جعفرزاده در اولین جشنواره ملی حصیر

ثبت ملی روستای فشتکه یک اتفاق بزرگ است | تلاش کنیم تا زندگی در روستاها زنده باشد

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ثبت ملی روستای فشتکه به عنوان روستای ملی حصیربافی و نخستین جشنواره ملی حصیر یک اتفاق بزرگ است که نباید ساده انگاشته شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا اولین جشنواره ملی حصیر فشتکه به همت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، سازمان منطقه آزاد انزلی، بخشداری خمام و شورای اسلامی و دهیاری فشتکه در روستای فشتکه خمام برگزار شد.

به نقل از برنا؛ غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ثبت ملی روستای فشتکه به عنوان روستای ملی حصیربافی و نخستین جشنواره ملی حصیر یک اتفاق بزرگ است که نباید ساده انگاشته شود.

وی با اشاره به لزوم توجه به آداب و سنن برجای مانده از پیشینیان گفت: متاسفانه برخی ها بر این باورند که در فرآیند گذر زمان و رفتن به سوی مدرینته باید باورها و سنت ها را کنار بگذاریم اما واقعیت این است که می توانیم از تکنولوژی روز بهره ببریم اما سنت ها و هویت تاریخی و محلی خود را حفظ کنیم.

جعفرزاده ادامه داد: بسیاری از کشورهای دنیا پیشرفت نموده اند اما آداب و رسوم و سنت های خود را حفظ کرده اند.

وی با بیان اینکه دولت توجه ی ویژه ای به بحث مشاغل روستایی دارد، عنوان کرد: مقام معظم رهبری موافقت فرمودند که از محل صندوق توسعه ملی یک و نیم میلیون دلار برداشته شود و تسهیلات پرداخت شود.

وی افزود: این تسهیلات با هماهنگی دولت، مجلس و سازمان برنامه و بودجه به روستاییان پرداخت می شود تا بدین طریق صنایع روستایی رونق بگیرند.

جعفرزاده به جمعیت شهرها و تراکم آنها اشاره کرد و گفت: شهر رشت سومین شهر متراکم ایران است زیرا مردم از روستاها حرکت کرده و به شهر آمده اند و ما باید تلاش کنیم تا
زندگی در روستاها زنده باشد و جوان ها نیز باید کمک کنند که این راه ادامه یابد چون این امر هویت و تاریخ ماست.


فشتکه کاندید ثبت جهانی حصیر در یونسکو است

دهیار روستای فشتکه اول در حاشیه‌ی برگزاری اولین جشنواره ملی حصیر کشور در این‌روستا با اشاره به انتخاب فشتکه به عنوان روستای ملی حصیر، عنوان کرد  در حال حاضر فشتکه کاندید ثبت جهانی حصیر در یونسکو می‌باشد.
جواد افکنده در گفتگو با خمام‌نیوز با بیان اینکه اولین جشنواره‌ی ملی حصیر در فشتکه برگزار شده و این امیدواری وجود دارد تا بتوانیم هرساله این‌جشنواره را به اجرا درآوریم، تصریح کرد: اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری، سنتی، موسیقی و لافندبازی از جمله برنامه‌های جشنواره ملی حصیر بود و ۱۵ نفر از حصیربافان فشتکه در حاشیه‌ی جشنواره به امر حصیرباقی مشغول بودند تا هنر حصیربافی را در معرض دید عموم قرار دهند.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ حصیرباف در فشتکه اول و دوم وجود دارد که از این‌تعداد ۳۶۰ نفر دارای مدرک حصیربافی و مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد : برای ثبت به‌عنوان روستای ملی حصیر رقبای دیگری وجود داشت، اما حضور هنرمندان فشتکه در نمایشگاه‌های مختلف، فعالیت‌های صورت گرفته، مدارک اخذ شده‌ی هنرمندان حصیرباف فشتکه از میراث فرهنگی و برخی پارامترهای دیگر منجر شد که فشتکه به عنوان روستای ملی حصیر کشور برگزیده شود.
افکنده با تاکید بر اینکه حصیربافان این‌روستا به صورت تکنیکی و با بهره‌گیری از نوآوری مشغول فعالیت هستند، اذعان داشت: در گذشته تنها ۳ محصول کلاه، سفره و زنبیل وجود داشت، اما حالا بالای ۱۰۰ محصول حصیری وجود دارد و البته بر روی افزایش کیفیت حصیر کار می‌شود تا خراب شدن آن را به تعویق انداخته شده و عمر آن افزایش یابد.
دهیار فشتکه اول صادرات به امارات و ایتالیا در چند دوره را از جمله صادرات این محصول اشاره کرده و با بیان اینکه در تلاش هستیم تا بر روی موضوع صادرات حصیر تمرکز بیشتری صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: خانه ملی حصیر در آینده‌ی نزدیک پس‌از انجام برخی برنامه ریزی‌ها با نمایش مراحل تهیه «لی» تا ارائه محصول، و همچنین بخش نمایشگاهی آن افتتاح و بهره‌برداری خواهد شد.

Share