«مرضیه هاشمی» پس از ۱۱ روز بازداشت آزاد شد
خبرنگار «پرستیوی» که به عنوان شاهد اجباری در آمریکا بازداشت شده بود بدون متهم شدن به هیچ جرمی از زندان آزاد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا شبکه خبری پرستیوی گزارش داد «مرضیه هاشمی»، مجری این رسانه بعد از ۱۱ روز بازداشت در آمریکا بدون متهم شدن به هیچ جرمی آزاد شده است.
خانواده خانم هاشمی بعد از آزادی ایشان بیانیهای به زبان انگلیسی منتشر کردهاند. ترجمه این بیانیه به شرح زیر است:
الحمدالله؛
مرضیه هاشمی از بازداشت بدون اتهام آزاد شده و به خانوادهاش در واشنگتن دی.سی ملحق شده است.
مرضیه و خانوادهاش اجازه نخواهند داد این مسئله به بوته فراموشی سپرده شود. آنها هنوز گلایههای جدی دارند و میخواهند بدانند چطور اجازه وقوع این اتفاق داده شد.
آنها خواستار ضمانتی در این باره هستند که این اتفاق، هیچگاه برای هیچ مسلمان یا فرد دیگری رخ نخواهد داد.
همانطور که آمریکا از آزارگریهای پلیس علیه جامعه سیاهپوستان آگاه شده، لازم است جامعه آمریکا گفتوگو درباره آزارگری علیه مسلمانها توسط افبیآی را نیز آغاز کند.
مرضیه هاشمی برای تظاهرات روز جمعه در واشنگتن دیسی باقی خواهد ماند و از تمامی شهرهای دنیا میخواهد اعتراضاتشان را حفظ کنند.
مسئله در اینجا هرگز فقط به شخص مرضیه هاشمی مربوط نیست. مسئله این است که تک تک ما، اعم از مسلمان یا غیر مسلمان، ممکن است در ایالات متحده بدون اتهام بازداشت شویم.
مرضیه در فرصت مقتضی در این باره اظهارنظر خواهد کرد.
خانم هاشمی که مجری، خبرنگار و مستندساز آمریکایی الاصل شبکه پرس تیوی است روز یکشنبه ۱۳ ژانویه (۲۳ دی ماه) بدون اقامه هیچ دلیلی در فرودگاه «سنت لوئیس» این کشور بازداشت و به یک بازداشتگاه پلیس فدرال آمریکا «اف بی آی» در واشنگتن دی سی منتقل شد.
در اولین دادگاه هاشمی که روز جمعه ۱۸ ژانویه (۲۸ دیماه) تشکیل شد، قاضی اذعان کرد که ایشان هیچ جرمی مرتکب نشده و در یک پرونده نامشخص صرفا به عنوان آنچه اصطلاحا «شاهد کلیدی» مطرح میشود، بازداشت شده است.
«شاهد کلیدی» فردی است که گمان میرود از اطلاعاتی مهم برای رسیدگی به یک پرونده قضایی برخوردار است. طبق قوانین فدرال، نهادهای امنیتی آمریکا میتوانند در مواردی که بیم آن وجود دارد که «شاهد کلیدی» کشور را ترک کند و یا گمان میرود با ارسال احضاریه برای ادای شهادت حاضر نخواهد شد، میتوانند اقدام به بازداشت وی کنند.
در آمریکا استناد به این بند برای بازداشت مظنونان، به ویژه برای ادای شهادت در هنگام جاری بودن تحقیقات هیئت منصفه مورد انتقاد قرار گرفته است.
کارشناسان مسائل حقوقی میگویند دولت آمریکا بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از اختیارات این بند برای بازداشت مظنونان برای مدت نامعلوم و بدون طرح اتهام علیه آنها استفاده کرده است.
دیدگاه