لزوم بررسی باستان شناختی قدمت کشتی به گل نشسته

سبوی عصر ساسانی در تور صیادان تالشی

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گیلان اعلام کرد: ظرف سفالی به شکل سبو متعلق به اوایل دوره اسلامی و شاید اواخر ساسانی، در تور پره صیادان روستای پشته جوکندان از توابع شهرستان تالش در غرب استان کشف شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد: ظرف سفالی به شکل سبو متعلق به اوایل دوره اسلامی و شاید اواخر ساسانی، در تور پره صیادان روستای پشته جوکندان از توابع شهرستان تالش در غرب استان کشف شد.

ولی جهانی در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت:این ظرف سفالی که به شکل کوزه یا سبوی شکسته بزرگ است، در حین تور ریزی در ساحل روستای پشته جوکندان توسط صیادان کشف گردید.

وی با بیان اینکه شی کشف شده مذکور به صورت یک کوزه بزرگ دسته دار است که رنگ بدنه آن نخودی تیره بوده و دارای خمیره ای به رنگ خاکستری است، اذعان کرد: در زیر لبه تزیینات نقش کنده به صورت دوایر افقی و خطوط عمودی در میان کادرهای افقی وجود دارد. سرپرست معاون میراث فرهنگی گیلان تصریح کرد: بر روی بدنه این کوزه سفالی و به ویژه داخل ظرف، رسوبات دریایی که شامل صدف های دریایی است مشاهده می شود که نشانگر قرار گرفتن طولانی مدت در زیر آب دریا می باشد.

جهانی خاطرنشان کرد: با توجه به رنگ و فرم بدنه و خمیره این ظرف سفالی که به شکل یک کوزه یا سبوی بزرگ است می توان عنوان نمود که این ظرف متعلق به دوران اوایل اسلام و یا شاید اواخر ساسانی باشد.

وی با اشاره به اینکه به دلیل فقدان نمونه های قابل مقایسه در منطقه هم اکنون نمی توان با قطعیت دوره مرتبط به اثر را کشف کرد، بیان داشت: با توجه به کشف این ظرف سفالی در نزدیکی کشتی به گل نشته واقع در بندرگاه تاریخی ساحل قرق تالش، بررسی باستان شناختی و علمی به خصوص سواحل دریای خزر در این منطقه، جهت روشن شدن قدمت و حضور کشتیرانی در دریای مذکور حایز اهمیت خواهد بود.

Share