عضو ارشد ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری

شنبه اول ماه مبارک رمضان است و به احتمال زیاد این ماه سی روزه است

عضو ارشد ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری با اعلام جزئیاتی از رویت هلال ماه مبارک رمضان گفت:‌ به احتمال زیاد همانگونه که در تقویم آمده است روز شنبه اول ماه مبارک رمضان است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا موحدنژاد صبح امروز – پنج شنبه؛  ۴ اردیبهشت ماه ۹۶ –  با ارائه جزئیاتی از رویت هلال ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بیست و نهم هر ماه قمری استهلال انجام می‌شود و انتظار می‌رود که طبق پیش‌بینی‌های انجام شده و همانگونه که در تقویم آمده است شنبه اول ماه مبارک رمضان باشد.

وی گفت:  حدود ۱۵۰ گروه در شهرهای ایران برای رویت هلال ماه در حال فعالیت هستند و گروه‌های استهلال از فردا کار خود را آغاز می‌کنند.

وی یادآور شد:‌ در برخی از استانهای کشور از جمله خراسان، فارس و … پراکندگی گروه‌ها بسیار خوب و منسجم است. ما سعی کرده‌ایم که برای رویت هلال ماه مبارک رمضان از بهترین تجهیزات استفاده کنیم. تمام گروه‌ها گزارش‌های خود را به دفتر مقام معظم رهبری ارسال می‌کنند و پس از آن دسته‌بندی از گزارش‌ها انجام می‌شود و سوالاتی از آن‌هایی که رویت هلال ماه را داشته‌ند و یا موفق به رویت هلال ماه نشده‌اند می‌کنیم تا ببینیم چه اندازه این اخبار و گزارش‌های ارسالی صحت دارد.

موحدنژاد تاکید کرد: ما فقط کار جمع‌بندی گزارش‌ها را انجام می‌دهیم و تصمیم نهایی توسط مقام معظم رهبری و با توجه به گزارش‌هایی که ارسال شده است، انجام می‌شود. اینکه در برخی از کشورها اختلافی بر سر آغاز ماه مبارک رمضان وجود دارد به چند دلیل  است که از جمله آن دلیل نجومی است؛ مثلا گاهی رویت ماه در شمال منطقه‌ای دیده می‌شود  و در جنوب آن نه و برخی علما نظرشان بر این است که حتما باید ماه در منطقه‌ای که آن‌ها هستند دیده شود. این می‌تواند یک منشا اختلاف باشد.

وی با اشاره به این‌که «اختلاف رویت هلال ماه دلیل دیگری نیز دارد» گفت:‌ دلیل بعدی این است که برخی برای دیدن رویت هلال ماه دچار توهم و تخیل می‌شوند، در حالی که تجربه چندانی برای این امر ندارند گمان می‌کنند که هلال ماه را دیده‌اند و آن را به مقامات کشوری گزارش می‌دهند و مقامات هم بدون بررسی آن گزارش را ملاک قرار می‌دهند ولی خوشبختانه در ایران و چند کشور اسلامی این مشکل وجود ندارد و کارشناسان کاملا دقیق به بررسی رویت هلال ماه می‌پردازند.

این عضو ارشد ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری یادآور شد:‌ یوم الشک برای زمانی است که در روز بیست و نهم ماه شعبان به هر دلیلی از جمله گرد و غبار ما نتوانیم رویت هلال ماه رمضان را داشته باشیم. در روز بیست و نهم شعبان یوم الشک هیچ معنایی ندارد. طبق پیش‌بینی‌ها به احتمال زیاد ماه مبارک رمضان سی روزه است و اما امیدی نداریم که در روز بیست و نهم رمضان رویت هلال ماه را داشته باشیم.

او گفت:‌گروه‌های ستاد استهلال در تهران با مرکزیت حرم عبدالعظیم حسنی(ع) در شهر ری کار خود را برای رویت هلال ماه انجام می‌دهند و برای رویت هلال ماه مبارک رمضان در مکان‌هایی همچون دربندسر، قله توچال، حسن آباد و … گروه ‌ای ستاد استهلال فعالیت دارند. در مجموع هشت گروه در تهران رویت هلال ماه را دنبال می‌کنند.  مقام معظم رهبری علاوه بر استفاده از دستگاه‌ها و چشم غیرمسلح به این امر اعتقاد دارند که رویت هلال ماه باید با چشم مسلح نیز دیده شود.

Share