تصمیم غافلگیرکننده در آخرین روزهای کاری

اوباما تمدید ۱۰ساله تحریم‌های ایران را امضا نکرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از فرارو، اراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در اقدامی بی‌سابقه از امضای مصوبه تمدید تحریم‌های ایران سرباز زد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، به نقل از فرارو، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در اقدامی بی‌سابقه از امضای مصوبه تمدید تحریم‌های ایران سرباز زد.

 باراک اوباما رئیس جمهور امریکا برخلاف انتظارات و در اقدامی که رسانه ها آن را “بی سابقه”، “غافلگیرکننده” و “تاریخی” خواندند از امضای مصوبه تمدید تحریم های ایران خودداری کرد. این بدان معناست که مصوبه کنگره با توجه به دارا بودن رأی مثبت اکثریت سنا، بدون امضای اوباما به طور خودکار به قانون تبدیل شد.

گفته می‌شود اوباما این تصمیم را برای کاهش نگرانی‌های ایران در خصوص بی‌توجهی و پشت پا زدن آمریکا به توافق هسته‌ای و برجام اتخاذ کرده است.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود اوباما قانون تمدید ۱۰ ساله تحریم‌های ایران را امضا می‌کند، اما مهلت امضای آن نیمه‌شب (به وقت واشینگتن) سپری شد و اوباما آن را امضا نکرد. به گفته جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، اوباما تصمیم گرفت این مصوبه بدون امضای وی به قانون تبدیل شود.

در همین حال پایگاه اطلاع رسانی کاخ سفید نیز با انتشار بیانیه ای به ارائه توضیح درباره تمدید لایحه تحریم‌ های ضد ایرانی بدون امضای «باراک اوباما» رئیس‌ جمهور آمریکا و قانونی شدن آن پرداخت. در بیانیه صادره توسط کاخ سفید در این باره آمده است: دولت کنونی آمریکا به وضوح اعلام می‌ کند که تمدید قانون تحریم‌های ایران (ISA)، هرچند که غیرضروری بود، کاملاً با تعهدات ما در توافق هسته ای جامع سال گذشته (برجام) سازگار است.

در ادامه این بیانیه آمده است: بر اساس این موضعِ قدیمی، تمدید قانون تحریم‌ های ایران بدون امضای رئیس‌ جمهور به قانون تبدیل شد. حصول اطمینان از ادامه اجرای برجام، هدف راهبردی آمریکا، همپیمانان و ۴ شریک ما است. برجام کشور ما و تمام جهان را با راستی آزمائیِ این موضوع که ایران نمی‌تواند به تولید سلاح هسته‌ای مبادرت نماید، ایمن تر خواهد نمود. دولت آمریکا از تمامی اختیارات لازم برای چشم پوشی از تحریم‌ های مربوطه استفاده کرده و کماکان نیز از اختیارات خود برای اجرای تحریم‌ هایی که خارج از حوزه توافقی در برجام است، استفاده می‌کند.

قانونگذاران مجلس سنای آمریکا روز یازدهم آذر با ۹۹ رأی مثبت و بدون هیچ رأی مخالف طرح تمدید ۱۰ ساله قانون تحریم‌های ایران را تصویب کرده بودند. این طرح برای برای تبدیل شدن به قانون به باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا ارسال شد.

این قانون که زیربنای تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران به شمار می‌آید، اولین بار در سال ۱۹۹۶ با هدف جلوگیری از سرمایه‌گذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال ۲۰۰۶ تمدید شده است. قانون تحریم‌های ایران پایان سال جاری میلادی، منقضی می‌شود.

مطابق قوانین اساسی آمریکا بعد از وتوی یک قانون از سوی رئیس‌جمهور آمریکا در صورتی که بیش از دو سوم نمایندگان کنگره به شکستن وتو رأی بدهند، آن طرح علی‌رغم مخالفت رئیس‌جمهور به قانون تبدیل می‌شود.

بعد از حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا با صدور فرامین اجرایی تحریم‌های مرتبط با مسئله هسته‌ای ایران را تعلیق کرد.

ایران تأکید دارد که تمدید قانون تحریم‌ها، به معنی تصویب و اعمال تحریم‌های جدید و در نتیجه نقض آشکار توافق هسته‌ای است.

نماینده‌های کنگره آمریکا تصویب این قانون را به خاطر حفظ اهرم فشار بر ایران ضروری می‌دانند و به گفته رهبر جمهوری‌خواهان مجلس سنا، حفظ تحریم‌ها علیه ایران برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه ضروریست.

Share