص در کیک‌ها مسمومیت و آسیب‌زدن بود، می‌توانستند با دسترسی به خمیر کیک، قرص را به صورت مایع در کیک، مخلوط و آن را مسموم کنند.

همچنین به گفته رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران قرص‌ها بیش‌تر در کیک‌های لایه‌ای جاسازی شده که می‌توان در آن‌ها لایه‌ها را جدا کرد و کسی متوجه تغییر شکل کیک نمی‌شود.

مرتضوی با تاکید بر این‌که جاسازی قرص از نظر فنی نمی‌تواند در خط تولید اتفاق افتاده باشد،‌ این اتفاق را “امنیتی” توصیف کرد و از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیک‌های آلوده به قرص خبر داد.

وی همچنین در پاسخ به اینکه کیک‌های آلوده در سطح عرضه کشف شده یا در انبارها، گفت که “یکی دو انبار را پلمب کردند. به نظر من هدف از این کار قاچاق قرص یا تشویش اذهان عمومی و نگرانی بوده است. البته روی انبارها کار شده و اگر از آن انبارها چیزی توزیع شده باشد جمع آوری و معدوم شده است.”

رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران از کشف ردپای برخی از افراد دخیل در این پرونده خبر داد و گفت: آلوده شدن کیک‌ها به قرص فقط در استان‌های سیستان بلوچستان و هرمزگان صورت گرفته و در دیگر استان‌ها شواهدی از این وجود این کیک‌ها وجود ندارد.

وی افزود: با توجه به این‌که آلوده شدن کیک‌ها به قرص در استان‌های مرزی اتفاق افتاده احتمالا این تخلف به قصد قاچاق قرص‌های روانگردان صورت گرفته است.

مرتضوی با بیان اینکه در روزهای آینده اخبار دقیق‌تر منتشر می‌شود، گفت: جاسازی قرص در کیک‌ها در شش یا هفت برند صورت گرفته که بیشتر تولیدکننده کیک‌های لایه‌ای بودند.

رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در پاسخ به اینکه “آیا مردم می‌توانند از سالم بودن خطوط تولید کشور مطمئن باشند؟، اظهار کرد که “بله. احتمالا یک کاری برای قاچاق قرص بوده که احتمالا لو رفته و ظرف یکی دو روز آینده جمع می‌شود و جای نگرانی نیست. آلودگی جاهای خاصی است که قابل کنترل است. مشکلی در سطح تولید نیست و نگرانی در این زمینه وجود ندارد”.

در روزهای گذشته عکس و فیلم‌هایی مبنی بر وجود قرص‌ در کیک‌های بسته‌بندی منتشر شد که در پی آن صبح امروز کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، با تاکید بر این‌که این قرص‌ها پس از تولید و در مرحله‌ عرضه داخل کیک‌ها گذاشته شده‌،‌ موارد مطرح شده‌ جاسازی قرص در کیک‌ها را مربوط به بیش‌ از ۱۰ شرکت تولید کیک عنوان کرد و گفت که “قاعدتا این‌که یک جسم خارجی در خط تولید بیش از ۱۰ شرکت تولید کیک خوراکی طی دو هفته و به صورت همزمان جاسازی شود، آن‌هم به شکلی که این اتفاق متوجه یک یا دو  استان باشد، قطعا مشکوک است و باید از مراجع انتظامی پیگیری شود. نکته قابل توجه اما آن است که تولید کیک نیز در همان استان‌ها صورت نگرفته و از خارج از این استان‌ها به آن جا وارد می‌شود.”

همچنین به گفته جهانپور «برخلاف ادعاهای موجود مبنی بر اینکه قرص‌هایی که در کیک‌های خوراکی گذاشته شده‌ است، از نوع روانگردان‌ها و مخدرها بوده،‌ بررسی‌های ما این موضوع را نشان نمی‌دهد و این قرص‌ها انواع گوناگونی داشته است».

عوامل توزیع کیک‌های مشکوک شناسایی شدند

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف سیستان و بلوچستان از شناسایی عوامل توزیع کیک‌های حاوی قرص و جمع‌آوری این کیک‌ها از سطح مغازه‌ها و بازار خبر داد.

هادی بهلولی اظهار کرد: یک سری قرص در مناطق نیک‌شهر و چابهار در کیک‌های خاصی کشف شده که در گشت مشترک از سوی وزارت بهداشت، جمع‌آوری شده و در حال حاضر در آزمایشگاه‌های این وزارتخانه در دست بررسی است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر این موضوع در دست پیگیری است و نتیجه نهایی بعد از مشخص شدن نتایج آزمایشات در آینده اعلام می‌شود،‌ گفت: نمونه‌هایی که مشکوک به جاسازی قرص بوده از بازار جمع‌آوری شده و برای تشخیص محتوا به آزمایشگاه فرستاده شده است.

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف سیستان و بلوچستان همچنین گفت که منبع و عوامل توزیع کیک‌های مشکوک مشخص شده و در صورتی که نتایج آزمایش نشان دهنده “مورد خاصی”  باشد، با عوامل آن برخورد می‌شود.

بهلولی درباره دستگیر شدن عوامل توزیع این کیک‌ها اظهار بی‌اطلاعی کرد و تصریح کرد: در حال حاضر منتظر هستیم مشخص شود چیزی که در کیک‌ها بوده واقعا قرص بوده یا مواد خوراکی و باید تا زمان مشخص شدن جواب منتظر بمانیم.

در این رابطه رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران نیز با تاکید بر این‌که جاسازی قرص از نظر فنی نمی‌تواند در خط تولید اتفاق افتاده باشد، از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیک‌های آلوده به قرص خبر داد و گفت که اگر از این انبارها کیکی توزیع شده باشد از بازار جمع‌آوری شده است.

شناسایی نوع قرص‌های جاسازی شده در کیک‌ها

به گفته مدیر کل استاندارد آذربایجان شرقی، قرص‌های درون کیک‌ها “استامینوفن” و “آنتی‌هیستامین” هستند.

ساسان فرشی حق‌رو با بیان این‌که تاکنون بیش از ۳۰ آزمایش از سوی وزارت بهداشت بر روی این کیک‌ها انجام شده است،‌ اظهار کرد: هنوز ۱۰ آزمایش دیگر در دست انجام است، اما جدیدترین نتایج آزمایش‌های وزارت بهداشت بر روی این محصولات نشان می‌دهد که این قرص‌ها از “نوع استامینوفن” و “آنتی‌هیستامین” بوده و تاکنون اثری از قرص‌های روانگردان و توهم زا در آن‌ها دیده نشده است.

وی با تاکید بر این‌که در خط تولید کیک‌های آلوده به قرص مشکلی وجود نداشته است،‌ افزود: اگر این قرص‌ها در خط تولید داخل کیک قرار داده شده بود، بعد از حرارت روکش کپسول آب می‌شد و قرص نیز به کلی از بین می‌رفت؛ بنابراین مشخص است که عده‌ای جعبه کیک را باز کرده و قرص‌ها را در آن جاسازی کردند.

این مقام مسئول در ادامه در پاسخ به این‌که آیا امکان بسته‌بندی مجدد کیک بدون این‌که مصرف‌کنندگان متوجه شوند، وجود دارد یا نه، تصریح کرد: این امکان برای کسانی که بخواهند تقلب کنند وجود دارد، اما کارشناسان می‌توانند متوجه باز و بسته شدن جعبه کیک بشوند.

فرشی حق‌رو با تاکید بر این‌که جاسازی قرص در کیک نمی‌تواند در فرآیند تولید اتفاق افتاده باشد، گفت که تاکنون کیک‌های آلوده به قرص در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان کشف شده و در ۱۲ برند مختلف مشاهده شده است.

در این رابطه رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران نیز با تاکید بر این‌که جاسازی قرص از نظر فنی نمی‌تواند در خط تولید اتفاق افتاده باشد، از پلمب شدن چند انبار نگهدارنده کیک‌های آلوده به قرص خبر داد و گفت که اگر از این انبارها کیکی توزیع شده باشد از بازار جمع‌آوری شده است.

Share