فرماندار صومعه سرا:

آغاز برداشت نیشکر در صومعه‌سرا

فرماندار صومعه سرا گفت: صومعه‌سرا با ۲۴ هکتار اراضی نیشکرکاری و تولید سالانه ۳۰ تن شکر سیاه، قطب تولید این محصول ارگانیک در استان گیلان به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، برداشت محصول نیشکر با حضور حمید رضایی، فرماندار این شهرستان و جمعی از مسئولین شهرستان در روستای کلسر بخش مرکزی صومعه‌سرا آغاز شد.

فرماندار صومعه سرا در حاشیه این مراسم، محصول نیشکر را یکی از محصولات منحصر به فرد شهرستان صومعه‌سرا برشمرد و اظهار کرد: این شهرستان با ۲۴ هکتار اراضی زیر کشت نیشکر، به عنوان قطب تولید شکر سیاه در استان گیلان شناخته می‌شود.

حمید رضایی افزود: در حال حاضر ۸۰ کشاورز نیشکرکار در ۱۳ روستای این شهرستان، در ۲۲ کارگاه سنتی به پخت شکر سیاه مشغول هستند.

وی افزود: پیش بینی می‌شود امسال نیشکرکاران صومعه‌سرایی موفق به تولید ۳۰ تن شکر سیاه شوند که این میزان محصول، درآمدی بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان را برای آنان به ارمغان خواهد آورد.

رضایی با اشاره به زمان‌بندی کاشت و برداشت این محصول بیان کرد: کاشت قلمه‌های نیشکر در ماه‌های فروردین و اردیبهشت صورت می‌گیرد و برداشت آن در پایان فصل پاییز و اوایل زمستان آغاز می‌شود.

وی روستاهای قاضده، کلسر، میانده، سنگجوب، راسته کنار، چمثقال، پیشخان، شکرباغان، ملاسرا و ازگم را از مهمترین مناطق کشت نیشکر در صومعه‌سرا معرفی کرد.

فرماندار صومعه‌سرا در پایان تأکید کرد: در مراحل کاشت و برداشت نیشکر هیچ‌گونه سم و کود شیمیایی استفاده نمی‌شود که این امر، شکر سیاه تولیدی در این شهرستان را به یک محصول کاملاً ارگانیک تبدیل کرده است.