سندی که نشان میدهد دکتر ولایتی به جای تعرفه مصوب ۳۶ هزار تومانی، حدود دو برابر آن، یعنی ۷۰ هزار تومان از مراجعان مطبش حق ویزیت دریافت میکند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا دریافت هزینه دو برابری برای خدماتی که نرخ مصوب دارد به چه معناست؟ پیش از پاسخ دادن به این پرسش، این مطلب را بخوانید چراکه ممکن است نظرتان متفاوتتر با پاسخی شود که بداهه به این سوال میدهید!
«تابناک» نوشت: اگر یک راننده تاکسی مبلغی بیش از کرایه مصوب خود دریافت کند یا فروشنده سوپرمارکت محصولی را به بیش از نرخ درج شده پشت آن بفروشد یا میوه فروش قیمت بیشتری روی برچسب میوههایش درج کند، بعید است روزش بی اعتراض شماری از مسافران و مراجعان به پایان برسد، اما هستند قشری که به ندرت به تعرفههای مصوب پابندند و از این بابت اعتراضی متوجه ایشان است.
درباره قشری سخن میگوییم که اغلبشان از گذشتههای دور تا کنون از جمله افراد پردرآمد کشورمان هستند، اما این درآمد هنگفت هم موجب نشده و نمیشود که به حق و حقوقشان قانع باشند. پزشکانی که برخی بر این باورند که در سالهای اخیر و در سایه اجرای طرح تحول نظام سلامت و برخی طرحهای همسو، به شدت بر درآمدهایشان افزوده شده است.
قشری که آمار و ارقام هم حکایت از قرار گرفتن ایشان در زمره افراد پردرآمد کشورمان و دهکهای بالای درآمدی دارد، به ویژه اگر فراتر از پزشک عمومی باشند. امثال متخصصها که بر اساس قانون و مصوبات، برای یک ویزیت چند دقیقهای چند ده هزار تومان دریافت میکنند، اما نه به اصول معاینه پابندند و نه مبلغی که دریافت میکنند را کافی و مکفی میدانند.
این را میشود از مقید نبودن ایشان به تعرفههای مصوب دریافت. تعرفهای که برای تعیین آن افراد مسئول از چند وزارت خانه و نهاد گرد هم میآیند، اما به رغم افزایشهای هرساله، از بیماران مبلغی بیش از آن دریافت میشود. چند نمونه از تعرفههای امسال را بخوانید و با مبالغی که در مراجعه به مطب پزشکان پرداختهاید قیاس کنید تا بهتر دستتان بیاید:
نیم نگاهی به این تعرفهها کافیست تا دریابیم که کمترین اشکال در عملکرد بسیاری از پزشکان (شماری از پزشکان از این شمول استثنا هستند که لازم به تاکید است مخاطب این مطلب به شمار نمیآیند)، رند کردن این تعرفهها به سمت بالاست. مثل دریافت وجه ۲۵ هزار تومانی توسط پزشک عمومی در بخش خصوصی که حدود دو هزار تومان بالاتر از تعرفه مصوب و ابلاغ شده است.
اتفاقی بسیار رایج که متاسفانه هیچ نهادی برای مقابله با آن تلاشی صورت نداده و نمیدهد و از این رو مردم مجاب شدهاند به آن اعتراض نکنند. روندی که ظاهرا برخی پزشکان را مجاب کرده همه به ناچیز بودن تعرفههای تعیین شده برای خدماتشان اذعان دارند و از سر رضایت است که اعتراضی به زیاده خواهی هایشان نشان نمیدهند.
باوری که بر اساس آن برخی پزشکان تعرفه ویزیت شان را خیلی بیشتر از نرخ مصوب در نظر گرفتهاند و بر مبنای این نرخهای خود ساخته عمل میکنند. نرخهایی که گاه به دو برابر نرخ مصوب و حتی بیش از آن هم میرسد، اما این میزان از قانون شکنی و تخلف هم موجب نمیشود کسی برای مقابله با ایشان تدبیری اتخاذ کند.
بلبشویی که از فرط رواج، برای پزشکان صاحب اسم و عنوان هم عادی جلوه میکند. امثال دکتر علی اکبر ولایتی، پزشک متخصص کودکان که در سوابقش تدریس در دانشگاه، حضور در کابینه دولت در سمت وزیر خارجه، عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس هیات موسسین و هیات امنای دانشگاه آزاد و دهها عنوان ریز و درشت به چشم میخورد و حتی بخت خود برای تکیه زدن به جایگاه رئیس قوه مجریه را هم آزموده، اما در مطب، از مراجعان مبلغ ۷۰ هزار تومان برای ویزیت دریافت میکند.
این را محمدرضا باقری، یکی از مجریان شبکه افق در صفحه خود در فضای مجازی منتشر کرده و برای اثبات صحتش، سندی به آن پیوست کرده که روی سربرگ دکتر ولایتی و ممهور به مهر وی است. سندی که نشان میدهد دکتر ولایتی به جای تعرفه مصوب ۳۶ هزار تومانی، حدود دو برابر آن، یعنی ۷۰ هزار تومان از مراجعان مطبش حق ویزیت دریافت میکند و هیچ فرد یا نهادی با این تخلف وی مقابله نکرده است؛ بماند که اساسا مشاهده چنین تخلفی از فردی که کاندیدای ریاست جمهوری بوده و در چندین و چند سمت حساس خدمت کرده و مشغول خدمت است، نکتهای به غایت مایوس کننده و دردناک به نظر میرسد!
دیدگاه