آیت الله رمضانی:

برخورد با هتاکان به مقدسات مطالبه جدی است | ضرورت تصویب قانون برای اعتراضات مدنی در مجلس

آیت‌الله رضا رمضانی، نماینده مردم استان گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم تفکیک میان معترضان و آشوب‌گران بر ضرورت ایجاد بسترهای قانونی برای بیان انتقادات تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، آیت‌الله رضا رمضانی در نشست تبیینی با محوریت تحولات داخلی و مبانی مهدویت، با کالبدشکافی وقایع اخیر کشور، هدف نهایی جبهه استکبار را قطعه‌قطعه کردن جغرافیای ایران و تضعیف ارکان نظام برشمرد. نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری ضمن تأکید بر لزوم تفکیک میان معترضان و آشوب‌گران، بر ضرورت ایجاد بسترهای قانونی برای بیان انتقادات و همچنین برخورد بدون اغماض با جنایت‌کاران تأکید کرد.

آیت‌الله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و نماینده مردم استان گیلان در مجلس خبرگان رهبری به مناسبت اعیاد شعبانیه و دهه فجر انقلاب اسلامی در جمع کارکنان مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در قم، ابعاد مختلف انتظار فعال، تقابل گفتمان‌ها در جهان معاصر و تحلیل فتنه‌های داخلی مورد واکاوی قرار گرفت.

آیت‌الله رمضانی با تبریک ولادت امام زمان (عج)، بر ضرورت بازتعریف مسئله مهدویت و انتظار در جامعه تأکید کرد. شناخت صحیح از مهدویت موتور محرکه جامعه اسلامی به سمت پیشرفت و تعالی است.

«آسیب شناسی تمدن غرب و نقش رهایی بخش آموزه مهدویت»

وی پیشرفت‌های علمی جهان معاصر را در صورت دوری از ایمان و معنویت، یک تهدید برای بشریت دانست و تصریح کرد که بحران معنا، بی‌عدالتی و فروپاشی اخلاق ناشی از مدیریت حاکمان بی دین بر عالم است. پشت پا زدن به دین فقط نفی ارزشهای دینی نیست و به تجربه در طول تاریخ دیده ایم که به دنبال نفی دین، معنویت و عقلانیت هم ذبح می شوند و منطق سلطه و بهره کشی در جامعه مستقر خواهد شد.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تهدید امنیت و عدالت جهانی توسط قدرت‌های سلطه‌گر، مهدویت را تنها راه نجات بشر از بن‌بست‌های سیاسی و اجتماعی برشمرد.

«مهدویت و آینده امید بخش جامعه بشری»

آیت‌الله رمضانی با تبیین دو دیدگاه متقابل درباره آینده بشریت و نگاه های آخرالزمانی، نگاه رسانه‌های غربی و هالیوود را نگاهی مبتنی بر جنگ، وحشت و اضطراب آخرالزمانی توصیف کرد که در پی القای فروپاشی و پایان تاریک نسل بشر است. وی در مقابل، نگاه اسلامی و شیعی به آخرالزمان را سرشار از امید و عقلانیت دانست که آینده را دوران شکوفایی علم و توازن میان اخلاق و قدرت می‌بیند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) خاطرنشان کرد که این نگاه روشن و منجی‌گرایانه، حتی در باورهای اصیل مسیحیت نیز برای برقراری صلح جهانی ریشه دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری مهدویت را بخشی از هندسه کلان دین و نه یک باور حاشیه‌ای دانست. وی با بیان اینکه غیبت به معنای فقدان حضور امام نیست بلکه به معنای عدم ظهور است، بر ضرورت فراهم کردن زمینه‌های ظهور در جامعه انسانی تأکید ورزید.

آیت‌الله رمضانی مهدویت را غایت تاریخ و پاسخی به نیاز فطری بشر برای عدالت و امنیت معرفی کرد که به پوچی و یاس در جهان معاصر پایان می‌دهد.

تفاوت انتظار فعال و منفعل در اندیشه انقلاب اسلامی

آیت‌الله رمضانی با نقد برداشت‌های سطحی و عامیانه از انتظار، «انتظار منفعل» را که تنها به دعا و کناره‌گیری از جامعه محدود می‌شود، رد کرد.

وی این نوع نگاه را فاقد احساس تکلیف برای زمینه‌سازی ظهور دانست و در مقابل، بر «انتظار فعال» تأکید کرد که انسان را منتقد وضع موجود و مقاوم در برابر ستم می‌سازد.

نماینده مردم گیلان یادآور شد که انقلاب اسلامی معنای انتظار را از گوشه‌نشینی به حضور مقتدرانه در میدان تغییر داد.

حکومت دینی و زمینه سازی ظهور

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) تشکیل حکومت دینی را تقویت‌کننده انتظار فعالانه برشمرد و انقلاب اسلامی را تلاشی برای زیستن آگاهانه در افق مهدویت توصیف کرد. وی قیام امام خمینی (ره) را دارای دو بعد فردی برای بسط توحید و بعد اجتماعی برای تحقق عدالت دانست.

آیت‌الله رمضانی نظام اسلامی را بر سه رکن جمهوریت، اسلامیت و رهبری استوار دانست و افزود که این مسیر، مسیر حکمت و عزت است که با وجود هزینه‌های سنگین و ترور شخصیت‌های بزرگ، با اقتدار ادامه دارد.

تحلیل وقایع اخیر و لزوم اتخاذ تصمیمات مناسب

آیت‌الله رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث اخیر کشور پرداخت و آن را یک فتنه آمریکایی و شبه‌کودتا با هدف قطعی تجزیه ایران توصیف کرد. ما باید نصویری واقعی از عوامل سهیم و موثر این فتنه داشته باشیم. جریان ها و افراد مختلف با انگیزه ها و عوامل مختلف در این قضیه حضور داشته اند و لازم است همه عوامل به طور واقع بینانه تحلیل شود.

وی اظهار داشت: که دشمنان از تمام ظرفیت سرویس‌های امنیتی خود برای تخریب و ایجاد آشوب استفاده کردند. گروهی از کسانی که در میدان بودند، مزدوران دشمن اند که برای آشوب آموز دیده و پول گرفته بودند. پیشانی برخورد با این گروه قضایی است و قوه قضاییه باید با قاطعیت با آنها برخورد کند. بخش دیگری از افراد کسانی هستند که عمدتا در روزهای اول حضور داشتند و مطالبه آنها اقتصادی بود. اعتراض و مطالبه اقتصادی مطالبه ای بر حق است و پیشانی مواجهه با این افراد، دولت و تصمیمات قاطع اقتصادی است که بحمدالله کارهای مثبتی آغاز شده و از امیدواریم ادامه پیدا کند.

آیت الله رمضانی با اشاره به گروه سوم، افزود گروه دیگری که در این جریانها حضور داشته اند، جوانان و نوجوانانی هستند که عمدتا تحت تاثیر تبلیغات مسموم رسانه های بیگانه به میدان آمدند. این گروه که به نحوی آتش بیار معرکه هم بودند جوانانی هستند که از سر جهالت به این فتنه پیوسته اند. پیشانی مواجهه با این گروه باید فرهنگی و ارشادی باشد. ما باید مراقب فکر و فرهنگ جوانان مان باشیم. همانطور که هیچ عاقلی، خانه خود را در اختیار بیگانه نمی گذارد ما هم نباید ذهن و ضمیر جوانان را به تبلیغات مسموم بیگانه واگذار کنیم.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بیداری ملت، خاطرنشان کرد که دشمنان هنوز تمدن کهن و ریشه‌دار ایران را نشناخته‌اند. آنچه این فتنه پیچیده را ناکام گذاشت در وهله اول حضور مردم و پشتیبانی از نظام و رهبری بود. وی تأکید کرد که جوانان فریب‌خورده پس از مشاهده اهانت به مقدسات و مساجد، صف خود را از اغتشاش‌گران جدا کردند.

لزوم تصویب قانون اعتراضات و برخورد قاطع با جنایت‌کاران

آیت‌الله رمضانی خواستار تصویب قوانین روشن برای شکل گیری اعتراضات مدنی در مجلس شورای اسلامی شد تا مانع از انباشت خشم و سوءاستفاده دشمنان شود.

وی در عین حال با اشاره به جنایات هولناکی مانند وارد کردن ده‌ها ضربه چاقو به پیکر شهدای امنیت، از قوه قضاییه خواست با سرعت و دقت، عاملان این جنایات و اهانت‌کنندگان به ارکان نظام را به اشد مجازات برساند.

رمضانی همچنین از اقتدار نیروهای مسلح و سردارانی چون، سلیمانی، حاجی‌زاده، باقری و سلامی که در مسیر استقلال کشور هزینه‌های بزرگی پرداخته‌اند، تجلیل کرد.

ایران مقتدر؛ از حاشیه به متن تاریخ

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به تاریخ ژئوپولیتیک ایران، از جدا شدن بخش‌های وسیعی از کشور در قرن‌های گذشته به دلیل نالایقی برخی مسئولان ابراز تأسف کرد. وی اما ایستادگی در جنگ هشت ساله را نقطه عطفی دانست که اجازه نداد یک وجب از خاک وطن به دست بیگانه بیفتد و این از برکات انقلاب اسلامی بود.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد که به برکت انقلاب، ایران از حاشیه تاریخ به متن بازگشته و امروزه گفتمان مقاومت و اهل‌بیت (ع) به یک جریان جهانی تبدیل شده است که حتی جوانان در اروپا و آمریکا را به خود جذب می‌کند.