امیدهایی برای رفع حصر وجود دارد و انشاالله تلاشها به نتیجه برسد
یادگار امام گفت: نسبت به وضعیت یکی از تاثیرگذاران عرصه انقلاب برادر و سرور معظم خودمان جناب کروبی ابرار نگرانی میکنم و از خدا میخواهم سلامت و صحت ایشان را به ما مژده بدهند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایلنا، سید حسن خمینی در کنگره حزب مجمع ایثارگران سخنان خود را با یاد شهدا و امام و آزادگانی که امروز سالگرد بازگشتشان به سرزمینمان است و مرحوم آیتالله هاشمی که حق بزرگی به گردن ایثارگران داشتند، آغاز کرد و گفت: نسبت به وضعیت یکی از تاثیرگذاران عرصه انقلاب برادر و سرور معظم خودمان جناب کروبی ابرار نگرانی میکنم و از خدا میخواهم سلامت و صحت ایشان را به ما مژده بدهند که البته امیدهایی هم برای این مساله (رفع حصر) وجود دارد که انشاالله تلاشها در این زمینه به نتیجه برسد.
او از نخستوزیر دفاع مقدس یاد کرد و برای بزرگان عرصه ایثار خواستار علو درجات شد.
یادگار امام گفت: یاد همسر امام افتادم. ایشان تا آخرین روزها که ذکر آقا مصطفی میشد گریه میکردند.
سید حسن خمینی با طرح این سوال که کدامین امتیاز و وجهه بزرگ انسانی در دوران دفاع مقدس وجود دارد که ما میتوانیم از آن در روزگار خود استفاده کنیم، افزود: در مورد اینکه کدامین امتیاز وجود دارد باید به چیزهایی که امور را از هم ممتاز میکند پرداخت. امتیاز دوران جنگ، توپ و تفنگ و بمباران و شهادت است. اما الزاما اینها وجهه مثبتی برای این دوره نیست. یعنی کسی نمیگوید ما برای اینکه این دوران را استمرار ببخشیم همیشه شهرها را بمباران کنیم یا اگر در آن دوران نظام، توزیع ارزاق بوده این را ادامه دهیم. الزاما هر وجهه امتیازی وجهه مثبت نیست. قید دوم وجهه مثبت انسانی است. چون ممکن است وجوهی باشد ولی انسانی نباشد مثل وجوه جغرافیایی و تاریخی.
او افزود: باید دید چه وجهه مثبتی را میخواهیم به این دوران منتقل کنیم. آیا فقط حس نوستالژی است؟ احساس دین است؟ چون برخی دوستان ما شهید شدند باید آن را تذکار کنیم؟ البته تذکار خوبیها خوب است.
سید حسن خمینی گفت: همه ما دوستانی داشتیم که شهید شدند و معمولا این دلبستگی را با برگزاری مراسم سالگرد حل میکنیم اما چه وجههای از این گروهها و احزاب را سعی میکنیم به دوران خود منتقل کنیم؟ ادامه این سوال، سوال بعدی است که آیا این وجهه مثبت قابل تسری است یا چیزی مخصوص به خودش است؟ روزگاری هست که مال خودش است، بسیار هم خوب است. اما شما به دنبال انتقال آن به دوران بعد نباشید چون مخصوص آن شرایط است، آن هم تمام شده است. رهبری کاریزماتیک امام اقتضائاتی داشته که با رفتنش تمام شده خیلی خوب بود میشد آن را تکرار کرد ولی آیا امکان آن هست یا آب در هاون میکوبیم؟
او گفت : این سوالها را که کدام وجهه مثبت را دوست داریم به روزگار خود انتقال بدهیم مهم است. نکند دنبال جوانی خود هستید؟ اگر یک وجههای را سراغ دارید آیا امکانش را دارید؟ اگر امکان دارد چه موانعی پیش روی ماست. ما تنها کشوری نبودیم که در دنیا جنگیدیم. تنها کشوری هم نبودیم که برای خدا جنگیدیم.
سیدحسن خمینی گفت: تاریخ بشر پر از جنگ است، جنگهای زشت و زیبا. تهاجمی و تدافعی. جنگهایی برای اعتلای فرد و کشور و جغرافیا و قومیت یا برای اعتلای خدا. آنقدر هم جنگها زیاد است که اگر تاریخ جنگها را از جهان حذف کنید بیشتر آن حذف میشود. جنگ جهانی با چند ده میلیون کشته و جنگهای منطقهای ، جنگ کره و ویتنام. بیشتر آنها هم ایدئولوژیک بودند مثلا جنگهای صلیبی به اسم خدا و دین بوده است.
او خاطرنشان کرد: جنگ ما دفاعی برای خداست دفاعی ایدئولوژیک. اتفاقا بزرگترین دفاع تاریخ نیست. از جهت مقیاسهای طول و عرض خودش. فقط در جنگ کره در عرض سه سال چینیها چهارصد هزار کشته دادند. جنگ جهانی دوم عدد و رقمهایشان سرسامآور است در ماه اول در نخستین حمله آلمان به روسیه دو میلیون نفر اسیر شدند. در نبرد استالین گراد ۲۰۰ هزار نفر از گرسنگی و از قحطی مردند. چیزی نزدیک به کل شهدای هشت سال جنگ ما بود. این را برای این میگویم که جنگها در تاریخ زیاد بوده ما به کدام بعد دفاع مقدس مینازیم که دلمان میخواهد به دوره خودمان منتقل کنیم. اینجا نشستیم که بگوییم ما میتوانیم ما ایثارگرانیم و بزرگان پیامهایی میدهند که باید به دوران ما منتقل شود.
سید حسن خمینی گفت: آرمانهایی در دفاع مقدس بوده، اما فرهنگ دفاع مقدس نیست. اولین نگاه فضای جنگ نرم این است که نگاه شما به دشمن خصمانه میشود. آنکه مقابل شماست، دشمن است بدون هیچ واژه دیگری. اگر به غیر از این به او نگاه کنید نمیتوانید او را بکشید و مبارزه کنید؛ چون دشمن است همه خباثتها در او جمع میشود این سر آغاز قساوت است تمام جنگهای قساوت ورزانه توسط همین انسانهایی شده که در شهرهای خودشان انسانهای خوبی بودند.
یادگار امام تاکید کرد: ویژگی هر ستیزهجویی این است که طرف مقابل را به عنوان دشمن ببینید. این از ویژگیهایی است که پایان جنگ باید تمام شود. در رابطه امروز کشور ما با عراق ببینید چه ارتباط خوبی بین دو ملت وجود دارد. من نشنیدم نگاه مردم در عراق به ایران و ایرانیها به عراقیها خصمانه باشد. حتی بسیاری از مشکلات آن سرزمین با فرزندان این سرزمین و توسط کسانی که در این خط با هم میجنگیدند، حل میشود این ها همان مردم هستند. همان کسانی که آن روز میجنگیدند.
او گفت: در تاریخ، کشورهایی که با هم جنگیدند الزاما اینگونه نبودند. این جنگها باعث طولانی شدن خصومتها هم شده است. نسل به نسل این دشمنی به ارث رسیده است. جنگ که تمام میشود خصومت تمام میشود پس این ویژگی نیست که دنبال آن هستم اصلا مثبت نیست، ولو اینکه قابل انتقال باشد.
او افزود: دومین ویژگی فضای جنگ آن است که چون و چرا کنار میرود. از قدیم میگویند ارتش «چرا» ندارد. این اقتضای جنگ است و امری عقلایی است. واژه دیکتاتور که در روزگار ما منفی است به روم باستان برمیگردد یعنی دیکته کننده مجلس سنای روم است. وقتی کشوری حمله میکرد اختیار را به یک فرد میداد تا در دوره جنگ فرایند تصمیمگیری را سرعت ببخشد منتها اینها وقتی سر کار میآمدند بعد از جنگ کنار نمیرفتند.
سید حسن خمینی گفت : فضای التهابآور اقتضائاتی دارد. شرایط بحرانی یک اموری را میطلبد. نامه امام را به یاد بیاورید. گفتند ما در شرایط جنگ کارهایی را کردیم که اقتضای جنگ بود ولی برگردید به قانون اساسی. آن از شرایط جنگ یکی این است که نهادهای مدنی و فرایند تصمیمگیری مدنی محدودتر میشود. این برای همه دنیاست.
او گفت: آیا این وجهه ممتاز دفاع مقدس است؟ نه این برای شرایط خاص خودش است. فردا اگر تهران زلزله آمد یک ساختمانی در حال ریزش بود. شما اگر صاحب لودر هستی حتما منتظر حکم قضایی نیستی که ورود پیدا کنی آن شرایط باید مردم را نجات دهی اما اگر زلزله نیست باید کسی این کار را بکند؟ شرایط که عادی میشود باید به فرایند قانونی برگردیم. چون فایده بیشتری به آن مترتب است. مجموعه خرد میتواند بهترین نتیجه را بگیرد بعضی وقتها تجمیع خرد عوارض سوء دارد. از جمله اینکه سرعت در آن نیست. در فضای با شرایط خاص باید با سرعت عمل کرد اما اگر شرایط خاص نیست همیشه نباید در ” شرایط حساس کنونی” ماند.
یادگار امام یادآور شد: بزرگترین دلیل سقوط سیستمهای کمونیستی این بود که همیشه در این شرایط ماندند و همیشه این التهاب درونی را داشتند بعضی کشورها چهل سال شرایط بحرانی داشتند. واقعا از افتخارات جمهوری اسلامی است که ما حتی در اوج دفاع مقدس هم این مساله را به حداقل رساندیم. ویژگی دیگر اینکه همه امکانات در اختیار جنگ قرار میگیرد. یک جکی بود میگفتند صدام بیش از همه به حرف امام گوش کرده چون فقط آنها همه چیزشان در اختیار جنگ است.
او افزود: آنچه وجهه مثبت انسانی دفاع مقدس است و از آن همین مفهوم انسانگری در میآید کمرنگ شدن فردیت است آنچه در پژوهشهای جامعه شناسان آمارهای آن بالا رفته است، رشد خودمحوری است اینکه هر کدام به دنبال خود باشیم فرار مغزهاست؛ یعنی شما احساس دین به دیگران نمیکنید بار خود را میبندید و میروید فضای جنگ اقتضای خاصی دارد در فضای جنگ همه میشوند یک واحد این مختص جنگ هم نیست. اینجا مفهوم ایثارگری پررنگ میشود و همه ناخودآگاه شهادت طلب میشوند.
سید حسن خمینی افزود: چرا انقلابها اصلیترین عامل وحدت ملی هستند؟ وقتی یک انقلاب میشود همه نیروها از هم میپاشد ولی قدرت آن بالا میرود. چون آن فردی که در مرز نشسته همان قدر دلش میسوزد که فرماندهاش. در این زمان همه ملت میشود نیروی امنیتی و بسیج بیست میلیونی و اطلاعات.
یادگار امام خاطرنشان کرد: وقتی انقلاب میشود طبق قاعده باید همه چیز ملت از بین برود و آماده فروپاشی باشد اما این جور نمیشود. آنچه از دفاع مقدس نیاز داریم و میتوانیم به دوره خود منتقل کنیم نفی فردگرایی است. برای اینکه ببینید چقدر از آن فضا دور هستیم آن زمان میگفتند فرمانده شو. میگفت من تک تیرانداز هستم فرمانده نمیشوم. امروز اول از همه میگویند من کجا باید بنشینم.
او گفت: قبل از انتخابات جلسه میگذارند و صندلیها باید برای همه مارک بخورد چون اگر نخورد صاحب پیدا میکند. ارزش دفاع مقدس این بود که در آن دوران کسی به راحتی وزیر و فرمانده نمیشد. امام یک روز گفت اگر فکر میکنید یکی از شما بهتر است حرام است پست را نگه دارید فردایش یکی به مهندس موسوی نامه نوشت من فکر میکنم فلانی از من بهتر است و استعفا داد. مانع دوم مصادره است یک چیزهایی مال مردم ایران و نسل آینده است مثل آبهای زیر زمینی. نباید گذاشت کسی مصادرهاش کند همه هم این ظرفیت را دارند که اگر دستشان رسید مصادرهاش کنند. یکی از این موارد هم که نباید مصادره شود امام، شهید و ایثارگری است. اینها به کل ملت تعلق دارند.
دیدگاه