رتبه دوم فومن در صدور اسناد مسکن روستایی | وجود ۴۵ روستای مستعد اجرای آسفالت
با حضور مسئولان در مسجد روستای کردمحله، از مجموع ۳۵۲ برگ سند روستایی تعدادی از واحدهای مسکونی روستایی به طور نمادین به مالکان تحویل داده شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا نشست مشترک فرماندار شهرستان فومن با حجت الاسلام افتخاری نماینده مردم شهرستان های فومن و شفت، شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور، مهندس اکبرزاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان و رؤسای ادارات بنیاد مسکن و ثبت اسناد و املاک شهرستان در محل دفتر فرمانداری شهرستان برگزار شد.
محمود قاسم نژاد با تشریح وضعیت روستاهای شهرستان از حیث برخورداری از شاخصه های توسعه ایگفت: شهرستان فومن در هفته دولت شاهد افتتاح ۳۵ کیلومتر آسفالت راه روستایی بود که در این میان ۲۵ کیلومتر از آن در ۹ روستا توسط بنیاد مسکن شهرستان فومن انجام شد.
فرماندار شهرستان فومن در ادامه، صدور ۷۰۰ جلد سند مسکن روستایی در شهرستان را از خدمات دولت تدبیر و امید در شهرستان فومن عنوان کرد که فومن را در رتبه دوم در استان گیلان قرار می دهد.
قاسم نژاد با اشاره به الزام برای تخصیص ۸ درصد از اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستان به اجرای طرح های مطالعاتی و هادی بنیاد مسکن که بنا به ضرورت تعیین شده در کمیته برنامه ریزی شهرستان به دو برابر میزان مذکور به بنیاد مسکن اختصاص یافت، افزود: ۵۴ روستا در سطح شهرستان دارای طرح های هادی هستند که از زمان اجرای آن بیش از ۱۰ سال می گذرد و نیازمند بازبینی هستند.
وی همچنین با اشاره به وجود ۴۵ روستای مستعد اجرای آسفالت افزود: در صورت تخصیص سهمیه قیر رایگان به میزان لازم، ۱۴۰ کیلومتر داخل بافت روستایی با کمک بنیاد مسکن و دهیاری ها آسفالت خواهد شد.
قاسم نژاد با تشکر از تعیین سهمیه قیر رایگان ۲۷۰۰ تنی شهرستان فومن خواستار ادامه این روند به منظور گسترش خدمات رسانی دولت به مردم شریف فومن شد.
وی با اشاره به سه روستاهای قلعه رودخان، حیدرآلات و فوشه به عنوان قطب گردشگری که نیازمند اعتبارات ملی جهت اجرای طرح هادی هستند تصریح کرد: هزینه کلی این طرح ها را ۵/۱ میلیارد تومان اعلام کرد. همچنین دو روستای مسکه و کلتان سر که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان بافت باارزش ثبت شده اند دارای ابنیه نیمه کاره ای هستند که با هزینه ای بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان قادر به احیای بافت و توسعه آن خواهیم شد.
قاسم نژاد همچنین به برنامه های در حال اجرا در روستای لولمان اشاره کرد و از طرح در حال اجرا در بافت روستا و پیاده روسازی در محوطه بازارچه خبرداد.
لزوم توجه ویژه به روستاهای مرکز
حجت الاسلام افتخاری نماینده شهرستان های فومن و شفت نیز با تشکر از همکاری های صورت پذیرفته در صدور سند واحدهای مسکونی روستایی، خواستار توجه ویژه به روستاهای مرکز دهستان در شهرستان فومن شد و به جهت اهمیت بافت تاریخی و جایگاه مهم این اماکن، حمایت بیشتر از فعالیت های عمرانی در این روستاها را زمینه ساز توسعه بیشتر شهرستان دانست.
وی همچنین خواستار تأمین اعتبار بخشی از آسفالت مراکز دهستان ها شد و اظهار کرد: به جهت محرومیت شهرستان فومن در اثر کم کاری های گذشته، نبود راه روستایی آسفالت شده در بسیاری از روستاهای فومنمستلزم توجه بیشتر مسئولین است.
نماینده فومن و شفت در پایان خواستار توجه ویژه به روستاهای نزدیک و همجوار شهرها شد.
ارائه قیر رایگان برای پروژه آسفالت
مهندس اکبرزاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان نیز با اشاره به وجود همدلی و همکاری میان بخش های مختلف اجرایی، تشریک مساعی بنیاد مسکن، فرمانداری و دهیاری های شهرستان را دلیل اصلی پیشبرد برنامه ها و دستاوردهای فعلی در زمینه توسعه روستایی دانست.
وی با اشاره به تأمین قیر رایگان برای انجام پروژه های آسفالت راه های روستایی، لزوم تسریع در جبران کاستی های گذشته در شهرستان را مورد تأکید قرار داد.
مهندس شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور نیز در این نشست با تشکر از اقدامات انجام شده دستگاه های اجرایی در هفته دولت و با تقدیر از فعالیت های فرماندار و نماینده شهرستان در پیشبرد اهداف توسعه ای تعیین شده برای شهرستان، افزود: شرایط دشوار در زمینه اعتبارات برای شهرستان در سنوات گذشته اثر خود را بر سیمای عمرانی آن گذاشته است، اما تلاش مضاعف فرماندار و نماینده شهرستان برای جبران مؤثر کاستی ها، نوید بخش تحولات مثبت بوده است.
وی با اشاره به برخی عقب ماندگی ها در بخش روستایی، محدودیت ها و الزامات برنامه ای در سطح ملی را در این امر دخیل دانست و در خصوص تأمین مالی طرح های توسعه ای در روستاهای شهرستان فومن وعده داد که تأمین اعتبار طرح هایی که مرحله مطالعاتی آنان در روستاها به پایان برسد با سرعت بیشتری انجام شود.
شاملو با اشاره به قابلیت گردشگری برخی از روستاهای شاخص شهرستان از قبیل قلعه رودخان، افزود: این روستا و سایر روستاهای گردشگر پذیر اطراف آن باید در قالب مجموعه ای وسیع تر در نظر گرفته شوند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن همچنین تأکید کرد: در امر توسعه و طراحی های مربوطه برای طرحهای روستایی در این مناطق، تمام ابعاد باید لحاظ شود و طراحی ها به گونه ای انجام شود که حضور مردم در نقاط گردشگری بدون کوچکترین مشکلی میسر گردد.
وی با پیشنهاد این که روستاها از حیث اولویت در اجرای طرح های عمرانی بهتر است به چهار دسته روستاهای مرکز دهستان، روستاهای بالای ۳۰۰ خانوار، ۲۰۰ خانوار و ۱۰۰ خانوار تقسیم شوند، خواهان تعادل میان تخصیص منابع مالی و اولویت روستاها شد تا ضمن جلوگیری از اتلاف منابع و اعتبارات، اماکن نیازمند، شاهد توسعه با رویکرد بهینه تری باشند.
شاملو با اشاره به برآورد ۲/۲ میلیارد تومانی اجرای بازنگری ۵۴ طرح هادی قدیمی تر در شهرستان، خواهان اولویت بندی طرح ها و در صدر قرار گرفتن مواردی شد که قدیمی تر بوده و مشکلات حادتری در قیاس با سایر روستاها دارند و مابقی نیز با اصلاح طرح یا الحاق به محدوده، به صورت موردی مدیریت شوند.
وی با وعده مساعدت بیشتر در رابطه با تهیه قیر رایگان، به تخصیص ۲۵ درصدی آن اشاره کرد و سهمیه شهرستان را ۹۰۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۷ اعلام کرد و افزود: به موجب مذاکرات صورت پذیرفته این میزان به ۱ میلیارد تومان افزایش می یابد و تخصیص آن نیز ۱۰۰ درصد خواهد بود.
تحویل اسناد مالکیت مسکن روستایی به مردم
محمود قاسم نژاد فرماندار شهرستان فومن، حجت الاسلام افتخاری نماینده مردم شهرستان های فومن و شفت، مهندس شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور، مهندس اکبرزاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گیلان و مهندس مفیدی مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان گیلان با بازدید از اجرای طرح هادی اصلاح معابر، آسفالت بازارچه و شبکه معابر روستاهای کردمحله، شکالگوراب بالا و لولمان، به بررسی وضعیت کاستی های موجود در روستاهای مذکور پرداختند.
همچنین با حضور مسئولان در مسجد روستای کردمحله، از مجموع ۳۵۲ برگ سند روستایی تعدادی از واحدهای مسکونی روستایی به طور نمادین به مالکان تحویل داده شد.
فرماندار شهرستان فومن تحویل این اسناد را از خدمات برجسته دولت دانست و گفت: این کار باعث رفع بسیاری از مشکلات مربوط به مالکیت در روستاها می شود و ماندگاری جمعیت در روستاها را که از الزامات توسعه روستایی است حفظ خواهد کرد.
همچنین در ادامه این بازدیدها، مهندس شاملو با حضور در روستای لولمان و بررسی وضعیت طرح بازآفرینی بازارچه این روستا، از تخصیص ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار با تخصیص ۱۰۰ درصدی برای اجرای آسفالت بازارچه روستا خبر داد که روند اجرایی آن ظرف ۳ ماه آتی آغاز خواهد شد.
گفتنی است روستای کردمحله به جهت مشارکت مردم در تنظیم اسناد مالکیت روستایی قادر به کسب رتبه اول در استان گیلان شد.
دیدگاه