فرماندار ماسال:

۱۳ روستای ماسال فاقد آب آشامیدنی سالم است | ۵۰ درصد از شبکه آبرسانی روستایی فرسوده است

فرماندار ماسال با اشاره به فرسوده بودن نیمی از شبکه ی آبرسانی روستایی شهرستان ماسال، افزود: ۱۳ روستای شهرستان ماسال فاقد آب آشامیدنی سالم است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا محمد جواد عامر در جلسه شورای اداری شهرستان ماسال با تقدیر از حمایت استاندار گیلان از اعطای تسهیلات به طرح های اشتغالزای روستایی با وجود محدودیت منابع،  گفت: سهمیه شهرستان ماسال در بخش اشتغال روستایی ۸ میلیارد تومان بود که این میزان تسهیلات به صورت ۱۰۰ درصدی به بانک معرفی شده است و با توجه به استقبال از اجرای این طرح در تلاش هستیم طی مکاتبه با استاندار محترم، میزان سهمیه شهرستان در این زمینه را افزایش دهیم.

وی اجرای طرح بوم گردی را یکی دیگر از طرح هایی دانست که موجبات رونق اقتصاد روستایی را فراهم می کند و خاطر نشان کرد: شهرستان ماسال در حوزه ی بوم گردی نیز در تمامی بخش ها، رتبه ی اول را در سطح استان کسب نموده است و امیدواریم با اجرایی شدن پروژه های بوم گردی شاهد رونق بیش از پیش اقتصاد روستایی باشیم.

رئیس شورای اداری شهرستان ماسال همچنین با تقدیر از تلاش و حضور شبانه روزی اعضای ستاد بحران شهرستان ماسال در سیل اخیر، افزود: شاید در خیلی از مواقع به دلیل محدودیت منابع و امکانات، کاستی هایی در ارائه ی خدمات وجود داشت، اما مردم وقتی حضور مسئولان را در کنار خود می دیدند، قدردانی می کردند.

فرماندار ماسال با بیان اینکه خوشبختانه با توجه به اقدام به موقع در مقابله با سیل اخیر، شهرستان ماسال علی رغم میزان بارندگی بالا در مقایسه با سایر شهرستان ها، خسارات کمتری را متحمل شده است، افزود: میزان خسارت وارده به زیرساخت ها و تاسیسات شهرستان ماسال ۹ میلیارد تومان برآورد می شود.

عامر ادامه داد: البته همه اعضای ستاد بحران باید با توجه به فرارسیدن فصل بارندگی و احتمال وقوع طوفان، پیش بینی های لازم جهت مقابله با بحران های احتمالی را داشته باشند،  در همین راستا اداره برق با حرص و شاخه زنی درختان در مسیر شبکه های برق می تواند از میزان خسارات وارده به هنگام وقوع طوفان بکاهد.

 فرماندار ماسال در بخش دیگری از سخنان خویش با توجه به حضور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستای گیلان در جلسه ی شورای اداری، تصریح کرد: مردم شهرستان ماسال مردمی نجیب و کم توقع هستند که با وجود گذشت ۴ دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی به حداقل امکانات قانع هستند.

وی با بیان اینکه قریب به  ۵۰ درصد از شبکه آبرسانی روستایی شهرستان ماسال فرسوده است و نیاز به نوسازی دارند، افزود: در بازدید مشترکی که صبح امروز با حضور نماینده  محترم و مدیر عامل آبفار استان انجام پذیرفت قرار شد با تعامل و همکاری دهیاران و شرکت آبفار این فرایند نوسازی شبکه   آبرسانی ۳۸ روستای شهرستان به تدریج آغاز شود.

عامر با اشاره به مشکلات آب آشامیدنی روستاهای خانقاهبر و دوله ملال، ابراز امیدواری کرد: با  تلاش شرکت آبفار و بهره برداری از مخزن آب خودبچر تا دهه فجر امسال بتوان مشکل آب این روستاها را مرتفع کرد.

فرماندار ماسال در پایان این جلسه تغییرات مدیریتی در شهرستان را انتقال پرچم از یک سردار به سردار دیگر دانست و افزود: جایگزینی یک مدیر به معنای ضعف آن مدیر نیست، بلکه با هدف چابکتر شدن مجموعه در برخی از موارد نیاز به تغییر در مجموعه است.

هزینه های آب رسانی در گیلان دو و نیم برابر میانگین کشور است

محبعلی رنجور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان در جلسه شورای اداری شهرستان ماسال گفت: به طور کلی هزینه اجرای پروژه های آب رسانی در گیلان، به نسب سایر نقاط کشور بیشتر و بهای تمام شده آن گرانتر است زیرا در کشور به طور میانیگن برای آب رسانی به یک خانوار ۳۳ متر لوله گذاری نیاز داریم اما در استان گیلان این عدد به ۷۵ می رسد که حدود دو و نیم برابر بیش از متوسط کشوری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان یادآور شد: با توجه  به این که استان گیلان، استان پربارشی بوده و ۱۰۰۰ میلیمتر متوسط بارش آن در سال است که این رقم تقریبا ۴ برابر متوسط کشور است؛ اما در حوزه آب آشامیدنی، چه در زمینه شهری و چه روستایی ما، مشکل کمبود کیفیت آب را شاهد هستیم و موضوعاتی از جمله  بالا بودن آبهای سطحی موجب می شود بعضا در جلگه ها آب باکیفیتی نداشته باشیم.

رنجورافزود: براساس سیاستهایی که در دو سال اخیر در پیش گرفته ایم و در بازدیدهایی که از شهرستان ماسال داشتیم، به دنبال آن بوده ایم تا بتوانیم منابع آبی را پایدار کنیم. درسال جاری در دو نقطه اقدام به حفر چاه جهت تامین آب شرب شهروندان داشتیم که بنا داریم ۵ چاه دیگر نیز برای تقویت آب آشامیدنی در این شهرستان ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان در ادامه گفت: ما اگر بتوانیم منابع آبی را در فصول بحرانی سال مدیریت کنیم، مشکل آنچنانی در بحث تامین آب آشامیدنی نخواهیم داشت، اما مشکلی که وجود دارد این است که  بخش اعظمی از شبکه های آب رسانی ما قدیمی و دچار فرسودگی هستند.

 رنجور ازود: حدود ۶۲۲ کیلومتر شبکه آبرسانی در شهرستان ماسال ایجاد شده  که این عدد، عدد بزرگی به نسبت حجم کار است.

رنجور ادامه داد: در طول سالیان گذشته، ما اعتباری از ردیف ملی برای بازسازی شبکه ها شاهد نبوده ایم اما در مکاتبه ای که با مجمع نمایندگان داشتیم این موضوع را خواستار شدیم که اگر قرار است مدیریت مصرف داشته باشیم  مستلزم آن است که شبکه های ما نوسازی شده و ایمن باشند.

وی گفت: اولویت اول ما در شهرستان ماسال، ایجاد منابع آبی با ظرفیت کامل است که میزان دبی آب را افزایش دهیم و امسال علاوه بر مبلغی که در کمیته برنامه ریزی شهرستان لحاظ شده مبلغ ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای شهرستان در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی گیلان در پایان افزود: شهرستان ماسال در بحث شاخص بهره مندی آب آشامیدنی روستاها در سال ۸۳ حدود ۱۵ درصد بوده که در حال حاضر به ۷۶ درصد رسیده که نشان می دهد ۷ درصد نسبت به استان گیلان و درصد ۱۰ نسبت به کشور بالاتر است اما این دلیل نمی شود که بگوییم شهرستان در این خصوص مشکلی ندارد.


Share