اختتامیه پنجمین جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات در رشت برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا حسن محرابی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد ۹۴ در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری های کشور که در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا (ص) رشت برگزار شد، گفت: […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا حسن محرابی، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد ۹۴ در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری های کشور که در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا (ص) رشت برگزار شد، گفت: بخشی از سیاستگذاریهای این اداره کل سیاستگذاری و مساعدت فکری برای غنی سازی محتوای رسانههاست که برگزاری جشنوارههایی مانند جشنواره رضوی علاوه بر این مهم به ترویج فرهنگ رضوی در جامعه نیز کمک میکند.
وی جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاریها را ترسیم الگو و نقشه راهی برای رسانهها دانست و افزود: مطبوعات و رسانههای مجازی باید با فرهنگ رضوی گره بخورد تا بتوانیم آموزههای دینی را در جامعه گسترش دهیم.
محرابی با بیان اینکه امام رضا(علیه السلام) در راستای آگاهی بخشی و ارشاد مردم فعالیتهای بسیاری داشت تصریح کرد: همین فعالیتهای این امام بزرگوار الگویی مناسب برای محتوا بخشی به رسانههاست.
این مسوول خواستار ارتباط آسان بین مردم و رسانهها شد و گفت: مردم بخش اعظمی از اطلاعاتشان را از رسانهها دریافت میکنند که اگر روابط بین رسانه و مردم تسهیل شود آگاهی مردم افزایش مییابد.
وی با تأکید بر قابل فهم بودن ارتباط بین مردم و رسانه اظهار کرد: رسانهها باید با بهره گیری از سیره رضوی مطالب قابل فهم و مورد نیاز مخاطبان را ارائه دهند و آنان را نسبت به مسائل اجتماعی جامعه خود آگاه کنند.
رتبه بندی نشریات با توجه به اصل پاسخگویی به نیازهای مخاطبان
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ پاسخگویی به نیازهای فکری مردم را عاملی مهم برای موفقیت رسانه ذکر کرد و گفت: این اداره کل برای رتبه بندی نشریات جهت حمایت از آنها در حال طراحی الگویی است که پاسخگویی به نیازهای مخاطبان اصل مهم این طرح است.
محرابی در ادامه به گسترش کاربران فضای مجازی و آسیبهای این عرصه اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: رسانه باید در برابر شبهاتی که از این درگاه وارد جامعه میشود، ایستاده و به شفاف سازی شبهات بپردازد.
وی به پدیده دین مجازی که در حال وقوع است اشاره و تأکید کرد: بخش اعظمی از فضای مجازی به مباحث دینی اختصاص یافته که ممکن است باعث ایجاد دین جدید شده و این یک زنگ خطر است.
محرابی با بیان اینکه دین دارای وجه عملی و نظری است، افزود: با شدت گرفتن بحثهای دینی در فضای مجازی اتفاقات جدید در حوزه دین به وقوع میپیوند که آسیبهایی به همراه دارد.
وی خواستار پرداختن به این مبحث در جشنواره مطبوعات رضوی شد و ابراز امیدواری کرد سال آینده مباحثی برای بهبود وضعیت مطبوعات مطرح شود.
صدور مجوز برای هشت هزار مطبوعات در کشور
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هشت هزار مجوز نشریه در کشور صادر شده است، خاطرنشان کرد: نیمی از این نشریات منتشر نمی شود و بسیاری نیز با عدم جذب مخاطب همراه است که از آسیبهای این حوزه است و باید بدان پرداخته شود.
غلامرضا بنی اسدی نماینده بنیاد بین المللی امام رضا (ع) نیز در این مراسم گفت: اگر جشنواره فرهنگ رضوی در سال ۸۲ تنها در مشهد مقدس برگزار می شد؛ اینک این جشنواره در ۳۱ استان کشور و ۸۰۰ نقطه جهان همزمان با دهه کرامت برگزار می شود.
وی تأکید کرد: برای فرهنگ رضوی در رسانه ها می بایست جایگاه ویژه ای قائل شد.
بخش شعر به جشنواره مطبوعات رضوی افزوده شود
فیروز فاضلی دبیر پنجمین جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری های کشور، پیش از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد ۹۴ در آیین اختتامیه این جشنواره که در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا (ص) رشت برگزار شد، سخنان خود را با ذکر روایتی از امام رضا (ع) آغاز و پس از آن، پیام علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامه های موضوعی سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) را قرائت کرد.
وی در ادامه با اشاره به سابقه برگزاری جشنواره امام رضا (ع) در گیلان، گفت: این استان از سال ۸۵ تا ۸۸ میزبانی چهار دوره از جشنواره وبلاگ نویسی رضوی را برعهده داشت و در سال ۸۹ نیز میزبان جشنواره مقاله نویسی نماز در آموزه های رضوی بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ادامه داد: همچنین این اداره کل از سال ۹۱ تا ۹۴ میزبان پنج دوره از جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری ها بود که البته در دوره های سوم و چهارم بخش خبرگزاری ها حذف شده بود و در دوره پنجم دوباره به این جشنواره افزوده شد.
رشد ۱۳۲ درصدی تعداد آثار ارسالی در دوره پنجم
فاضلی تصریح کرد: در سال ۹۰ تعداد ۲۰۰ اثر، در سال ۹۱ تعداد ۱۳۲۰ اثر البته بصورت تفکیک نشده که یک اثر در دو بخش شرکت کرده بود، در سال ۹۲ تعداد ۴۳۵ اثر و در سال ۹۳ تعداد ۵۲۴ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید.
وی با اشاره به رشد ۱۳۲ درصدی تعداد آثار ارسالی در دوره پنجم نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: در سال ۹۴ تعداد ۱۲۲۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
شرکت بیش از ۱۷۰ اثر از مطبوعات و خبرگزاری های گیلان در جشنواره
دبیر پنجمین جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری های کشور با اشاره به برگزاری جشنواره در هفت بخش، تصریح کرد: در میان آثار رسیده، ۱۱۱ سرمقاله و یادداشت، ۱۱۰ گزارش، ۷۹ مصاحبه، ۱۰۷ مقاله، ۴۱۱ تیتر، ۳۶۰ خبر، ۲۶ عکس و ۱۶ اثر غیرمرتبط با جشنواره بود.
به گفته فاضلی؛ آثار رسیده از ۱۷ استان کشور و منتشر شده در ۳۸ نشریه محلی، ۱۵ نشریه سراسری و ۱۳ خبرگزاری است و همچنین بیش از ۱۷۰ اثر از مطبوعات و خبرگزاری های فعال در استان گیلان به جشنواره ارسال شده است.
زمان مندی و تشکیل اتاق فکر ویژگی بارز دوره پنجم جشنواره
این مسوول؛ نظم و زمان مندی دوره اخیر جشنواره نسبت به دوره های پیشین آن را از ویژگی های خاص جشنواره پنجم عنوان و اضافه کرد: به همت همکاران ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، پوستر و فراخوان جشنواره از ۱۰ ماه پیش آماده و در سطح کشور منتشر شده بود.
فاضلی ادامه داد: همچنین اطلاع رسانی از طریق پیامک، برگزاری جلسات متعدد با سازمان ها و نهادهای مرتبط و مطبوعات و خبرگزاری ها، تعیین دبیر تخصصی جشنواره و ارتباط مداوم با وی برای ارتقای سطح کیفی جشنواره و تشکیل جلسات اتاق فکر با حضور اساتید دانشگاه و پیشکسوتان و صاحب نظران حوزه رسانه از دیگر نکات تمایز جشنواره پنجم با دوره های پیشین است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در پایان با اشاره به حذف بخش شعر در جشنواره امسال، از مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که بخش شعر رضوی در مطبوعات و خبرگزاری ها از دوره های آینده به این جشنواره افزوده شود.
آیین اختتامیه پنجمین جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری های کشور، پیش از ظهر امروز پنج شنبه ۲۹ مرداد ۹۴ با حضور مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران استان گیلان و اهالی رسانه کشور و استان در مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا (ص) رشت برگزار شد.
دیدگاه