آیت الله فلاحتی: مسئولان زمینه توسعه نوغانداری کشاورزان گیلانی را تسهیل کنند

لنگرود زمانی قطب تولید نوغان بود و باید به جایگاه واقعی خود برگردد

نماینده ولی فقیه در گیلان بر کوتاه کردن دست واسطه ها از صنعت نوغانداری کشور تاکید کرد و گفت: از مسئولان انتظار داریم زمینه توسعه نوغانداری کشاورزان گیلانی را تسهیل کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا آیت الله رسول فلاحتی در جریان بازدید از برداشت پیله ابریشم در روستای خالجیر شلمان شهرستان لنگرود با اشاره به اینکه نوغانداری از تولیدات کهن این استان است اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی نارسایی هایی در صنعت نوغانداری کشور پدید آمد و از رغبت کشاورزان نسبت به تولید پیله ابریشم کاسته شد.
وی، به تلاش مسئولان نسبت به ایجاد رغبت بین کشاورزان برای تولید پیله ابریشم در دهه اخیر اشاره کرد و افزود: از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به ویژه متولیان صنعت نوغانداری کشور می خواهیم از تولیدکنندگان پیله ابریشم حمایت لازم را داشته باشند.
امام جمعه رشت با بیان اینکه گیلان از قدمت چند هزار ساله در نوغانداری برخوردار است، تصریح کرد: تسهیل در صنعت نوغانداری که تولید اصیل ایرانی و گیلان محسوب می شود، حائز اهمیت است.
آیت الله فلاحتی، ارائه طرح ها و برنامه های مناسب برای آسان تر و روان تر کردن تولید پیله ابریشم را سبب استقبال مردم دانست و بیان کرد: وجود واسطه ها در بازار سبب ضربه به تولیدکننده، مصرف کننده و دولت می شود.
وی، خواستار تولید نهال های مناسب برای پرورش کرم ابریشم در گیلان شد و گفت: قبل از انقلاب تخم نوغان را از کشور کره وارد می کردند و اکنون نیز از چین وارد می کنند و این امر برازنده کشور ما نیست.
نماینده ولی فقیه در گیلان با تاکید بر توزیع تخم نوغان ایرانی بین نوغانداران کشور، خاطرنشان کرد: در بسیاری از صنایع و تولیدات دارای مراتب بالای علمی هستیم و از متخصصان دانشگاهی می خواهیم در زمینه تولید تخم نوغان ورود کنند.
آیت الله فلاحتی، استقرار مرکز توسعه نوغانداری کشور در گیلان را افتخاری برای این استان عنوان کرد و یادآور شد: زمانی لنگرود قطب تولید نوغان بود و باید به جایگاه واقعی خود برگردد.
وی با اشاره به اینکه واسطه ها هنگام برداشت محصول اشک تولیدکنندگان را در می آورند، اظهار کرد: از مسئولان ذی ربط می خواهیم دست واسطه ها در صنعت نوغانداری را کوتاه کنند.
امام جمعه رشت، استان گیلان را قطب برنج، جای و زیتون کشور دانست و بیان کرد: امیدواریم پیله ابریشم به عنوان چهارمین قطب تولید محصولات کشاورزی گیلان به جایگاه واقعی خود برسد و کشاورزان با حمایت مسئولان بتوانند پرورش کرم ابریشم را به زندگی خود برگردانند.

Share