امام خمینی بیشترین خون دلها را از متحجرین و مقدس مآبها خورد
یادگار گرامی امام با تأکید بر ضرورت تشخیص درست و استقامت در عبور از کوره راه ها، گفت: باید تشخیص دهیم که امروز حفظ اسلام به چیست؛ چون اگر این تشخیص نباشد بعضا فاجعه آفرین است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در تجدید میثاق فرمانده و جمعی از کارکنان نیروی انتظامی با آرمان های امام خمینی (س) گفت: امروز الحمدلله با توجه به نظرسنجی های انجام شده و اعلام رضایت فرماندهی کل قوا از مجموعه ناجا به راحتی شاهد این هستیم که در میان مردم پلیس و نیروی انتظامی جایگاه بسیار خوبی دارد و رضایتمندی عمومی از عملکرد شما و همکاران و دوستانتان در حدی است که می شود آن را جزو افتخارات مجموعه نیروی انتظامی به حساب آورد.
یادگار امام افزود: به عنوان یک ناظر بیرونی می گویم که این امر بیش از هرچیز ناشی از عقل و تدبیری است که مجموعه فرماندهی وجود داشته و تلاشی است که یکایک شما در عرصه های مختلف خدمت رسانی داشته اید. جای دارد من به نوبه خودم تشکر و اظهار امیدواری کنم که این روند صعودی بیش از گذشته ادامه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در میان فرمایشات امام می توان به فرازهایی اشاره کرد که ویژگی یک نیروی انتظامی در تراز جمهوری اسلامی و در تزار حکومتی با اندیشه های اسلامی را نشان می دهد. اولین ویژگی در میان این مباحث نظم تشکیلاتی است. اوایل انقلاب گروه هایی در ارتش، شهربانی و ژاندارمری آن روزها راه افتاده بودند تحت عنوان اینکه چون ما توحیدی هستیم باید درجه ها را بکنیم.
سید حسن خمینی ادامه داد: امام چندین صحبت دارند در رابطه با اینکه توحیدی بودن به معنای این نیست که هرکس هرطور می خواهد رفتار کند. توحیدی بودن به بی نظمی نیست. توحیدی بودن بهاین معنی نیست که نظم تشکیلاتی از داخل یک مجموعه برداشته شود. لذا هرچه بیشتر به این بعد، که از عوامل تأثیرگذار در توفیق این مجموعه هم هست، بپردازید می توانیم آن را عامل بزرگی بدانیم برای اینکه به وصایا و نقاط مورد توجه امام رسیده ایم.
وی با بیان اینکه نظر تشکیلاتی تعریف خاص خودش را دارد، تصریح کرد: اینکه افراد تابع دستورات و مقررات باشند و سعی کنند در بزنگاه ها احساسات خود را کنترل کنند نشان دهنده نظم تشکیلاتی است. البته این نکته در مورد شما بیشتر است ولی در رابطه با همه ما هست. اگر به گذشته خودمان برگردیم می بینیم جاهایی که اشتباه کردیم جاهایی بوده که احساسی عمل کردیم و از عقلانیتی که لازمه یک رفتار صحیح است دوری کردیم
یادگار امام تأکید کرد: انسان وقتی عصبانی می شود توان تصمیم گیری درست ندارد. به این دلیل این موضوع برای پلیس بیشتر است که مواجه او با عوامل عصبانیت ساز بیشتر است. اگر فرد خودش را کنترل نکند می تواند یک رفتار غیر صحیح انجام دهد و خیلی از عوامل رضایتمندی را از دست دهد.
وی ادامه داد: وقتی فردی با یک ضابط پلیس مواجه می شود احساس نکند که با یک دشمن یا با یک آدم بی تفاوت مواجه شده است؛ با او همدردی شود و اگر هم به سرعت نمی شد مشکل او را حل کرد باید ببیند که جهت تلاش به سمت او است.
سید حسن خمینی اظهار داشت: طبیعی است که آدم ها وقتی مشکلات پیدا می کنند کنترل عصبی خود را از دست می دهند و به اولین نفری که می رسند می خواهند مشکلات را گردن او بیندازند. اجازه دهید او ناراحتی خود را داشته باشد. شما با رفتار دلسوزانه و برادرانه می توانید بسیاری از مشکلات روحی او را تقلیل دهید. این رفتاری است که احساس می کنم در نیروی انتظامی نسبت به آن برنامه ریزی شده ولی هرچه بیشتر کار شود ارزشمندتر است.
وی گفت: دومین وظیفه نیروی انتظامی این است که حفظ اسلام و جمهوری اسلامی کند. در کلام امام بسیار به این مسأله توجه شده که سازمان سالم، قوی و خوب سازمانی است که در راه حفظ اسلام و جمهوری اسلامی بکوشد. البته این مسأله مشکلاتی دارد اما مهمترین بحثش این است که استقامت به خرج دهید.
یادگار امام تصریح کرد: در اینجا سه مسأله وجود دارد؛ یکی اینکه تشخیص درست دهیم که امروز حفظ اسلام و جمهوری اسلامی به چیست، دوم اینکه وقتی تشخیص دادیم بر تشخیص خودمان ثابت قدم باشیم. امام تعبیری دارد که همه کائنات در مقابل شخصیت پیامبر (ص) کوچک هستند. پیامبر (ص) کسی است که قرآن در رابطه با او می گوید ما قرآن را نفرستادیم که تو خودت را به مشقت بیندازی؛ اما به همین پیامبر می گوید « فاستقم کما امرت».
وی تأکید کرد: باید تشخیص دهیم که امروز حفظ اسلام به چیست؛ چون اگر این تشخیص نباشد بعضا فاجعه آفرین است. این روزها سالگرد شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی است؛ کسی که امام می گوید من ۶۰ سال است او را می شناسم و آن تعریف ها را در مورد او دارد. کسی که به صورت انتحاری این پیرمرد را به شهادت رساند شب قبل تا صبح نهج البلاغه خوانده و در وصیت نامه خود گفته این شب شب قدر من است. تشخیص غلط فرد را به اینجا می کشاند. فرد گمراه داعشی تشخیص غلط دارد که به این سمت می رود.
سید حسن خمینی افزود: الزاما هرکس رگ گردن کلفت تر و پیشانی پینه بسته تری دارد تشخیص درست تری ندارد. روزی که امام مبارزه را آغاز کردند بزرگترین عاملی که جلویشان ایستادند و سخت ترین گروهی که با ایشان مقابله کردند متحجرین و مقدسین بودند. لذا می گوید خون دلی که از اینها خوردم از کس دیگری نخوردم؛ از ساواک، شاه، آمریکا و شوروی نخوردم.
وی اظهار داشت: با تشخیص درست و استقامت می شود از کوره راه ها عبور کرد؛ با این دو جنگ تحمیلی را با افتخار پشت سر گذاشتیم. دنیا دنیای بدی است؛ دنیای زور، اجحاف، نامردی و دروغگویی است اما می توان با استقامت و تشخیص درست مشکلات را پشت سر گذاشت. چنانچه امروز رهبری معظم انقلاب کشتی انقلاب را هدایت می کنند و ان شاء الله بتوانیم آینده ای به مراتب درخشان تر از امروز پیش روی جمهوری اسلامی داشته باشیم.
یادگار امام گفت: سومین عاملی که در سخنان امام می توان به آن اشاره کرد عمل مطابق قانون است. اگر پیام هشت ماده ای امام ده ها بار در کلاس های مختلف تدریس شود و اگر سر در هر مجموعه بند بندش نوشته شود باز هم کم است. همه مجموعه جمهوری اسلامی، پلیس و غیر پلیس، برای این است که حقوق مردم رعایت و تأمین شود؛ اصلا بعثت انبیاء برای همین است بر حقوق مردم پای فشاری کنید.
وی افزود: این جمله امیرالمؤمنین روح همه حقوق بشر است که به مالک می گوید مردم در خلقت هیچ فرقی با تو ندارند. شیخ حسن خرقانی سر در خانقاه خود نوشته بود «هرکه بر این سرای درآید نانش دهید و از ایمانش مپرسید». این تعبیر در ادبیات، روایات و فرهنگ ما فراوان وجود دارد که «ای کریمی که از خزانه غیب گبر و ترسا وظیفه خور داری…»
سید حسن خمینی ادامه داد: شرط توفیق نیروی انتظامی در لسان امام این است که چشم ها را بر عقیده و لباس فرد ببندیم و ببینیم چه حقی دارد و حقش را بدهیم. اگر امروز احساس می کنید رضایتمندی از ناجا بالا رفته مطمئن باشید این بخش در مجموعه شما پررنگ شده است.
وی چهارمین عامل را رعایت حریم خصوصی دانست و تصریح کرد: این هم یکی از حقوق شهروندی است. یکی از بخش های پیام هشت ماده ای این است که اگر کسی به عنوان جرمی به خانه ای رفت و چیز دیگری را مشاهده کرد حق ندارد بگوید.
یادگار امام اظهار داشت: پنجمین مورد رفتار اسلامی با مردم است. مردم ولی نعمتان ما هستند. تأکید ویژه امام و رهبر معظم انقلاب به حقوق مردم که حتی در مواردی حق الناس را مطرح کردند از این جهت است که تمام این مجموعه ها شکل گرفته تا جامعه بهتر و مردم رضایتمند شوند. هرچه این بعد را بالا ببرید هم رضایت خدا را در پی دارد و هم روح امام و فرمانده کل قوا راضی تر است.
وی در پایان گفت: جای دارد تشکری هم به عنوان مجموعه حرم امام خمینی (س) از دوستان ناجا نسبت به حادثه تلخ و اسفبار تروریستی که خرداد امسال در تهران واقع شد داشته باشم. کسانی که در کلانتری حرم بودند از خودشان صلابت، دقت و وقت شناسی به خرج دادند و در بزنگاه سر جای خودشان بودند؛ با تشخیص درست تصمیم گرفتند و با صلابت تصمیم را عملیاتی کردند. اگر نقش این چند افسر و درجه دار نبود حادثه بسیار تلخ و وحشتناکی می توانست واقع شود. من مطمئنم روح امام هم به آنها کمک کرد. ان شاء الله خداوند آنها را مورد تشویق قرار دهد.
دیدگاه