طرح توانمندسازی معلولان ضایعه نخاعی در گیلان اجرا می شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ، رحیم تکاملی با یادآوری اینکه بنیاد مزبور فرصت بسیار خوبی برای سالمندان است، افزود: در بنیاد فرزانگان امید کمیته های فرهنگی، ورزشی، سلامتی، پزشکی و اجتماعی پیش بینی شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا ،معاون توانبخشی بهزیستی گیلان از راه اندازی بنیاد فرزانگان امید در استان خبرداد. رحیم تکاملی با یادآوری اینکه بنیاد مزبور فرصت بسیار خوبی برای سالمندان است، افزود: در بنیاد فرزانگان امید کمیته های فرهنگی، ورزشی، سلامتی، پزشکی و اجتماعی پیش بینی شده است.
وی همچنین از اجرای طرح توانمندسازی معلولان ضایعه نخاعی در استان خبر داد و اظهارداشت: این طرح مشمول ۱۷۰ معلول ضایعه نخاعی است که به هر معلول ضایعه نخاعی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حمایت می شود.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان گفت: این اقدام مالی جدا از حق پرستاری و مستمری ماهانه است.
وی اظهارداشت: هدف از اجرای این طرح، توانمندسازی معلولان ضایعه نخاعی با معلولیت شدید و غیر شدید است.
تکاملی افزود: بحث اشتغال زایی یکی از موضوعات اساسی و مهم در این طرح است.
طرح توانمندسازی معلولان ضایعه نخاعی در استان گیلان اجرا می شود
وی در ادامه توزیع وسائل کمک توانبخشی را از وظایف سازمان بهزیستی دانست و افزود: در شش ماهه امسال وسائل کمک توانبخشی از قبیل ویلچر، سمعک، تشک مواج، تخت، وسائل کمک آموزشی ویژه نابینایان به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان برای معلولان ضایعه نخاعی و معلولان نابینا، ناشنوا و غیره خریداری شده است.
تکاملی تصریح کرد: در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی خدماتی که سازمان بهزیستی به معلولان ارائه می دهد خرید خدمت از مراکز توانپزشکی است.
وی اذعان داشت: هم اکنون بهزیستی با ۴۴ مرکز توانبخشی در سطح استان قرار دارد.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان گفت: ارائه خدمات ارتز و پروتز (دست و پای مصنوعی) از دیگر خدمات این سازمان است.
وی افزود: پارسال افراد افزون بر دو هزار و ۷۰۰ مورد از خدمات ارتز و پروتز این سازمان استفاده کردند.
تکاملی تصریح کرد: فقط ۵۵۰ مورد پروتز سال گذشته در اختیارافرادی که فاقد دست و پا بودند، قرار داده شد.
وی در ادامه پلاک ویژه خودروهای معلولان ( نماد ویلچر) و پارکینگ ویژه معلولان و جانبازان را از دیگر تسهیلات بهزیستی عنوان کرد و گفت: خدمات شایسته و مطلوبی باید به معلولان جامعه ارائه شود.
معاون توانبخشی بهزیستی از راه اندازی بنیاد فرزانگان امید در گیلان خبرداد و افزود: این بنیاد فرصت بسیار خوبی برای سالمندان است.
وی تصریح کرد: در بنیاد مزبور کمیته های فرهنگی، ورزشی، سلامتی، پزشکی و اجتماعی پیش بینی شده است.
۱۲۱ هزار پاکت شیر در بین سالمندان گیلانی توزیع شد
تکاملی اظهارداشت: طی سال گذشته و شش ماهه نخست امسال ۱۲۱ هزار پاکت شیر در اختیار سالمندان قرارداده شد.
وی همچنین با بیان اینکه بحث پوکی استخوان از مشکلات دوران سالمندی است، گفت: تغذیه صحیح، مهارت های حرکی و ورزش نقش مهمی در پیشگیری و درمان پوکی استخوان دارند.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان از تشکیل شورای سالمندان استان خبرداد و افزود: این شورا به ریاست استاندار و دبیری سازمان بهزیستی و عضویت برخی از دستگاه های اجرایی تشکیل می شود.
وی تصریح کرد: هدف اصلی این شورا سیاست گزاری در امور سالمندان است.
تکاملی بیان داشت: دومین جلسه شورای سالمندان در گیلان تشکیل شد و مصوبات خوبی از قبیل صدور کارت منزلت برای سالمندان ، مناسب سازی معابر عمومی و غیره داشته است.
وی با یادآوری اینکه مناسب سازی معابر عمومی از بحث های مهم در حوزه توانبخشی است، گفت: چهاردهمین کمیته مناسب سازی معابر عمومی استان تشکیل شد.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان از برگزاری پنج جلسه مناسب سازی در دو ماهه اخیر در استان خبرداد و اظهار امیدواری کرد: با همکاری شهرداری ها، نظام مهندسی ساختمان و سایر دستگاه های اجرایی شرایطی مطلوبی برای تردد معلولان، سالمندان و غیره در سطح استان فراهم شود.
معلولان و سالمندان برای تردد در سطح شهرهای گیلان با موانع جدی رو برو هستند
وی همچنین با بیان اینکه معلولان و سالمندان برای تردد در سطح شهرها با موانع جدی رو برو هستند، افزود: گیلان پیرترین استان در بین استان های کشور است.
تکاملی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۲ درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل می دهند که این افراد در سطح شهرها به نوعی دچار مشکل هستند.
وی اذعان داشت: حقوق افراد معلول از مولفه های اساسی حقوق شهروندی است از اینرو می طلبد مسئولان به این مهم توجهی جدی داشته باشند.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان گفت: رسانه ها بیشتر به بحث مناسب سازی معابر عمومی توجه داشته باشند و این مهم را به گفتمان عمومی تبدیل کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهربدون مانع حضور معلولان و سالمندان در جامعه را تسهیل خواهد کرد، افزود: متاسفانه امکان حضور معلولان در بسیاری از مراکز آموزش عالی استان گیلان وجود ندارد.
تکاملی تاکید کرد: معلولان حق ادامه تحصیل دارند بنابراین باید شرایط لازم برای آموختن علم و دانش را برای آنان بطور صحیح فراهم کرد.
وی تصریح کرد: دستگاه های خدماتی، بانک ها، مراکز آموزش عالی و غیر در استان گیلان باید مناسب سازی شوند تا دسترسی به خدمات برای معلولان سهل و آسان شود.
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان گفت: براساس قانون جامع حمایت از معلولان مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۳ تمامی سازمان های دولتی و نهادهای عمومی موظف هستند در یک بازه زمانی سه تا پنج ساله تمامی فضاهای فیزیکی خود را مناسب سازی کنند.
۳۰ درصد اماکن عمومی گیلان مناسب سازی شده است
وی افزود: به رغم تمامی تلاش ها و پیگیری ها در خوش بینانه ترین شرایط ۳۰ درصد امکانات، فضای فیزیکی و معابر استان گیلان مناسب سازی شده است.
تکاملی تاکید کرد: در پروژه های پیاده روسازی شهرها علمی و اصولی تر به نیازهای معلولان توجه شود.
دیدگاه