دیارمیرزا: جلیلی در تشریح راهبرد مقاومت به وضعیت خرمشهر در دوران دفاع مقدس اشاره کرد: در آن زمان مقاومتی که در خرمشهر انجام شد تنها برای دفاع از خرمشهر نبود؛ بلکه دفاع از تمامیت ارضی کشور بود. دفاع مقدس نشان داد که مقاومت یک ملت نه تنها دشمنان را از تعرض به یک شهر پشیمان کرد بلکه دشمن را از تعرض به هر شهری در سراسر کشورمان پشیمان کرد
دیارمیرزا: تنها سه روز مانده به دور جدید مذاکرات آلماتی میان ایران و ۱+۵ ، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی راهبرد ایران برای مذاکرات را بار دیگر برای طرف مقابل تشریح کرد.
جلیلی صبح امروز در همایش سالیانه مدیران صنعت هستهای کشور با تاکید بر حقوق هسته ای ایران، ” مقاومت” را از جمله راهبرهای ایران برای احقاق حقوق هسته ای کشور دانست.
به گزارش دیارمیرزا، دبیر شورای عالی امنیت ملی در ابتدا با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی ایران به دلیل پشتوانه مردمی آن با دیگر سازمان های اتمی جهان متفاوت است ، خطاب به مدیران صنعت هسته ای گفت: آنچه که شما انجام میدهید و به خاطر آن مورد تهدید قرار گرفتید و با تمام توان از آن دفاع میکنید فقط دفاع از حق هستهیی کشور نیست؛ بلکه دفاع از تمامی حقوق یک ملت است در واقع خاکریز اول حق هستهیی است، لذا آنها تلاش میکنند که خاکریز اول را بشکنند زیرا ورود به این عرصه باعث میشود که بتوانند به همه حقوق ملت کشورمان تعرض کنند.
جلیلی در تشریح راهبرد مقاومت به وضعیت خرمشهر در دوران دفاع مقدس اشاره کرد: در آن زمان مقاومتی که در خرمشهر انجام شد تنها برای دفاع از خرمشهر نبود؛ بلکه دفاع از تمامیت ارضی کشور بود. دفاع مقدس نشان داد که مقاومت یک ملت نه تنها دشمنان را از تعرض به یک شهر پشیمان کرد بلکه دشمن را از تعرض به هر شهری در سراسر کشورمان پشیمان کرد.
وی در ادامه افزود: امروز پس از هشت سال دفاع مقدس که برای همیشه دشمن را از تعرض به مرزهای این کشور پشیمان کردیم ثمره دیگری در حال ظهور و بروز است و درس بزرگی به جهانیان یک بار دیگر خواهیم داد و آن دفاع از حق هستهیی است که دفاع از تمام حقوق ملت ایران است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ملت ایران نشان داد در دفاع و پشتیبانی از سربازان این جبهه (جبهه هستهای) آنچنان جدی است که دیگر دشمن طمع نمیکند به سایر حقوق ملت ایران چشم داشته باشد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: تمام تلاش آنها برای این است که بتوانند این خاکریز را بشکنند و از سویی تمام دفاع ملت ایران هم برای این است تا آنها را برای همیشه ناکام بگذارند. ملت ایران در ۳۴ سال گذشته مبتنی بر دفاع از همه جانبه از استقلال، آزادی و حاکمیت ملیاش پیش رفته است. در تمامی این سالها به خصوص در چند سال اخیر آنچه در دفاع از حق هستهیی نشان داده شده است یک دفاع جانانه از یک حق اساسی بوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان خطاب به شرکتکنندگان خاطرنشان کرد: شما در صف مقدم و در خاکریز اول قرار گرفتهاید و از تمام حقوق یک ملت دفاع میکنید.
توصیه جلیلی به ۱+۵ درباره مذاکرات آلماتی
سعید جلیلی اما در ادامه سخنانش توصیه ای نیز به کشورهای ۱+۵ داشت: امیدواریم اگر (۱+۵) به گفتوگو باز میگردند بتوانند با یک راهبرد جدید که اشتباههای گذشته را نداشته باشد وارد شوند. مسیری که آنها تا کنون طی کردهاند هزینههای متعدد زیادی برای آنها در بر داشته است.”
جلیلی به اشتباهات محاسباتی طرف مقابل نیز اشاره ای داشت و اظهار امیدواری کرد که این اشتباهات تکرار نشوند و ۱+۵ وارد مسیر جدیدی شوند که آن مسیر بتواند اعتماد ملت ایران را جلب کند.
جلیلی رویکرد ایران در مذاکرات را نیز تشریح کرد و گفت آنچه که تا کنون در چارچوب این مذاکرات بیان شده است مبتنی بر یک منطق مشخص و قابل دفاع بوده و آنچه عمل شده مبتنی بر یک اقتدار مشخص است.
وی با بیان اینکه ما ایده و حرفی که نتوانیم از آن در دنیا دفاع کنیم نداریم، گفت: در گفتوگوهای اخیر در خردادماه در مسکو آنچه که بیان کردیم را در معرض قضاوت افکار داخلی و خارجی قرار دادیم این قدرت منطق ایران است که میتواند از حق خود دفاع کند. آیا آنچه جمهوری اسلامی ایران بیان میکند مطلبی خارج از یک منطق پذیرفته شده در میان افکار جهانی است؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد:همراهی جامعه بینالملل با منطق جمهوری اسلامی ایران به دلیل توانایی این منطق است اینکه اکثریت جامعه جهانی در قالب جنبش غیرمتعهدها بارها از حق هستهیی ایران دفاع کردهاند برای این است که این حق قابل دفاع است و از منطق درونی و پشتیبانی مردمی برخوردار است.
جلیلی اما به حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز اشاره داشت و یکی از پیام های این حضور را غیرقابل انکار بودن حقوق ملت ایران در تمامی زمینه ها از جمله حق هسته ای اعلام کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در ادامه با اشاره به اقدامات تهدیدآمیز و تحریمی علیه ایران گفت: آنها به صراحت اعلام کردند میخواهیم فشارهایی فلجکننده علیه ملت ایران اعمال کنیم تا از این حق دست بکشند و خودشان نیز بیان کردند که این فشارها بیسابقه است و تا کنون چنین فشارهایی را اعمال نکردهاند. اما با این وجود آنها نشاط و اقتدار ملت ایران را در دفاع از حقوق خود دیدند.
وی تاکید کرد: امیدواریم آنها در هشت الی نه ماه گذشته که میز مذاکره را ترک کردهاند درس گرفته باشند.
کشف بزرگ هسته ای توسط متخصصان جوان کشور
هم زمان با حضور و سخنرانی دکتر سعید جلیلی در سازمان انرژی اتمی ایران از دو خبر فنی جدید هسته ای اعلام شد.
یکی از این دو خبر مربوط به شناسایی ذخایر جدید اورانیوم در کشور بوده است.
سازمان انرژی اتمی با صدور بیانیه ای اعلام کرد، که با اکتشافهای جدید در یک و نیم سال اخیر و پس از بررسیهای دقیق، ذخایر و منابع معدنی کشور با ثبت رکورد ۴ و نیم برابری نسبت به ۳۵ سال گذشته از هزار و ۵۲۷ به ۴ هزار و ۴۰۰ تن منابع جدید اورانیوم افزایش یافت و در حوزهی منابع زمین شناسی با به دست آمدن رکورد ۵ برابری نسبت به سه دهه گذشته از ۶ هزار و ۶۵۰ تن به ۳۳ هزار تن ذخایر جدید اورانیوم رسید.
لازم به ذکر است که ذخایر معدنی جدید از جمله در ساغند یزد به طور کامل توسط متخصصان ایرانی توسعه داده شده و این متخصصان توانسته اند پروژه ای را که متخصصان خارجی سالها قبل اجرای آن را «بسیار گران»، «دشوار» و «عملا غیر ممکن» ارزیابی کرده بودند، به طور کامل به بهره برداری برسانند.
کارشناسان فنی معتقدند معدن ساغتد بسیار غنی است و عملا تمامی نیازهای ایران به مواد خام هسته ای را تامین خواهد کرد.
توسعه پروژه معدن ساغند، یکی دیگر از امیدهای غرب به متوف شدن برنامه هسته ای ایران را از بین می برد.
بسیاری از تحلیلگران فنی غربی تا کنون عقیده داشته اند که ایران به دلیل محدودیت ذخایر اورانیوم و همچنین ناتوانی از واردات مواد هسته ای به دلیل تحریم ها به زودی بهع مشکل جدی مواد اولیه مواجه شده و در نتیجه مجبور به توقف برنامه هسته ای خود خواهد شد.
دومین خبر که در روز شنبه اعلام شد، این بود که ایران مکان ۱۶ نیروگاه جدید را که قصد احداث آن را دارد نهایی کرده است.
ایران پیش از این اعلام کرده بود که قصد ساخت تعدادی نیروگاه هسته ای به منطور جایگزینی با راکتور تهران را دارد.
اصلی ترین علت تعدد نیروگاه ها این است که به دلیل وسعت سرزمینی ایران و نیمه عمر پایین رادیو ایزوتوپ های تولید شده، اگر ایران برای تولید رادیو داروها فقط به یک راکتور بسنده کند، امکان رساندن این رادیو داروها به برخی از نقاط کشور وجود نخواهد داشت. همچنین برخی نیروگاه های دیگر که نیروگاه های قدرت است، به تولید برق اختصاص خواهد داشت.
دیدگاه