تمام تلاش ما این است که به مردم سخت نگذرد | مردم ایران، زیر بار زور خارجی ها نمیروند
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به جنگ اقتصادی دشمنان علیه نظام اسلامی و ملت ایران گفت: تمام تلاش ما این است که زندگی بر مردم سخت نگذرد و کسی در فشار نباشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا اسحاق جهانگیری روز سه شنبه پس از افتتاح و بهره برداری از چند پروژه صنعتی، بندری و گردشگری استان گیلان در سالن همایش های منطقه آزاد انزلی، با بیان این مطلب اظهار داشت: آمریکا به اشتباه فکر می کند کشور بزرگی مثل ایران را می تواند با تحریم ها به زانو درآورد.
وی با تصریح اینکه جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری زور نمی گوید و اهل شنیدن حرف زور هم نیست، افزود: ایران اسلامی، می خواهد کشوری مستقل باشد، از حقوق خود در چارچوب اصول ملی استفاده کند و زیر بار تحمیل هیچ فشاری هم نمی رود.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: ایران، ۱۸ ماه و به طور شبانه روزی، با شش کشور قدرتمند دنیا مذاکره کرد و در جریان این مذاکره ها نیز به توافق هایی رسید؛ این امر نشان می دهد ما اهل گفت و گو، منطق و مذاکره بوده و اهل زور و بی منطق نیستیم.
جهانگیری اضافه کرد: البته حاضر هم نیستیم حقوق ملت ایران را قربانی زورگویی های دیگران کنیم.
وی ادامه داد: آمریکایی ها تصورشان این است که با فشار آوردن بر اقتصاد کشور، می توانند مثلث شومی که با عربستان و صهیونیست ها ایجاد کرده اند، به ایران تحمیل کنند.
وی با یادآوری تاریخ پرافتخار ایران و نیز استان گیلان گفت: این تاریخ، نشان دهنده آن است که مردم ایران، زیر بار زور خارجی ها نمی روند.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز شرایط جدید و سختی را در پیش داریم، اظهار داشت: طبیعی است که در این شرایط و دشواری ها، منابع درآمدی ایران را یا از بین ببرند یا محدود کنند و یا اینکه امکان دسترسی به منابع ما را از بین ببرند.
وی اضافه کرد: تلاش بعدی آنان، حتما این است که نظام بانکی ما را تحت فشار قرار دهند و در کشتیرانی که مرکز حمل و نقل چندین تن کالاست، محدودیت ایجاد کنند؛ این موارد تحریم هایی است که دشمن انجام می دهد.
جهانگیری خاطرنشان کرد: در مقابل تحریم های دشمن، فرصت هایی استنثایی در اختیار ما قرار دارد و نباید اجازه دهیم شوک هایی که دشمن به لحاظ اقتصادی وارد می کند، مردم را اذیت کند.
وی با تصریح اینکه دولت در این راستا تمام تجربه و دانش خود را به کار گرفته، گفت: برنامه ریزی های خوبی انجام داده ایم.
معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: جاده ابریشم یکی از مهمترین ظرفیت های توسعه کشور به لحاظ تاریخی، اقتصادی، فرهنگی، منطقه ای و بین المللی است.
وی با بیان اینکه هیچ کس نمی تواند جایگاه تاریخی ایران را در جاده ابریشم حذف کند، یادآور شد: در گذشته عده ای تلاش کردند که بدون توجه ایران، با تعریف دیگر کریدورهای شمال – جنوب و غرب – شرق، بتوانند میلیون ها تن کالا را مبادله کنند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه ایران باید در جاده ابریشم نقش کلیدی داشته باشد، گفت: جاده ابریشم، یکی از مهمترین و موثرترین تجربه های تمدن بود و امروز هرکس که به دنبال احیاء جاده ابریشم است، باید به این موقعیت تمدنی و تاریخی توجه کند.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین روابط ایران با چین را راهبردی و مهم خواند و ادامه داد: در بهترین روابط در سطح رابطه با کشورها، چین شریک اول تجاری ایران است و لازم است کریدورهای حمل و نقل کشور را افزایش دهیم.
وی با اشاره به افتتاح کریدور جدید در منطقه آزاد انزلی و اهمیت آن، یکی از جهتگیری های اصلی توسعه کشور را خدمات دانست و تصریح کرد: سهم خدمات در تولید ناخالص داخلی کشورهای مهم صنعتی بالای ۷۰ درصد است و فناوری اطلاعات (IT )، گردشگری، بانکداری و تجارت را شکل می دهد.
وی به ظرفیت های گیلان به لحاظ نیروی انسانی، افراد فرهیخته و زیرساخت های خدادادی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: این استان از ظرفیت های خدادادی منحصربفردی در حوزه گردشگری برخوردار است که می تواند یکی از زمینه های فعالیت توسعه در گیلان باشد.
وی افزود: مسیر رو به توسعه استان سرسبز و زیبای گیلان، با سرعتی مطلوب در حال طی شدن است؛ احتمالا در فرآیند توسعه گیلان اصلاحاتی باید اتفاق بیفتد تا مردم این استان اثرات آن را در زندگی خود، بهتر و بیشتر ببینند.
جهانگیری بیان داشت: باید با استفاده از ظرفیت ها، اتکاء به نیروی انسانی و پشتوانه مرکز تغییراتی که برای توسعه گیلان لازم است، انجام دهیم تا در زندگی مردم تعیین کننده باشد؛ البته این جهتگیری بایستی در کل کشور اتفاق بیفتد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت های منطقه آزاد انزلی گفت: این منطقه می تواند یکی از کانون های مهم توسعه ای گیلان باشد و بایستی به یکی از قطب های تجاری تبدیل شده و در آینده تجارت کشور، سهم عمده ای در صادرات و واردات ایفا کند.
دیدگاه