آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:در سال 84 یک موی بدنم راضی نبود کاندیدا شوم

صحبت‌های همسر امام باعث ورودم به انتخابات ۸۴ بود/حق الناس بزرگترین منکر است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مورد کاندیداتوری خود در سال ۸۴ برای نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: در سال ۸۴ یک موی بدنم راضی نبود کاندیدا شوم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز در همایش بانوی انقلاب که در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به برگزاری این همایش اظهار داشت: این اجلاس، اجلاس بسیار مهم و شریفی است و انتظار این بود صدا و سیما پوشش این اجلاس را صورت می‌داد اما نمی‌دانم پوشش داده شده است یا خیر.

۱۴۲۸۸۳۵۸۲۴۱۹۹_amin khosroshahi (21 of 25)وی گفت: وظیفه همه ماست که نصف جامعه که مظلوم واقع شدند را به مقام واقعی خود برسانیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه اظهارات خود به تشریح مقام امام راحل و دشواری‌های راه انقلاب پرداخت و گفت: امام فرزند شهید بود و طبعا وقتی پدرشان شهید شدند سختی‌های زیادی را متحمل شدند.

آیت‌الله هاشمی با بیان اینکه مشروطه یک دستاورد بزرگ برای اسلام و ایران بود،‌خاطرنشان کرد: متاسفانه مشروطه منحرف شد و به جایی رسید که رضا خان قزاق به عنوان منجی در بحبوحه آن آشوب‌ها سر کار آوردند که البته روشن است این کار توسط انگلیسی‌ها صورت گرفت.

وی ادامه داد: امام این دوره‌ها (مشروطه و…) را دیده بودند اما امام می‌فرمودند که چرا انقلاب مشروطه به اینجا کشید. البته ما نیز نباید مشروطه را کوچک بشماریم. امام هم به مشروطه دلبسته بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منحرف شدن انقلاب مشروطه و ره کج کردن به بیغوله را متکی نبودن این انقلاب به عامه مردم دانست و گفت: مشروطه بیشتر متکی به خواص، سران عشایر و غیره بود. بنابراین انقلابی که ریشه در توده مردم نداشته باشد بی‌معناست و ما دیدیم که انقلاب مشروطه خیلی زود تبدیل به یک دیکتاتوری بی‌سابقه به بهانه امنیت شد.

هاشمی به رفتارهای عوام‌فریبانه رضاخان اشاره و تصریح کرد: رضا خان ابتدا در صف اول سینه‌زنی‌ها شرکت می‌کرد و روحانیون را فریب داد که البته روحانیون نیز فریب خوردند اما رضاخان به محض اینکه مسلح شد همه چیز را به هم ریخت و حمله شدیدی به روحانیت شروع کرد و روحانیت را به عنوان یک پدیده نحس معرفی می‌کرد.

وی با تاکید بر اینکه امام واقعیت تاریخ را خوب لمس کرده بود، گفت: هوش امام یک هوش بالاتر از نبوغ بود و مطالب را خیلی زود می‌فهمید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به موضوع اصلی همایش یعنی بانوی انقلاب همسر امام راحل (ره) پرداخت و گفت: همسر امام خیلی نازپرورده بود و تربیت‌شان به گونه‌ای بود که در آن زمان که بیشتر زنان از سواد بالایی برخوردار نبودند خانم ثقفی زبان فرانسوی را می‌آموخت و با کالسکه جابجا می‌شد.

«حالا یک طلبه (امام خمینی) به سراغ ایشان (خانم خدیجه ثققی) آمد و می‌خواهد ایشان را به قم ببرد. آن زمان زندگی در قم خیلی سخت بود و خانم ثقفی این را پذیرفته بود. البته می‌گفت وقتی از تهران بیرون آمدم تا حسن‌آباد گریه می‌کردم. اما در عین حال در کنار امام بانشاط و امید زندگی کرد».

آیت‌الله هاشمی به فعالیت‌های حضرت امام (ره) در حوزه علمیه قم اشاره و خاطرنشان کرد: امام پس از فوت آیت‌الله اصفهانی خیلی برای حوزه علمیه قم تلاش کرد و با نفوذی که داشت آیت‌الله بروجردی را از بروجرد به قم آورد اما متاسفانه بودند افرادی کنار آن شخصیت که افکار امام را برنمی‌تابیدند.

وی افزود: تشکیلاتی که خودشان به وجود آوردند و در حقیقت مرهون ایشان (امام خمینی) بود کم‌کم امام را بر نتابید و در همه امور دخالت می‌کردند. امام هم نمی‌توانست آنها را تحمل کند.

رئیس دولت کارگزاران با بیان اینکه امام فلسفه را به خوبی می‌دانستند، گفت: آمدند به خاطر زمین زدن حضرت امام (ره) فلسفه را تقبیه کردند که البته این حرکت توسط خشک‌مقدسان صورت گرفت. امام آن زمان با حرف‌های نادرست از طریق انسان‌های جاهل مواجه می شدند. این رفتارها انسان را رنج می‌دهد اما تصور من این است که اینها برای امام پله ترقی بود.

آیت‌الله هاشمی اضافه کرد:‌ سر کلاس درس‌های امام افرادی بودند_ البته هنوز هم هستند_ که به فلسفه می‌تاختند و امام خطاب به آنها می‌گفت شما چه می‌دانید ملاصدرا کیست؟

وی به اندیشه‌های امام در مورد حکومت در آن مقطع زمانی اشاره و اظهار داشت: امام می‌گفت تا استبداد و استعمار است کار به جایی نمی‌رسد چرا که استبداد نمی‌گذارد استعداد ملت رشد کند و استعمار نیز دسیسه‌ای است که ملت‌ها را دچار استعمار می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امام معتقد بود استعمار و استبداد مثل دو لبه قیچی هستند که حقوق و منافع مردم حیات و پیشرفت آنان را قیچی می‌کند.

آیت‌الله هاشمی به نفی تملق و چاپلوسی از دیدگاه امام پرداخت و گفت: تملق و چاپلوسی بزرگترین آفت جامعه است.

وی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی که توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی صورت گرفت در تاریخ اسلام و ایران بی‌نظیر بود، افزود:‌ امام کاری کردند که مردم با آگاهی به صحنه بیایند که البته مقدمه این کار پرورش شاگردانی بود که با مقاومت راه امام را تبیین می‌کردند و حتی در زمان تبعید امام راه خود را رها نکردند.

رئیس دولت کارگزاران خاطرنشان کرد: امام مردم را با دانش، اطلاع و ایمان وارد مبارزه کرد و نتیجه آن این بود که ملت هوشیار پس از شهادت آقامصطفی با اجتماع پرشور در سراسر کشور رژیم را شکستند و ما (زندانیان سیاسی در زمان طاغوت) را آزاد کردند.

آیت‌الله هاشمی «عدم استعمار و استبداد و حضور مردم» را سه عاملی دانست که اگر در جامعه‌ای حضور داشته باشد آن جامعه هیچ گاه شکست نخواهد خورد.

وی افزود: اما آدم‌های خشک مقدس،‌جاهل و نادان نیز هستند. امروز همه مصیبت این است که چند زن بدحجاب در خیابان باشد. بله این مصیبت است و این زن‌ها باید حداقل حجاب اسلامی را داشته باشند اما مسئله این است که بقیه مسائل مانند زندان‌ها، ظلم‌ها، سرکوب‌ها و حق‌هایی که از مردم ضایع می‌شود، چه می‌شود؟

عضو مجلس خبرگان رهبری به فرمایش مقام عظمای ولایت قبل از انتخابات سال ۹۲ اشاره و خاطرنشان کرد: رهبری در زمان انتخابات (۹۲) با صراحت گفتند رأی مردم حق‌الناس است. این به این معناست که اگر کسی حقی بر گردن کسی داشته باشد این حق ساقط نمی‌شود و خدا هم نمی‌بخشد چون خدا عادل است پس چطور به خودمان حق می‌دهیم آن کسی که مردم می‌خواهند وارد شود (رأی بیاورد) نگذاریم بیاید و آن کسی که مردم نمی‌خواهند را مسلط کنیم؟

آیت‌الله هاشمی با بیان اینکه این حق‌الناس (رأی مردم) بزرگترین ظلم و منکر است، گفت: ‌این حقوق البته در قانون اساسی ما آمده و این قانون اساسی با نظارت امام شکل گرفت. بنابراین حق‌الناس‌هایی که در همین قانون اساسی آمده از لحاظ اسلامی کافی است، البته باید سطح جامعه را از این هم بالاتر برد.

وی خاطرنشان کرد: باید به فروع پایبند بود چون اگر فروع نباشد اصول هم از بین می‌رود اما نباید فقط به فروع توجه شود و از اصول غافل ماند. وقتی پایه خراب است نباید سقف را نقش‌نگاری کرد.

وی گفت:‌ امام مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای حل اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تأسیس کرد تا این مسئله برای همیشه حل شود. امام به این نتیجه رسید که باید تا قبل از خودشان جنگ را تمام کند البته گفتند جام زهر را نوشیدم اما دو سه ماه پس از جنگ به خود من گفتند که جام زهر برای من شیرین شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مورد کاندیداتوری خود در سال ۸۴ برای نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: در سال ۸۴ یک موی بدنم راضی نبود کاندیدا شوم، چرا که دولت آقای خاتمی بود و من گفتم نمی‌آیم اما سخنرانی‌ها و ملاقات‌ها بود. همسر امام مرا خواست و به من گفتند امام این انقلاب را به دست شماها سپردند آیا شما می‌دانید اینها چه کسانی هستند؟ همین صحبت‌های همسر امام سبب شد من قبول کردم و پذیرفتم.

آیت‌الله هاشمی با تأکید بر اینکه مرحوم خدیجه ثقفی مراقب انقلاب بود، گفت: همسر مکرم امام اهل تملق و چاپلوسی نبود و البته گرایشی به تظاهر هم نداشت و در یک کلام انسانی پارسا و آشنا به مسائل بود.

وی ادامه داد: بقیه خانواده حضرت امام نیز همه‌شان به این انقلاب خدمت کردند البته استثناهایی هم وجود داشت که در خانواده ائمه اطهار هم پیدا می‌شود، بنابراین امروز محوری که می‌تواند مایه امید مردم باشد بیت حضرت امام و آثار حضرت امام است من این حرف‌ها را برای خوش‌آمد کسی نمی‌گویم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سید حسن خمینی، علی خمینی و یاسر حسینی به مثابه یک کانون برای کشور هستند، گفت:‌ آقای علامه حجت‌الاسلام و المسلمین حسن‌ آقای خمینی یک روحانی نمونه بسیار باهوش هستند که مسائل را به خوبی تحلیل می‌کند.

آیت‌الله هاشمی اظهار داشت: اگر می‌بینید برخی از خشک‌مقدس‌ها و دلواپسان اذیت می‌کنند، همان‌هایی هستند که قبلاً امام را هم اذیت می‌کردند، اما این کانون، کانون مناسبی است که ما نباید بگذاریم انسان‌های نادان این کانون را هم تضعیف کنند چرا که اگر خدایی ناکرده راه امام آسیب ببیند و مفسری نباشد اشتباهات را جبران کند، خطرناک است.

وی در مورد مقام زن نیز خاطرنشان کرد: امام مقام زن را بالا برده‌اند و همین جمله معروف در اثبات این ادعا که مردان بزرگ از دامان زنان به معراج می‌روند کافی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف مدیریتی، علمی، دانشگاهی و ورزشی اشاره و خاطرنشان کرد: امروز زن‌ها در همه عرصه‌ها فعالیت دارند به گونه‌ای که ما امروز خانم مهندس، پزشک و مدیر داریم که البته این محصول انقلاب است و این افراد با عفاف و حجاب فعالیت می‌کنند.

آیت‌الله هاشمی به گلایه برخی بانوان که در جلسات با وی مطرح می‌کنند اشاره و خاطرنشان کرد: خانم‌ها گلایه می‌کنند که ما در مجلس کم هستیم. من به آنها می‌گویم که شما نصف جامعه هستید، خودتان به خودتان رأی بدهید.

/فارس

Share